Site Rengi

DOLAR 33,9905
EURO 37,8430
ALTIN 2.821,50
BIST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 23°C
Cum 23°C

YIKIMI YAPILMAYAN VİLLA YALANLARI

30.08.2024
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkan yardımcısı E.O ile yemek yerken vurulan Odunpazarı Yenikent Pazaryeri ve Kültür Merkezini yapan müteahhiti vurdurmaya azmettirdiği iddiası ile başka bir yardımcısının yargılanmasına sessiz kalan Başkan Kazım Kurt’tan karşı hamle geldi. Dediğimiz gibi “Tipik Kazım Kurt taktiği vardır.Onlardan önce karşıya saldır.Sulandır/Laf kalabalığı yap.Yat/uyu/sessiz kal unuttur.”               Kazım Kurt’un bir tek “Allah tekdir” kelimeleri hariç, ağzından çıkan her kelime için az beş yerden teyit alın.

İddia edilebilir ki bu kez tek taşla iki kuş vurma derdinde.Ak Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın “Kurt’un, belediyede yıllardır yanından ayırmadığı bir bürokrat için dillendirilen vahim iddiaları gizlemek amacıyla gündemi değiştirmeye çalışmasını anlıyoruz”dediği gibi;kendisi için neden vazgeçilmez olduğunu kimsenin anlamadığı yardımcısı Ş.D’yi koruma içgüdüsü ile kafa karıştırmaya çalışıyor.Çünkü aşağıda anlatacağım kaçak binalardan bir tanesi Ş.D’nin silahla vurdurttuğu iddiası ile yargılandığı davanın mağduru ile aynı soy ismi taşıması.Fakat vurulan kişi ile kaçak yapı yapan kişi arasında ne bir iş ne de sosyal hayat ortaklıkları var.Çok akıllılar ya mide bulandıracaklar.

Diğeri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik.Çelik uzun süredir BRAVDA’nın hedefinde.Çelik Villada mı oturuyor,hayat standartları mı değişti,anne-babası dünürleri aniden mal-mülk sahibimi oldu,Müdürlüğün parası ile kimi gazeteciler ile rakı masasında kadeh mi tokuşturuyor,müteahhit vurdurttuğu iddiası ile yargılanıyor mu???

Hepsi hayır.BRAVDA böyle adamı sevmez……Onların sevdiği adamların kim olduğunu merak ediyorsanız sosyal medyalarını takip edin…..

KAZIM KURT’UN SÖYLEDİKLERİNİN HİÇBİRİ DOĞRU DEĞİL

Başkan Kazım Kurt birden bir konu ortaya attı.”Karabayırda kaçak yapılaşmayı yıkmaya çalışıyormuş fakat engelleniyormuş..Söylediklerinin hiç biri doğru değil. 2022 yılı Haziran ayında Orhangazi Mahallesinde (Karabayır) Hazineye ait taşınmazlarda üç adet ruhsatsız ve izinsiz konut yapilmak suretiyle işgal edildiği tespit ediliyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ,3194 Sayılı İmar kanunu ve 775 sayilı Gecekondu Kanununun 18 inci maddesinde emredildiği “Belediye sınırları içinde veya dışında, belediyelere, Hazineye, özel idarelere, katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak, daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar, inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş bulunsun, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, belediye veya Devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır.

Hükmünün uygulanması için Odunpazarı Belediyesine on iki (12) adet yazı gönderiyor.

Yazılarda Çevre Şehircilik Müdürlüğü ısrarla Odunpazarı Belediyesinden kanunu uygulamasını istiyor.Fakat Odunpazarı Belediyesi kanunu uygulamıyor.

Müdürlük 1 Şubat 2024 tarihinde Odunpazarı Belediyesine yazdığı yazı ile “Bu zamana kadar yıkım isleminin gergeklestirilmeme gerekçeleri ve varsa konuya ilişkin Mahkeme süreclerinin ne asamada olduğu ile bu kararlara iliskin tüm bilgi ve belgelerin gönderilmesi istiyor.

Odunpazarı Belediyesi 02.02.2024 tarihinde verdiği cevap da “kaçak yapı sahiplerinden biri tarafından 23.11.2023 tarihli yürütmenin durdurulması istemiyle Mahkemeye verilen dava dilekçesi esas alınarak Belediye tarafından islem yapılmadığı ve dolayısı ile 20.11.2023 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilen yıkım işlemlerinin yapılmadığını resmi belgeye yazıyor.

Dikkatinizi buraya çekiyorum 2022 Haziran ayında kaçak yapılaşma başlıyor Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ısrarla takip ediyor.Aradan 17 ay geçiyor hiç bir şey yapmayan Odunpazarı Belediyesi 20 Kasım 2023 tarihinde yıkım kararı alıyor ama yıkmıyor!!!!!!!!!

Üç gün sonra kaçak yapılaşma yapan bir kişi aniden dava açıyor.

Üç gün içinde tebligat yapılamayacağına göre o vatandaş yıkım kararını nasıl öğrendi ve acil mahkemene gitti..Üç ihtimal var.Falda çıkmıştır,rüyasında görmüştür.Ya da !!!!!!!!!

Avukat olan Başkan Kurt ve CHP İl Başkanı Talat Yalaz Beye soruyorum.Yürütmenin durdurulması ve iptaline iliskin bir Mahkeme Kararı olmaksızın sadece vatandaş tarafından yürütmenin durdurulması istemiyle Mahkemeye verilen dava dilekçesi esas alınarak Belediye yapacağı işlemi durdurabilir mi????

Süreçte 2023 yılı içerisinde İdari Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı veriyor,istinaf kaldırıyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 6 Şubat 2024 tarihinde Odunpazarı Belediyesine tekrar yazı yazarak yıkımın gerçekleştirilerek alanın boş olarak ivedilikle teslim edilmesini talep ediyor.

Diyeceksiniz ki ama Belediye daha sonra yıkım kararını uygulamış…

BELEDIYE DEĞİL VATANDAŞ  KENDİ  YIKMIŞ 

Ona da hayır kaçak yapı sahipleri daha geçen hafta yani 2024 Ağustos ayında kendileri yıkımı gerçekleştiriyorlar.Odunpazarı Belediyesinin işi savsaklaması karşısında Çevre Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik 27 ay (İki yıl 3 ay) boyunca işi sürüncemede bırakanlar hakkında Valiliğe şikayet bulunuyor.

BU SORULARA CEVAP VER! SN:KAZIM KURT

Yıkım yapmasının engellendiğini söyleyen Başkan Kazım Kurt’a sormak gerekiyor.

1-İnşaatların başladığı 2022 Haziran ayından 2023 Kasım ayına kadar Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün ısrarlı baskılarına rağmen yıkımı neden gerçekleştirmediniz.

2-17 Ay sonra yıkım kararı aldıktan üç gün sonra vatandaşın yürütmeyi durdurma ile mahkemeye başvuru yaptığı ile ilgili dilekçe ile yıkımı durdunuz mu.

3-Vatandaşın “Ben ben yürütmeyi durdurma için dava açtım dilekçesi hukuken “Mahkeme kararı “yerine geçebilir mi???

4-Her gittiğimizde 06 plakalı araç bizi engelledi diyorsunuz.Hukukçusunuz suç duyurusunda bulundunuz mu veya kolluğa bildirdiniz mi????

TALAT YALAZ ‘A SORUYORUM KİM İSTİFA ETSİN ? 

İşine gelmeyen her işi sulandıran Başkan Kazım Kurt’un 27 yaş genci CHP il Başkanı, işi savsaklayanlar hakkında soruşturma açılması için Valiliğe başvuran, 27 ay boyunca Odunpazarı Belediyesini işini yapması için baskılayan Hikmet Çelik’i istifaya davet ediyor..

Avukat Talat Yalaz Bey’den Mahkeme kararı olmadan sadece mahkeme başvurduğuna dair dilekçeyi esas kabul eden Kazım Kurt’u da istifaya davet etmesini bekliyoruz..Netice de Talat Bey hukukun ve adaletin yılmaz savunucu…..

Avukat olan Kazım Kurt ve Hikmet Çelik’i istifaya davet eden Avukat İl Başkanının 775 Sayılı Gecekondu ve İmar Kanununu bilmemeleri mümkün değil.Olayı çarpıtıyorlar çünkü

Başkan Kurt’un derdi büyük…..İşin ucunda vazgeçmesi olanaksız yoldaşı var.Fakat Kazım Kurt’un kötü bir kopyası olmaya çalışan Talat Yalaz Bey kendine yazık ediyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.