Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Yoğun ilgi gören “Tercihim Eskişehir” bu yıl da başarıyla tamamlandı

Yoğun ilgi gören “Tercihim Eskişehir” bu yıl da başarıyla tamamlandı
28.07.2023
A+
A-

Eskişehir’de bulunan üç üniversitesi tarafından “Tercihim Eskişehir” platformunu yükseköğretim tercihi yapacak adaylara tanıtıldı.

Yoğun ilgiyle karşılanan Tercihim Eskişehir platformunda düzenlenen onlarca buluşma ve söyleşiyi kapsayan içerikler, çevrim içi olarak üniversite adaylarıyla buluştu. ‘Çevrimiçi Akademisyen Söyleşileri, Çevrimiçi Öğrenci Buluşmaları, Çevrimiçi Kariyer Danışmalığı, Çevrimiçi Kampüs Söyleşileri’ ve ‘Zirve Konuklarıyla Çevrimiçi Buluşmalar’ başlıkları altında gerçekleşen çevrim içi buluşmalarla aday öğrencilere bölüm tanıtımları, Eskişehir’de yaşam, kariyer hedefleri ve gelecek planlamaları, iş olanakları, akademi ve kampüs hayatı gibi merak ettikleri birçok konuda bilgi aktarıldı.
Rektörlerin anlatımıyla “Eskişehir’de Öğrenci Olmak” söyleşisi gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kâmil Çolak ve Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Tercihim Eskişehir tanıtım toplantısının ardından rektörler ‘Eskişehir’de Öğrenci Olmak’ başlıklı söyleşiye katıldı. Üç üniversitenin ve Eskişehir’in tanıtıldığı söyleşide rektörler bilgi, tecrübe ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
Aday öğrenciler geleceklerini planlarken en doğru isimlerle birlikteydi.

Platformda yer alan zengin içerikler sayesinde üniversite adayları, üniversite hayatı ve gelecek planlaması konusunda geniş bilgiler edinme imkânı elde etti. Alanında yetkin akademisyenler, üniversite programlarını tanıtırken kariyer danışmanları da gelecek planlaması konusunda deneyimlerini paylaştı. Tercihim Eskişehir platformunda bilim, sanayi, teknoloji, iş, sanat ve kültür dünyasının seçkin isimleri de eşsiz deneyimlerini paylaşarak zorlu tercih sürecinde gençleri yalnız bırakmadı.

Adaylar alanında başarılı isimlerle interaktif biçimde iletişim kurma olanağı buldu. Bu çerçevede 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen zirve söyleşilerinin konukları ise sırasıyla: THY Uçuş İşletme Başkanı ve Baş Pilot Hüseyin Murat Ersoy, TRT Haber Spikeri Rasim Kılıç, Teknik Malzeme A.Ş. AR-GE & Mühendislik Koordinatörü Dr. Nuri Şişman oldu. Zirve söyleşilerinde kendi tecrübelerini ve fikirlerini paylaşan konuklardan Murat Ersoy, tekrar üniversite sınavına girse yine Eskişehir’i tercih edeceğini belirtirken Dr. Nuri Şişman ise Eskişehir’in, sosyal ve kültürel hayatının yanı sıra üniversiteleri ile eğitime değer veren bir şehir olduğunu, bu nedenle tercih edilebilecek şehirlerin başında geldiğini ifade etti. Zirve söyleşilerindeki bir diğer konuk olan ve uzun yıllar Eskişehir yerel basınında çalışan, şimdi ise TRT’de haber spikerliği yapan Rasim Kılıç da öğrencilerle bir araya geldiği söyleşide kariyer basamaklarını nasıl tırmandığı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak Eskişehir’in birçok yönden sağladığı imkânlar dolayısıyla tercih edilmesi gereken bir şehir olduğunun altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.