Site Rengi

DOLAR 32,4447
EURO 34,7522
ALTIN 2.435,69
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

Uzlaştırmacılar Derneği’nden Başsavcıya Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği (ES-UZ-DER) Yönetim Kurulu Üyeleri Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcıyı makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler vererek karşılaştıkları sorunlar için destek istediler.
Yapılan ziyarete dernek başkanı Muharrem Akaydın, Başkan Yardımcıları Oktay Usalan, Seven Özkılıç, Hüseyin Turhan, Halil Ateş, Ahmet Süzer ile Sayman Taner Aytan katıldı.

Eskişehir'de geçtiğimiz hafta kuruluş aşamalarını tamamlayarak dernek faaliyetlerine başladıklarını belirten ES-UZ-DER Başkanı Muharrem Akaydın amaçlarının, ülkenin toplumsal yaşantısının, demokrasi kültürünün, özel hayatın, sivil toplumun ve son olarak hukuk sisteminin ihtiyacı olan 'uzlaştırma kültürü'nün ve hukuksal alt yapısının yerleşmesi ve yayılması bunun yanında uzlaşma ve uzlaştırmacılık konusunda; sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak olduğunu söyledi.
Ziyarette Eskişehir’de yaklaşık 300 civarı uzlaştırmacının bulunduğunu, bunlardan bir kısmının aktif olarak görev yapmadığını söyledi. Uzlaştırmacıların, avukatlardan ve hukuk öğrenimi görmüş diğer fakülte mezunlarından oluştuğunu sözlerine ekleyen dernek başkanı Muharrem Akaydın: “Derneğimize üye kayıltarına başladık. Tüm uzlaştırmacıları üye yaparak etkili bir sivil toplum kuruluşu olmayı planlıyoruz. Uzlaştırmanın taraflar arasında çok önemli bir yer tuttuğunu zamandan ve masraftan taraflara büyük destek sağladığını ifade etmek istiyorum. Bu anlamda uzlaştırmacı olarak görev yapan arkadaşlarımızın bizlere ilettiği ve karşılaştığı bazı sorunları zat-ı âlinize takdim ediyorum. Adalet ailesinin birer üyesi olarak görev yapacağız. Karşılaşılan bu sorunlar için sizlerden destek bekliyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, uzlaştırma müessesesinin fert ve toplum üzerinde önemli faydalarının bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Dernek çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İmkanlar ve yasalar ölçüsünde sizlere destek olmaya çalışacağız. Sorunlarınız için her zaman gelebilirsiniz. Sonuçta sizler de bir kamu görevi yürütüyorsunuz. Ceza davalarında uygulanan uzlaştırma sadece mahkemelerin iş yükünü azaltan bir sistem değil. En önemli amacı, onarıcı adalet anlayışı içerisinde mağdurun uğramış olduğu zararı kısa sürede telafi etmektir. Tarafların tamamen bağımsız uzlaştırmacı sayesinde vardıkları uzlaşma aynı zamanda toplumsal barışa katkı sağlayacaktır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.