Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Yılların iletişim aracı yeni teknolojiye direniyor

Yılların iletişim aracı yeni teknolojiye direniyor

Bir dönemin popüler iletişim araçlarından ankesörlü telefonlar yeni teknolojiye karşı ayakta kalmaya çalışırken, vatandaşların ilgisini de çekiyor.

1990’lı yıllarda oldukça yaygın kullanan iletişim araçlarından olan ankesörlü telefonlar günümüzdeki gelişen teknolojiye hala direnmeye çalışıyor. Vatandaşların kontörlü kartla kullandığı telefonlar artık yerini akıllı telefonlara bırakmaya hazırlanırken, Eskişehir’in bazı noktalarında bulunan ankesörlü telefon kulübeleri görenlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Odunpazarı ilçesi İstiklal Mahallesinde kentin en işlek caddelerinden Mustafa Kemal Atatürk caddesinde kaldırımın üzerindeki ankesörlü telefon görüntüsüyle nostaljik bir hava oluşturuyor. Görenleri şaşırtan ankesörlü telefon şehre gelen turistlerin de fotoğraf çektirmesine vesile oluyor.

“Eski tip olmasına halen yeni teknolojiye direniyor”
Ankesörlü telefonun bulunduğu caddedeki bir markette çalışan Alperen Bolak, bu tip eski telefonların hala olmasından dolayı değişik bir hava meydana getirdiğini belirtti. 28 yaşındaki Bolak, kendisinin bile merak edip telefonu incelediğini ve çalışır durumda olduğunu ifade ederek, “Ankesörlü telefonlar 90’lı yıllarda çok popülerdi. Bu cadde üzerinde de telefon kulübesi hala duruyor. Şehir dışından gelen turistler bu telefonların hala olduğunu görünce nostalji yaşıyorlar. Görenler şaşırıyor. Böyle telefonlar kaldı mı diyorlar. Telefon kulübesinin yanına gidip telefonla fotoğraf çektiren bile oluyor. Bu durumun yansımasını biz de güzel bir şekilde görüyoruz. Geçen günlerde ben de merak ederek telefonu yakından inceleme fırsatım oldu. Telefon hala aktif ve çalışır halde gözüküyor. Ufak bir bakım yapılsa daha kullanışlı olur. Ailemde de kullananlar vardı. Şimdi bu şekildeki klasik telefonlar unutulmaya başlandı. Artık herkesin elinde akıllı telefonlar var. Ankesörlü telefonlar antika bir şekilde karşımızda duruyor. Eski tip olmasına halen yeni teknolojiye direniyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.