Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 26°C
Cts 27°C

CHP ve AK Parti’de Seyitgazi Çatlağı

09.09.2021
A+
A-

Aslında ülke yada Şehir siyasetini bırakıp taşra daki olayları incelemem pek vaki değildir,ama Şehir Gazetesinden Sevgili Vedat Alp ‘in “CHP de Seyitgazi Krizi ” başlıklı haberi okuyunca bildiklerimi toparlayıp, detaylarını ve niceliklerini araştırıp sizinle paylaşmak istedim

Bir Sivrihisar’lı olarak Seyitgazi deki Problem ne denli beni alakadar demeden, okurlarıma bu şirin ilçemizdeki ahvali anlatmak istedim.

Aslında Seyitgazi deki çatlak çok bilinip bilinmeyenli bir denklem……..

CHP ayağı ayrı AK Parti ayağı daha ayrı ve büyüyen bir çatlak…

2019 Yerel seçimlerine gidilirken CHP nin iki tane Seyitgazi Belediye Başkan aday adayı vardı.Ugur Tepe ve Volkan Enver Kılıç, diyerek CHP yi bi masaya yatıralım
Malum olduğu vechi ile Uğur Tepe Aday oldu ve seçimi kazandı tebrik ediyoruz etmiştik

Ama kısa bir süre sonra Abdulkadir Adar idaresindeki CHP il Yönetimi Volkan Enver Kılıç’ı Seyitgazi ilçe Başkanı olarak Kongre de aday yaptı, Uğur Tepe’nin adayına karşı da secimi kazandı.
Agresif bir Politika yapma yönü olan Volkan Kılıç Belediye Başkanı ile uyumlu bir ilçe Başkanlığı yapmak yerine bireysel atraksiyonlar yaptı ve adeta Belediye yokmuş gibi hareket etti.
Bazı köylere çeşme gibi benzeri Hayır ve bağış işleri ile öne çıkmaya çalışarak Ugur Tepe ile diyalogu adeta sildi geçti.

Aslında en son kongre de Recep Taşel ile hareket etmeyen Uğur Tepe nin 2 yılĺık çabaları sonucu gectigimiz ay il Yönetimi Volkan Enver Kılıç’ı görev aldı ama10 gün içinde CHP Genel Merkezi tekrar atadı.
Ugur Tepe,Recep Taşel ve hatta Kazım Kurt şaşkındı

Seyitgazi deki ikinci çatlak da ilçe ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri olan soyadı adaşları Halis Şen ve Ünal Şen de yaşandı

Biri Kontenjan digeri birinci adayı Şen olarak Büyükşehir Meclis üyesi de oldular
Seçim Kampanyası nda Ugur Tepe ye ciddi kaynak sağlayan Halis Şen seçimlerden sonra Belediye Başkan Yardımcısı olarak Kırka hizmet binasına oturdu.
Adeta gölge Başkan gibi geçmiş te Belediyelik olan Kırka ‘nın Belediye Başkanı gibi hareket etmesi,Ugur Tepe nin akrabaları tarafından kabul edilemedi ve ikili arasında sürtüşme başladı.
Aslında Kırka’nın yerli halkı hala Belediye varmış gibi davranıp Kırka’lı birinin eski binada oturmasını arzu etti hep,Bu Hasan Kalın döneminde de Hamdi Karakuş ve Mehmet Çörez in olması da istendi ama yapılmayınca mesafeli bir ayrışma oldu ama Halis Şen-Ugur Tepe olayı gibi büyümedi

CHP Seyitgazi deki ikinci çatlak aslında KIRKA paylaşımından dolayı yaşandı Halis Şen Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmak zorunda kalınca önce İlçe Belediye Meclisinde sonra Büyükşehir Belediyesi Meclisin de muhalif bir tavır sergiledi.
Bir ara Halis Şen in Kırka daki inşaat ruhsatları alınırken buzlar erimiş gibi gözükse de olay CHP den istifa etme girişimine kadar gitti.
Tabi Halis Şen bu başkaldırı da yalnız değildi. Seyitgazi de yıllardır esnaflık yapan hem ilçe hem Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ünal Şen de onunla beraber hareket ederek Ugur Tepe’ye karşı bayrak açtılar.

Böylelikle Ugur Tepe ye karşı Volkan Enver Kılıç, Halis Şen ve Ünal Şen birlikte bir kulvar oluşturup mücadele ettiler.Sorun o kadar büyüktü ki en son Büyükşehir Meclis inde Yılmaz Büyükerşen e bile resti çeken bu ŞEN ikili CHP nin sayısal avantajını bile tehdit eder oldu.
Yerel Otoritelere göre Belediye Başkanı Tepe bitmek bilmeyen talepleri olan Ünal Şen konusunda haklıydı ama Halis Şen konusunda pek de doğruyu yapmıyordu.

CHP de hal böyle iken zaten seçim kaybederek zaafa uğramış AK Parti Seyitgazi ilçe teşkilatı da onlardan geri kalmıyordu
B
AK Parti Seyitgazi ilçe Başkanı Zekai Tunç Hasan Kalın’ın gölgesinde Belediye ile entegreli olarak fıstık gibi Başkanlık yaparken Seyitgazi Belediyesinin kaybedilmesi karizmayı yerle bir ediverdi
Kongre de aday olmak istemese de Dış ilçeler koordinatör Milletvekili Prof Dr Emine Nur Günay sayesinde pek te istemese de ilçe Başkanlığı görevine devam etme zarureti hâsıl oldu.
Aslında Zekai Tunç yakın çevresine bu iş benim psikoloji mi ticaretimi yoruyor dese de ve masaya konan farklı dosyalara rağmen il Yönetimi ve Milletvekili Günay’ın yılbaşına kadar devam etmesi noktasında baskı yaptığı iddia ediliyor.
Cılız bir ilçe Yönetiminin CHP deki bu çatlağı fırsata çeviremedigi, başarısız bir Belediye Başkanı na karşı muhalefeti bilmediğinden dolayı politika üretemediği konuşuluyor

AK Parti Seyitgazi de el altından ilçe Başkanı arasa da ben namzetim diyenlerin son seçimlerde Hasan Kalın aleyhine çalışmış olmalarından dolayı şanslarını zayıflatıyor.

Hasılı hem CHP hem de AK Parti açısından Seyitgazi çatlağı büyüyor Hadi AK Parti bu sorunu öyle yada böyle aşar ama,Belediye, Meclis üyesi, ilçe Başkanı eksenli kavganın odağındaki CHP nasıl aşar bilemem

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.