Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ara eleman değil aranan mezunlar yetiştiriyor

Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ara eleman değil aranan mezunlar yetiştiriyor
27.07.2023
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, geniş uygulama imkanları ile tüm öğrencilerine üst düzeyde beceri ve deneyim kazandırarak onları mesleğe hazırlıyor.
Öğrencilerine tüm eğitim imkanlarını sunan Yunus Emre Sağlım Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun yönetim kadrosunda Müdür Prof. Dr. Göksel Arli, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Rüstem Keçili, Öğr. Gör. Dr. Ümit Yılmaz Yıldız ve Yüksekokul Sekreteri Murat Bağ yer alıyor.

Yüksekokuldaki tüm programlarda kontenjanlar tam doluluk oranına ulaşıyor
Yunus Emre Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda “Çocuk Gelişimi Programı, Eczane Hizmetleri Programı, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri
Programı, Yaşlı Bakımı Programı ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı” bulunuyor. Yüksekokul bünyesinde yer alan tüm programlar ile çağa uygun sürekli öğrenmeyi ilke edinmiş, uygulama konusunda deneyimli, mesleki etik değerleri benimsemiş öğrenciler yetiştirmeyi hedef edinmiş ve yükselen bir yüksekokul olarak öne çıkıyor. Bu durum yüksekokul kurulduğu yıldan itibaren öğrenci tercihlerine de yansıyor. Bu çerçevede tüm programlardaki kontenjanlar tam doluluk ile eğitime devam ediyor.
Mezun öğrenciler aldıkları nitelikli eğitimler sayesinde aranan eleman olarak rağbet görüyor
Yüksekokul bünyesinde eğitim veren Eczane Hizmetleri Programı, Türkiye’de sağlık sektörünün eczacılık alanında eğitim veren ilk programı olması açısından örnek teşkil ediyor. Mezunlar, eğitim aldıkları bölümünde niteliğine göre hem kamu sektöründe hem de özel sektörde ara eleman olarak istihdam ediliyor. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı’nı başarıyla tamamlayarak “sağlık teknikeri” unvanını almaya hak kazanan mezunlar donanımlı, ulusal ve uluslararası düzeyde alanında öncü rolü üstlenen aranan elemanlar olarak sağlık sektöründe tercih ediliyor. Eczane Hizmetleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programlarındaki öğrenciler ise tam donanımlı laboratuvarlarda deneyim ve beceri kazanabilmeleri için sağlık alanında karşılaşacakları aletleri kullanabilme yetisine sahip, eczanede yapılan çeşitli preparatları hazırlayabilme konusunda eczacıya destek olabilecek ve çeşitli vücut sıvılarının analizini yapabilecek yeterliliğe sahip olarak mezun oluyor.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı’nda yine tam donanımlı öğrenci laboratuvarları ile tüm üniversiteye hizmet veren bir saç tasarım ve uygulama salonu bulunuyor. Öğrenciler kendilerini geliştirme ve gelişen yeni teknikleri öğrenme fırsatı bulabiliyor. Bölümde saç tasarımı, çeşitli makyaj uygulamaları, masaj, epilasyon, cilt bakımı ve uygulamalarına yönelik eğitimler veriliyor. Yaşlanan nüfusun artmasıyla oldukça önem kazanan Yaşlı Bakımı Programı’nda tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, yara bakımı, pansuman, yaşlı temizliği ve bakımı gibi konularda eğitim veriliyor. Çocuk Gelişimi Bölümü de oldukça iddialı olunan bölümler arasında yer alıyor. Çocuk Gelişimi bölümünde de öğrencilere oyun kurma, çocuk gelişimi, psikoloji gibi konularda eğitimler veriliyor.
Yüksekokul sahip olduğu imkânlarla pek çok akademik çalışma da yürütüyor
Öte yandan Türkiye’de hiçbir yüksekokulda bulunmayan bir mikrobiyoloji ve hücre kültürü araştırma laboratuvarı da faaliyetlerine devam ediyor. TÜBİTAK destekli çalışmaların da yürütüldüğü kanser araştırmaları laboratuvarı, ilaç ve gıda analizlerinin yapıldığı analitik kimya araştırma laboratuvarında da öğretim elemanlarının çabalarıyla birçok akademik ürün ortaya çıkıyor. Burada yapılan çalışmalar dünyada ve Türkiye’deki saygın dergilerde yayımlanıyor.

Hedefi sağlık alanında sektör tarafından aranılan yüksek niteliğe sahip elemanlar yetiştirmek olan yüksekokulun mezunlarının büyük çoğunluğu mezun olduktan sonra iş bulabiliyor. Ayrıca çok sayıda eğitim seminerleri de gerçekleştiren Yüksekokul, alanında uzman kişileri bilgi ve deneyimlerini aktarmak üzere öğrenciler ile buluşturuyor. Yüksekokul yıl içinde çeşitli kuruluşlarla iş birliği içinde etkinlikler düzenleyerek bilgi ve deneyimin toplumsallaşmasına da öğrencileri ile birlikte katkı sağlıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.