Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Piro Kemal’in Adamları ve CHP İl Kongresinin Yansımaları

29.09.2023
A+
A-

Kazım Kurt’un CHP İl kongresinde yediği siyasi kazığı veya ihaneti analiz edenleri merak ile okuyorum.Siyasi kazık yiyeni biliyoruz da atan kim onu arıyorduk.Geçmiş yıllarda yolu Odunpazarı Belediyesi’nden geçen bir köşe yazanı Belediye içerisinden kopan kelleleri yazınca atanları da ögrenmiş olduk. CHP’li dostumun kongre sonrasında söylediğini tekrar paylaşayım. “O na Piro Kazım” sıfatı veren etrafındaki tipleri onun yanına monte eden Erdal Caferoğlu’dur.2015 yılında yapılan kongrede, bir yıl öncesine kadar Erdal’ın yanında ceketinin düğmelerini ilikleyenlerin Erdal’ı nasıl yediklerini herkes gördü.Bu kongre de aynı tiplerin ufaktan,ufaktan Kazım Kurt’u yemeye başladıklarını gördüm.Yaz bunu bir kenara birgün Kazım Kurt’u çok fena yiyecekler.”

Arkadaşımı tebrik ediyorum..Tek bir yerde yanılmış “Kazım Kurt’u ufaktan ufaktan “değil aleni yemişler…Eskişehirde ki siyasi partilerin özellikle de CHP’nin iç dinamiklerine vakıf,parti içerisinden sağlam bilgi toplayabilecek Gazeteci Hakkı Kutlu’nun ne yazacağını merakla bekliyordum.
Hakkı Kutlu’nun değerlendirmelerinden sadece CHP’nin ağır toplarının Kazım Kurt’un mağlubiyetin de katkı sağlamış olabilecekleri olasılığından ayrılıyorum.
Çünkü Kazım Kurt tarafından yazılan delegelerin ağırlığını her türlü dış etkiye kapalı onun etrafında ki tipler ve o tiplerin yazdığı birbirlerine hemşehri ve akrabalık üzerinden bağlanmış insanlar oluşturuyor.
Oy verme kıstasları içerisinde CHP değerleri,Talat Yalaz’ın konuşması veya CHP’nin ileri gelenlerinin hatırı yok.
Tek kıstas Kazım Kurt’un yanında ki tiplerin talimatları.O tipler de aynı Kazım Kurt gibi gerçekcilikten kopuk yaşıyorlar.

Eskişehir’in hızlı gündeminde BRAVDA‘da bir köşe yazanının yazısı arada kaynadı.Onun yazdığına göre Kazım Kurt bir yerde “CHP Genel Başkanlığına  aday olabileceğini”söylüyor.
Kazım Kurt hiç bir gerçekcilik taşımayan Genel Başkanlık hayali ile CHP’yi dizayn etmeye nasıl soyunduysa onun yanında ki tipler de Eskişehirde CHP’yi dizayn etmeye kalkıştılar ancak ellerine yüzlerine bulaştırdıkları iddia edilebilir.
Fakat Hakkı Kutlu’yu okuyunca da acaba bulaştırdılar mı yoksa bilerek isteyerek mi yaptılar diye düşünmeye başladım…….

Kutlu şöyle yazmış “Finlandiya’dan dönünce, Yılmaz Büyükerşen’in yakın çevresindekilere “Yılmaz Hoca, Kazım Başkanı sildi. Seni Odunpazarı adayı yapalım, ben de aynı mevkide kalayım” diye pazarlık edenleri kovacak mı?….O böyle bir istihbarat edinmiş ise doğrudur.
Hakkı Kutlu benim de içine kurt düşürdü.

Kazım Kurt açık açık Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında yer aldı.Fakat onun en yakın yoldaşları Kemal Kılıçdaroğlu’na “Piro Kemal” diyen onun hemşehrileri……Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP sinde “Piro Kemalciler” çok etkinler.Bir düşünün Kemal Kılıçdaroğlu Belediye Başkan adaylığını açıklamak için özel olarak Erzincan’ın hangi ilçesine gitti….

Siz değil Kazım Kurt düşünsün. En yakınlarından yediği siyasi kazıkla Özgür Özel’e gidecek kaç delegeyi kaybetti????
Değişimcilerin gözünde kaybettiği itibar hariç…….

Kutlu’nun yazısından Yılmaz Hoca “Kazım Kurt’u aday göstermeyecek” ben kendimi kurtarayım diyen Kazım Kurt’un Brutusunun kim olduğunu tahmin edebiliyoruz……Onların favorileri Erman Gölet...

Biz aylar önce muhtemel bir ihaneti paylaşılan bir rakı masası fotoğrafında gördük.Fakat kibirinden yıllardır hiç bir şeyi göremeyen Kazım Kurt göremedi…

Erman Gölet bir köşe yazanına verdiği demeçte”Sağ ve milliyetçi kesimden ciddi destek aldığını “söylüyor.
Çok ciddi yanılıyor.Milliyetçi seçmen Erman Gölet’in kimlerle beraber olduğunu,kimlerle yoldaşlık yaptığını bir rakı masası fotoğrafında gördüğü gün Erman Gölet isminin üstünü çizmişti……

O da hayal aleminden sıyrılsın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.