Site Rengi

DOLAR 32,3770
EURO 35,0164
ALTIN 2.325,59
BIST 9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Part 3. Odunpazarı Belediyesi’nde Devletin Malı Deniz mi???

14.04.2022
A+
A-

Odunpazarı Belediyesinin 2021 Yılı denetleme raporuna şerh koyan sayın meclis üyesinin resmi belgeler üzerinden tespit ettiği harcamaları incelemeye devam ediyoruz.

İltimas ve imtiyazla sınavsız, kpsssiz memur ve müdür yapılan Özel Kalem Müdürü Şenol Durur’a teslim edilen devletin ve milletin parasının nerelere harcandığını vicdanınıza, aklınıza,en kutsal değer yargılarınıza sunuyorum.

B……. N G…. A…………
Bu firma Belediyenin Çay ocağını ve yemekhanesini işleten firmaymış. Bu firmayı 2018 yılı içerisinde Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne kestiği 1 Milyon 650 bin TL’lik “Çay-Kahve faturasından hatırlıyoruz. 2018 Yılında Doların Türk Lirası karşısında ortalama değeri 4.80 kuruşa göre kesilen çay faturasının karşılığı 343 bin 750. Dolar.Günümüzün parasına göre 5 Milyon 018 bin 750 TL.Bu para benim olsa apartman dairesinden kurtulur,Messiyi kıskandıracak villa veya Vali köşkü gibi ev alırdım.

B…… N G…. A Özel Kalem Müdürlüğüne
-Misafirlere Yemek İkramı
-Misafirlere sair ikramlar
-Yağmur Duası Yemeği
-Şehit Yemeği
-Sporcu yemeği ile 27 bin paket kandil simidi alımı
-Futbol Turnuvası Yemek-Kokteyl
karşılığında 563 bin 091(563.091) TL tutarında fatura kesmiş.

2021 yılında Odunpazarı Belediyesinin yaptığı Futbol turnuvasında kesilen yemek faturalarına göre 8500 kişi katılmış. B…… N G…. A’nın kestiği faturada 3500 kişi başka firmanın kestiği faturada 5000 kişi var.
2021 yılında Odunpazarı Belediyesinin düzenlediği ve 8500 kişinin katıldığı Futbol Turnuvası oldumu bilmiyorum….. 2021 yılında pandemi dolayısı ile doğru dürüst toplu organizasyon bile yapılmadı. Fakat Odunpazarı Belediyesi iki farklı organizasyonda 8500 kişi toplamış mış mış mış. Yersen tabii….. Şehitlerimiz aziz hatıralarına yönelik Tabuta Sığmayanlar” da oğlunun kokusu duruyor diye giydiği botlarla uyuyan anneleri,nefes alan fakat yaşamayan babaları dinliyoruz ve çoğu 20’li yaşlarda toprağa düşen evlatlarımızın
arkalarında bıraktıkları mektuplara, notlara ve hatıralara göz yaşı döküyoruz. Hepsi de gönüllü kahraman vatan evlatları. Kim ölmeye gönüllü olabilir ki… O ruhu yaşayan, bilen biri olarak nedenin asla para olmadığını biliyorum. Onun için herkes “Şehit” kelimesini ağzına alırken, kullanırken dikkat etmeli. Özellikle geçmişinde “Licede direniş var, Kobanede kürtler katlediliyor” diyenler.Yüzlerini paçavralarla kapatanlar, örgüt flaması taşıyanlar, sosyalist duyar keserek “Zafere kadar” diyenler bin kez daha dikkat etmeli.

B….. N G… A Şehit yemeği ve Şehit Evi Pide Ayran adı altında 2000 kişilik 71 bin 400 TL tutarında fatura kesmiş.
Devlet kendi Şehidine sahip çıkıyor. Bu yemekler nerede hangi Şehit evladımızın evinde verilmiş öğrenmek hakkımız diye düşünüyorum.
B…… N G…. A İngiliz anahtarı gibi, Sosyal İşler Müdürlüğüne de
-Yemek Ambalaj Malzemesi(Ne demekse)
-Taziye Paketi
-1800 kg Dana Etinin
karşılığında 280 bin 790 TL karşılığında fatura kesmiş. Allah daha çok versin.

RESTAURANTAN HASIR ÇANTA
Sayın müdürün yönetimindeki Özel Kalem müdürlüğü raporda geçen isimlere göre üç restauranttan özellikle iki farklı restauranttan sık alımlar ve hizmet almış.Park Dedemana ödenen para az iki faturada 18 bin Lira.Muhtemel çeşitlik sağlanmış.
F…… S Restaurant isimli işletme
-Faaliyet Değerlendirme
-Sporcu Yemek
-Balkan ve Rumeli Türkleri ağırlama
-Görme Engelliler Yemek
-Futbol Turnuvası 5000 kişilik Yemek
-54 bin paket Kandil Simidi karşılığında toplamda 486 bin 118 TL tutarında fatura kesiyor.

A… S Restaurant Organizasyon isimli bir firmaya, Özel Kalem 500 adet Santraç takımı ve 2750 Hasır çantaya 151 bin 200 TL ödüyor. Bu restaurantların mülkiyeti Belediyeye ait olan fakat işletmecisinin malum Özel Kalem müdürü ile kan bağı olduğu iddia edilen bir otele ait restaurantlar olduğunu düşünüyorum.
Tabii ki bunların hepsinin tesadüf olduğunu eklemek istiyorum…………

Özel Kalem Müdürlüğünün farklı işleri aynı firmaya verme tesadüfü radarına bir firma daha takılıyor. K……… N organizasyona
-3500 Adet Top alımına 129.210
-30 Ağustos Zafer Bayramı 123.900
-17 bin adet Şapka 119.340
-Sahne ses sistemi kurulmasına 106.220 TL olmak üzere toplamda 478 bin 650(478.650)TL ödeniyor.

Burada dikkat çekici olan K….. N org. 30 Ağustos Zafer Kutlaması için 123.900.TL ödeniyor. Kültür Müdürlüğü de 30 Ağustos Konseri için M… N S… E yapıma konser karşılığı 88 bin 500 TL ödüyor.Allah aşkına o gün kim hangi işi yaptı.Benim acınası zekam anlamıyor.

Bu her işi yapan firmanın başka bir yeteneğini de Destek Hizmetleri müdürlüğünde görüyoruz. Adı gibi Destek, hep destek ama kime destek. Bu firma Destek Hizmetleri Müdürlüğüne de 41 bin 340 TL’lik bina bakım-onarım işi yapıyor. Bu Destek Hizmetlerinin yukarıda ki desteği ilgimizi çekince, başkalarında “Destek” olmuş mu diye kontrol edince ismine yakışır bir müdürlük olduğunu görüyoruz. Sayın Meclis Üyesinin raporunda mevcut olduğu gibi “Hizmet ve mal alımı doğrudan alım limitini aşıyorsa iş bölünemez”.
Park Bahçeler Müdürlüğü “Metal Park Yapım İşi” ni D… n. İ.. n isimli kişiye 137.750 TL karşılığında yaptırıyor.
Destek Hizmetleri Müdürlüğüde “Metal Bekleme Bankı” yapım işini aynı kişiye 132 bin 750 TL”ye yaptırıyor.Tesadüfe bakın her iki işte de teklif aldıkları firmaların bir tanesi aynı firma T….. L Müh.
Böyle tesadüflere bayılıyorum. Metalden yapılacak bank ve bekleme işi Odunpazarı Belediyesi yaptırıyor fakat işi aynı kişi farklı müdürlükler üzerinden yapıyor. Bu da tesadüftür diye düşünüyorum.
A… D isimli firmadan
-41.300 TL karşılığında 2000 baskılı bardak
-70.000 TL karşılığında Reklam tanıtım hizmeti alıyor. Aynı firmanın bünyesinde bulunan Y…. İ T…. N isimli turizm firmasına Kıbrıs-Lefke’de Konaklama bedeli olarak 33.748 TL ödüyor.Kıbrıs-Lefke de kim konakladı??????

Rahmetli canım anacığım “Ön teker nereye giderse arka tekerde oraya gider” derdi. Rahmeti bol olsun.
Belediyenin parası babalarının parası olmadığı için çok kolay, acımadan ve kolayca harcıyorlar. Kültür Müdürlüğü GAZAPİZM isimli bir Rapçiye 139 bin (139.000)TL ödemiş. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Tencere-Tava-Mutfak Gereçleri alımı yapıyor.Tencere Tava nereden alınır. Bilmiyorsanız öğrenin, bu arkadaşlara göre kırtasiyeden almak gerekiyor.Sadece kitap-kirtasiye satan D…. U K….. P’a 124 bin 541 TL. ödeniyor.
SONUÇ
Raporu hazırlayan sayın meclis üyesi muazzam bir rapor hazırlamış. Odunpazarı Belediyesinin iş yapma tarzı ile ilgili olarak rapordan bir örnek vermek istiyorum.Odunpazarı Belediyesi 29 Ekim de kullanılmak üzere 6000 bayrak ve branda alıyor. Kamuda mal alımında kanunun emri üzerine komisyon kurulur, komisyon malzemeyi kontrol eder.Bu bir nevi vize gibidir.Odunpazarı Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için aldığı malzemeler için 2 Kasım 2021 tarihinde tutanak hazırlıyor.Bu tutanağa göre dağıttıkları bayrakları, dağıttıktan sonra kontrol ediyorlar…..Allah akıl fikir versin.
Bu işlemin iki nedeni olabilir. Ya iş bilmiyorlar ya da bu bayraklar hiç alınmadı.
Demokrasi kontrol ve denetim rejimidir.Hiç kimsenin milletin parasını bu şekilde harcamasına izin verilemez.En basiti 2021 yılında üç alımda 81 bin paket kandil simidine, o da ilginçtir her biri 27 bin pakete 377 bin(377. 000)TL ödüyorlar. 81 bin paketi nerede kime ne zaman hangi arada dağıttınız.Sormak istiyorum Odunpazarı Belediyesi 2021 yılında 8500 kişi katılımlı futbol turnuvasını nerede, ne zaman gerçekleştirdi.
Reklam,cephe kaplama işini yapan ile
teklif alınan firmalar aynı kişiye ait…

Kitapçıdan tencere-tava, restauranttan hasır şapka, sucuk-salam peynirciden çikolata niçin alınır……Bu rapordan ve raporlanamayan harcamalar bu kadar değil.Yazdıklarım yüzde 5-10 yaz yaz bitmez.
Bir tarafta vatan için can verenler, diğer tarafta can verenlerin üstünden bitleri kanlananlar.Canım çok yanıyor.
Uğruna can verdiğimiz,kan verdiğimiz devlet nerede???
Devletin parasını harcayan kamu görevlilerin mal beyanlarının mutlaka araştırılmasının gerektiğini düşünüyorum.Gelirine göre vergini vermedin diyerek esnafın, tüccarın üstüne çöken devletin.Hayatın olağan akışına ve gerçeklerine uygun olmayan mal edinimlerine sahip olan her kamu görevlisinin üstüne çökmeli hatta çökmek zorundadır. Yoksa bu memlekette kravatlı hırsızlık meşru hale gelecek.

Odunpazarı Belediyesinde harcamalara, ihalelere imza atan kamu görevlilerini uyarmak isterim.
Başkanınız Kazım Kurt’a karşı dikkatli olun.Geçmişte Büyükşehir Belediyesinin bürokratlarına operasyon yapıldığında Başkanınız Milletvekiliydi. Yerel televizyonda kelime kelime şu cümleyi kurdu. “Belediye Başkanı herşeyi bilemez, bürokratlar Başkandan habersiz iş yapmış olabilirler” Arşivler orada duruyor.İnanmayan bakabilir…

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.