Site Rengi

DOLAR 32,5771
EURO 34,7943
ALTIN 2.511,15
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Yoldaş Başkanlar

03.08.2022
A+
A-

Politik tiyatrocuları, özellikle kötü oyuncu olanları dinlemeye tahammül edemem. Bu tiyatrocuların söylemlerinden ziyade eylemleri kimliklerini oluşturur. O izi daha anlamlı bulurum.

Kentimiz de BRAVDA ile özgürün, özgür bıraktığı kadar zihinleri özgür olabilen özgürün şeyleri hariç benim gibi politika yazanlar için mükemmel bir politik figür var üstüne kötü ve başarısız.
Bu kişi, Eskişehirde ki politik tiyatronun Chp kanadının genel yayın yönetmeni olan yarı-Tanrı Yılmaz Büyükerşenin, politik zombi olarak hayatına devam ederken politik can verdiği Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt.
24 saat belgesel seyredecek değiliz….. Cumartesi günü
Odunpazarı Belediyesinin sahnelediği tiyatroyu canlı seyrettim.Haklarını teslim edeyim. Tiyatro Aziz Nesin’in romanından uyarlanan Kemal Sunal’ın başrolünde oynadığı “Zübük” filmi tadındaydı.
Kazım Kurt’un Kemal Sunal’a yakın yetenek sergilediği başrol oyunculuğuna bayıldım.
Yan rolde İşci Sendikasından Güney Demirtaş vardı. Soy isim tanıdık geldi mi??? Aylardır işcinin %8 zammı için kılını kımıldatmayan sendikacı.

Burberry gömlekli, Mercedes ve Audi sahibi, dubleks evde oturan çakma solcu Kazım Kurt mikrofonu eline aldı. Karşına zorla topladıkları belli olan emekçilere ve biz canlı seyreden halka umut için mum yaktı………
Emek ve emekçi düşmanı yoldaş kümesi Odunpazarı Belediyesinde çalışan emekçileri Türkiyede bir ilk gerçekleştirerek, İşcinin günlük 30 dakika dinlenme süresini çalışma süresi içiresinde kabul etmediği için Cumartesi tam gün çalıştırıyordu.
Yoldaş Başkan canlı yayında “Cumartesi gününü sizlere ceza olarak uyguladım,bugün kaldırıyorum.”dedi. Vallahi dedi.
Bunu diyen yoldaş Başkan bir hukukçu…….
Siz kim oluyorsunuz da “Ceza verdim, kaldırdım diyorsunuz.”Bu nasıl bir hoyratlık ve nobranlık.”
7/24 Tayyip Erdoğan’a diktatör diye bağıranlara bakın.Odunpazarı Belediyesi kurtarılmış bölge ve Belediye mi veya özerklik mi ilan ettiniz de, kendinizi kanunlardan üstün görerek kafanıza göre kanun koyma cesaretine sahipsiniz. Anlaşılıyor ki Odunpazarı Belediyesi Yoldaş Başkan Kazım Kurt ve kriminal olaylara karışmış, kadın döven zorba adamlarının kurtarılmış bölgesi… Paşaların astıkları astık, kestikleri kestik.

Burberry gömlekli Yoldaş Başkan Kazım Kurt çok enteresan bir cümle daha sarfetti.
“Biz hala, teyze çocuklarına rant sağlamıyoruz” Odunpazarı Belediyesini yöneten yoldaş eş başkanlar galiba birbirlerine mesaj vermeye başladı.
-Odunpazarı Belediyesinin mülkiyetinde ki Oteli işleten kişi Özel Kalem Müdürünüzün neyi oluyor?
-Özel Kalem Müdürü Şenol Dururun çiçek ve kandil simidi aldığı Otel Restaurantını, onun hangi akrabası işletiyor.
-Belediyeye top satan, organizasyon yapan, ses sistemleri kiralayan hatta bina tadilatı yapan firma Özel Kalem Müdürü Şenol Dururun neyi oluyor????
Örneğin o firma ve kişiler, yoldaş müdürün halasının veya teyzesinin çocukları çıkarsa ne olacak……

Yoldaş Başkan 8 Yıldır o koltuğu işgal etmesine rağmen, işci maaşları konusunda sık sık Burhan Sakallı dönemin atıfta bulunur.Bizde Sakallı döneminde üst düzey görev yapan birisine sormak istedik. Onun kelime kelime söyledikleri.

“Mevcut Belediye Başkanı her sıkıştığında bizim dönem için” Maaşlarınızı ödemiyorlardı”diyor. Boş boş konuşuyor. Bazen maaşları geç ödemek zorunda kaldık ama hep ödedik.Bazen zorlandık çünkü bugün kendi yapmış gibi reklamını yaptığı Odunpazarı Bölgesinin imarı için uğraştık, yol yaptık, park açtık, hizmet binaları kazandırdık.Yinede biz bu mevcut şahıs gibi hiç kimseyi asgari ücrete mahkum etmedik. Fen İşleri ve Park da çalışan işcimize asgari ücretin %50 fazlasını verdik.Hiç kimseyi ayırmadan her sene Bayram öncesi kıyafet çeki verdik. İşi gücü çarpıtma. Sıktı artık. Hükmet asgari ücreti Temmuz ayı için 5.500 TL olarak belirlediği için hiç bir kurum asgari ücretin altında ça-lış-tı-ra-maz.Aylardır servisini ve yemeğini kestiği, hak ettiği %8 zammı bile vermediği emekçiyi karşısına almış boş boş konuşuyor.Sanki cebinden veriyormuş gibi.
Birlikte hesap yapalım emekçi yol, yemek içinde 6 bin 900 TL para alacakmış. Devletin verdiği 5.500 T”yi vermek zorundasın.İnsanların aklı ile dalga geçiyor. Onun üstüne verdiği 1,400 TL’ nin karşılığı Ocak ayında vermediği %8 ile Temmuz ayında sözleşme karşılığı olan yine %8. Servis varmı yok, yemek var mı yok.Söylediklerinin hiç biri ipe-sapa gelmeyecek boş laflar. Aslen cevap vermeye dahi değmez. ”
Bende ek yapayım. Yoldaş Başkan Kazım Kurt meclis kararını tanımıyor, rant sağlıyor. Kanun tanımıyor emekçiye ceza verme hakkını kendinde buluyor. Ceza da Hitlerin ve Stalinin çalışma kampları gibi” Çalışma Cezası”.Oldu olacak Belediyenin kapısına da” Çalışmak iyileştirir”yazın.
Yoldaş Başkan haklı. Meydan boş.Karşısında muhalefet yok,sen kimsin diyecek Vali yok, Kaymakam yok, devlet yok, hukuk yok.adalet yok.
Bir zamanlar Demokrat Parti Başkanı Hüseyin Özcan vardı o da yok… Bir tek Yasin Sarı var.Onu da görevden alın, hatta nefes almasına müsaade etmeyin.Herkes rahatlasın.
Bunlarda özeklikliklerini ilan etsinler. Yoldaş Başkan Kazım Kurt ve yancı yoldaşları sağ biz selamet.
Not:Babasının yanında emeği ve alın teri ile çalışan Yasin Sarı kadar başınıza taş düşsün.Yasin Sarı sizin gibi iş, nam ve hava peşinde koşmadığı için mi yaranamadı.Yasin Sarı’yı yiyeni midesine oturtmayan sizin gibi olsun.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.