Site Rengi

DOLAR 32,3312
EURO 35,1633
ALTIN 2.241,18
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 9°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 13°C

Karı Koca Belediyeciliği

05.05.2020
A+
A-
Bu yazıyı yazarken maksadımız asla kimsenin mahremiyetine filan saldırmak değildir. Bu yazıda  konu edilen kişilerin anne-baba ve çocuklarını üzmek istemem. Aile kutsiyetine sonuna kadar inanıyor ve savunuyorum. Sosyal medyada insanların belgesiz, vesikasız pervasızca hırpalanmasına, itibarsızlaştırılmasına kökten  karşıyım. Lakin insanların haketmedikleri mevki makam ve koltuklara getirilmesi de kabul edebileceğimiz bir davranış değildir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde de uzun zamandır takip ettiğim, yazıp yazmamakta tereddüt ettiğim birtakım bürokratların birbiriyle yakınlığı, evvela duyarlı bir vatandaş olarak bizi rahatsız ediyordu. Ee işimiz de köşe yazısı hazırlamak olduğunuzdan  mütevellit kafamızdaki tereddütleri  atarak sizinle  paylaşmak istedim.
Efendim, 1999’dan günümüze belli bir elitist militist zümrenin yönettiği EBB’de liyakat, riyaset ehliyet kavramlarına riayet edilmediği adeta bir nepotizmin hakim olduğunu görüyoruz. Şöyle ki eş, dost, akraba, aile ilişkileri içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. Mesela Fen işleri Daire Başkanı A. Ünverdi nin eşi G. Ünverdi, Park Bahçeler Daire Başkanlığı personeli olarak çalışmakta;
ESTRAM Genel Müdürü H. M. Bayındır ise ‘Damat’ sıfatıyla zaten Yılmaz Hoca’nın himayesinde çalışıyordu. Eşi de Yılmaz Büyükerşen’in eşi Seyhan  Hanım’ın akrabası olan I. Asbuzoglu Bayındır, Büyükşehir Belediyesi Özel Kaleminde ve Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak saltanatın bir uçlarından birisi olarak görev almaya devam ediyor. Özkan kardeşleri artık öğrenmeyen kalmamıştır. Üçyüz kişilik koro halinde küfür olayının mucidi A.Özkan Ulaşım Şube Müdürü, Kardeşi  S. Özkan ise Yol İşleri Daire Başkanı. Ayrıca Hayvanat Bahçesi de onun  sorumluluğunda. A. Özkan’ın  kardeşi  S. Özkan’ın eşi M.Özkan ise EBB’ye bağlı  müzelerde çalışıyor. Özkan ailesinin diğer bir ferdi de Odunpazarı Belediyesi’nde bir müdürlükte ama konumuz şimdilik Eskişehir Büyükşehir Belediyesi.
Aslen Tokat nüfusuna kayıtlı bir C. Serttaş var. Öncesinde gelir şube müdürüydü sonra satınalma daire başkanı, şimdi de bakım onarım daire başkanı kendisi… C. bey’in eşi E. Serttaş ise ESTRAM’ın muhasebesinde  görevli… İmar istimlak daire başkanı M. Koyuncu’nun eşi Ö. Koyuncu ise büyükşehir belediyesi özel kaleminde çalışıyor. SHP İl Başkanlığından ve kooperatifçilikten tanıdığım Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi İ. Arslan var. Yukarı mahallelerde sözü dinlenen CHP’nin hızlı örgütçülerinden biridir. Ömrünü devrimciliğe harcamış olan Bay Arslan’ın eşi S. Arslan EBB’de Basın Yayın Müdürlüğü’nde çalışıyor. Yetmedi Arslan çiftinin iki yetişkin oğulları da büyükşehir belediyesi teşekküllerinde  çalışıyor. EBB Genel Sekreter Yardımcılarından  S.S. Bükülmez’in eşi M. Bükülmez de Ulaşım Daire Başkanı. Diğer bir genel sekreter yardımcısı D. Kaplan’ın eşi M. Kaplan ise yine büyükşehir belediyesi teşekküllerinde çalışıyor gözüküyor ama genelde işe geldiği ya da görevinin ne olduğu bilinmiyor.
Bir diğer Genel Sekreter Yardımcısı ve Yılmaz Hoca’nın karakutusu O. Özen’in eşinin sülalesi olan  Kapanoğlu ailesinin birçok ferdi zaten EBB ve Odunpazarı Belediyesi’nde çalışıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri A. Ünlüce’nin eşi  A. Ünlüce ise Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve EBB başkanvekili, gerçi  Ünlüce Hanım’ın torpili eşinin yanısıra dayısından da geliyor. Eskişehir eski milletvekilerinden Fevzi Yalçın’ın yeğeni olan A. Ünlüce, Engin Çakmak’tan boşalan EBB Genel Sekreterliği görevine 2018’den bu yana devam ediyor.
Şimdi bize gelen duyum ve belgeler ışığında bu iddiaları kaleme almış bulunmaktayım. Evvela aynı  ortamda tanışıp anlaşıp hayırlısı ile izdivaç gerçekleştiren kimselere sözümüz yok ama taltif edilen bu makam ve mevkiler sırf birinin eşi, kocası, eniştesi, kayinbiraderi hatta sevgilisi diye veriliyorsa bu ciddi sıkıntı oluşturmaktadır. O zaman bunun adı  ‘Karı Koca Belediyeciliği’ oluyor. Burada aile kutsiyetine uymayan bilgilere yer vermedik. Yoksa fotoğraf ve diğer belgelerle bezenmiş birçok bilgi bizim şu anki konumuz değil, burası da magazin köşesi değil. ‘Falan kişi şu görevdeyken falanca kişiyle sevgili ya da dost hayatı yaşamaya başladı, sonrasında bu göreve ya da şu birime atladı’ şeklinde belgelere dayandırılan iddiaları paylaşmak  evvela okurlarıma saygısızlık olur. Ama EBB’de bu konuda bir hayli maharetli bürokratlarımızın var olduğunu görüyoruz. Odunpazarı Kent Konseyi’nin bu konuda bayağı bir hareketli olduğu iddiaları  dolaşıma açılmış durumda.
Nepotist duygularla hareket edilmesine ehliyete, tecrübe, liyakat kavramlarının hiçe sayılmasına hepten karşıyım. Yıllarca Berat Albayrak üzerinden demogoji yapanların asla masum olmadığını, ellerine geçen ilk fırsatta bunun kat ve kat fazlasını  yapacağını bilin istedim. EBB’de masabaşı monitör memurları vardır. Bir masası, bir bilgisayarı vardır ama görevi, salahiyeti yoktur. Ama onların soyadlarına baktığınızda filan hakimin, savcının, belediye meclis üyesinin birinci, ikinci dereceden yakını olduğunu şipşak anlayıverirsiniz. Haa bu konuda en gariban da CHP örgütleridir. En şanslısı bakım onarımda çavuştur. Birçoğu iş, aş bulduğuna şükrden kanaâtkâr insanlar. Ya tepedekiler? Onlar Nepotizmin zirvesinde yaşıyorlar!
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.