Site Rengi

DOLAR 32,3582
EURO 34,9598
ALTIN 2.324,80
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Reis Bey’e Mektuplar

12.06.2021
A+
A-

Türkiye’de dijital platformlarda habercilik yapan binlerce sitede bizim gibi kıyıda köşede bir şeyler yazan binlerce kişi arasın da bu mektupları Tayyib Erdoğan Bey’in görmesi mümkün değildir.Liderin göremediğini, duymadığını duymak için siyasi partiler en ücra yere kadar örgütlenirler.İstenildiği kadar iletişim dijitalleşsin siyasi partilerin örgütleri taşrada liderin gözü ve kulağıdır. İnsanoğlu var olduğu müddetçe böyle devam edecektir.
Biz Tayyib Bey 2+2 dört eder dediğin de azgınlaşan muhaliflerden veya 2+2 beş eder dediğinde alkışlayan pespaye lerden değiliz. Devlet Bey’in dediği gibi “Tayyib Bey düşerse Türkiye’de düşer” inancı ile Ak Parti içerisinde ki AKP’li fırıldaklara, burunlarından kıl aldırmayan kibir budalalarına, makama, şan ve şöhrete doymayan aç obezlere, sendika ağalarına, kendilerini vazgeçilmez zanneden taşra politikacılarına, kimi vekillerin kendilerinine ve yakınlarınına, etraflarınına bilumum bir sürü şeye tahammül ediyoruz.

Tayyib Bey kendisinin de dediği gibi yalnız bir adam.Dışarıdan, içeriden, yanından her yerinden ateş çemberin de tek başın mücadele ederken bunların daha ağırı olan kendi partisinde ki şeylerle boğuşuyor.

Siyaset bilimini bunlara anlatayım diyeceğim anlamayacaklar. Faocault’un pastoral iktidar kavramını okumalarını tavsiye ediyorum. Siyasetin tüm toplumu kapsaması gerekliliği teorik bir hülyadır. Toplumda çokca iktidar ilişkisi ve güç ilişkileri sonucu küçük
çatışmalar, mücadeleler vardır. Bu küçük iktidar ilişkileri, mutlak iktidarın fren mekanizmasıdır.Aslın da bütün iktidarlar büyük koalisyonlardır.

Reis Bey’in sırtından geçinen küçük taşra politikacılarını bilgilendireyim. 2020 senesi içerisinde Kadir Has Üniversitesi “Türkiye’nin Siyasi Eğilimleri” üzerine kantitatif araştırma raporunu yayınladı.Araştırmaya göre Türkiye’nin %25’7 si kendisini Muhafazakar, %22’si Milliyetçi, %8.9 ‘u da Siyasal İslamcı olarak tanımlıyor.Bu siyasi tanımlamalar Ak Parti de konselide olan siyasi tutumlar.

Reis Bey’in etrafında toplanan bu tutumların hiç birisi diğer parçaların üstün de değildir.Ak Parti teşkilatları içlerinde ki dar kadrocuları elemine etmek zorundadır.Dön dolaş hep aynı isimlerin metal yorgunluk oluşturduğunu söyleyen Reis Bey’in kendisi.Ak Partiyi kendilerinde tapulu görenler ve hizipçilik yapanları benden olsun çamurdan olsun diyenleri uyarmak isterim. Geleneksel sağ seçmeni partiden kaçırırsanız bir daha getiremezsiniz.

Reis Bey düşerse sizde düşersiniz. Haddimiz olmadan herkesin aklını başına toplamasını tavsiye ediyorum.Milletin Reis Bey sevgisinin nedeni sizlere koltuk vermek amacı taşımıyor nokta

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.