Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

Vefat eden motosiklet sürücüleri için Mevlid-i Şerif okutuldu

Vefat eden motosiklet sürücüleri için Mevlid-i Şerif okutuldu
24.09.2023
A+
A-

Eskişehir’de bir motosiklet kulübü tarafından vefat eden motorcular için Mevlid-i Şerif okutuldu ve lokma dağıtıldı.

Eskişehir’de yaşayan motosiklet tutkunları, hafta sonunda etkinlik yapmak yerine vefat eden motosiklet sürücülerinin ruhuna Mevlid-i Şerif okutmak için bir araya geldi. Saat 11.45’te Hacı Havva Camii’nde buluşan motosiklet tutkunları, araçlarını park ettikten sonra safları doldurdu. İlahilerle başlayan mevlid programında vefat eden motosiklet sürücülerinin ruhuna dualar okundu. Mevlid programı, ezan sonrasında vakit namazının kılınmasının ardından cemaate lokma ikramı yapılmasıyla sona erdi.

“Kaybettiğimiz arkadaşlarımızla birlikte motor sürdüğümüz günleri hala hatırlıyoruz”

Organizasyonu düzenleyen motosiklet kulübünün başkanı Ahmet Boz, bu hafta sonunda bir etkinlik yapmak yerine kaybettikleri arkadaşları için Mevlid-i Şerif okutmak istediklerini söyledi. Motosiklet tutkunu olmanın sadece motosiklet sürmekten ibaret olmadığını ifade eden Boz, “Kaybettiğimiz arkadaşlarımızla birlikte motor sürdüğümüz günleri hala hatırlıyoruz. Dolayısıyla bu hafta sonumuzu onların ruhuna Mevlid-i Şerif okutmak için ayırmak istedik. Aynı zamanda yolculuk yapmaya devam ettiğimiz arkadaşların da manevi dünyasını güçlendirmek adına böyle bir organizasyon yaptık. İnşallah Allah kabul eder” dedi.

“Tek bir şansımız var ve bunu da ölerek kullanmamamız lazım”

Can kayıplarının en aza indirgenmesi için motosiklet sürerken ekipman kullanmanın çok önemli olduğundan da bahseden Boz, “Maalesef her gün haberlerde kasksız, eldivensiz, gözlüksüz ve ayakkabısız motor süren arkadaşlarımız olduğunu görüyoruz. Bu, muhtemel tüm riskleri göze almak demek. Dolayısıyla tek bir şansımız var ve bunu da ölerek kullanmamamız lazım. Motor sürüyorsanız ekipman kullanmanız lazım. Çünkü motosiklet riskli bir araç ve tedbir almayarak bu riski daha da arttırmaya gerek yok” şeklinde konuştu.

MOTORCULAR TARAFINDAN CAMİNİN KÖŞESİNE BIRAKILAN EKİPMANLAR 
Eskişehir’de bir motosiklet kulübü tarafından vefat eden motorcular için Mevlid-i Şerif okutuldu ve lokma dağıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.