Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

İyi ki Varsın Öğretmenim

23.05.2020
A+
A-

10 yıldır sosyal medya yazarlığı yaparım sekiz yıldır da yaşadığım şehirlerde veya ulusal birçok yayında yazılarım da yayınlanır. Şu anda da Eskişehir Haberötesi gazetesinde sizlerle buluşuyorum. Bundan iki yıl önce ilk kitabım, birkaç ay önce de ikinci kitabım yayınlandı. Yani demem o ki kalemim benim kartvizitim.
Maalesef sosyal medyada binlerce kişi arasından beni kim takip ediyor bilemiyorum. Ama birkaç ay önce katıldığım bir toplantıda beni bir beyefendi ile tanıştırdılar ve beyefendi kendisini tanıyıp tanımadığını sorunca ufak çaplı bir mahcubiyet yaşamıştım.
İsmen aşina olsam da bizzat o akşam tanışmıştık.
Fakat kendisini tanıdıkça müthiş bir ehil tarafını farkettim. Kendisi halihazırda bir ortaokulda okul müdürü ve Merhamet Teşkilatı Odunpazarı ilçe başkanı Oktay Turinay. Yani ekip arkadaşım.
Tanımaktan tanışmaktan bahsediyorum ya hani.
Oktay hocam nasıl bir hakimiyet kurmuşsa okulunda dersine girmese de balkonda pencerede kapı önünde gördüğü öğrencilerinin hepsini tanıyor.
İlk zamanlar dikkatimi çekmeye ve sonraki günlerde bendeki şu herkes tarafından bilinen milli eğitim genellememi bir çırpıda yıktı.
Demek ki azınlık da olsa işini iş diye değil; hak diye icra eden idealist öğretmenlerimiz idarecilerimiz hala var. Oktay hocamı nasipse aynı gayretle çok daha iyi yerlerde göreceğime şüphe etmezken sayılarının artması ve şu benim önyargıdan daha fazla şey ifade eden fikirlerimin kırılmasını diliyorum.

Örnek olması duası ile iyi ki varsınız öğretmenim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.