Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

Adrese Teslim Kitap Dağıtımı

15.08.2019
A+
A-

Her sene olduğu gibi okulların açılmasına az bir süre kala öğrencilerin ve velilerin okul hazırlıkları ile ilgili tatlı telaşı başladı. Ders araç gereçleri, okul kıyafetleri, okul kayıtları vs. derken hummalı çalışmalar okullar açılana kadar devam edecek
Tam bu esnada Milli Eğitim’i de tatlı bir telaş sarar. Çünkü öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan kitapların dağıtım süreci başlar. Okulunda sırasına oturan her öğrenci ilk gün bu kitapları kucaklamak zorundadır.
Kitap dağıtım işi tüm Türkiye’de devlet eliyle 4734 sayılı ihale mevzuatları gereğince doğrudan temin veya pazarlık usulü ile iş deneyim belgesine sahip, ticari faaliyete bulunduğuna dair oda kaydı olan işletmeler üzerinden yapılması gerekmektedir.
Tüm Türkiye bu kurala uygun bir şekilde bahsi geçen mevzuatı yerine getirirken her nedense Eskişehir’de işler böyle yürümüyor. Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ile PTT İl Müdürü Hüseyin Zengin el ele vererek 4734 sayılı mevzuatı da çiğneyerek bambaşka bir çığır açmaya çalışıyorlar. 

İl Milli Eğitim bu dağıtım işini kendisi gibi bir başka kamu kurumu olan PTT ye devşirmek istiyor. Şaşılacak bir şey!! Nasıl bir kamu kurumu bir başka kamu kuruluşuna ihaleyle vermesi gereken işi “Ben yaptım oldu” zihniyetiyle paslıyor? Bu nasıl bir zemine oturtuluyor anlamak mümkün değil?
Odunpazarı İlçe Milli Eğitim ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda (Anaokulu – İlkokul – Ortaokul – Liseler) yaklaşık 1.400.000 civarında kitap dağıtılacak. Haliyle ilçelere bu iş için ayrılan ödenekler var. Bu iş mevzuata rağmen PTT İl Müdürlüğü ve alt yüklenicilerine  verilecekse bu ödenek nasıl kullanılacak?

Acaba bu iki müdür arasında bizim bilmediğimiz farklı bir diyalog mu var? Makam ve mevkilerine dayanarak kanuna aykırı bir çalışma için nasıl bir araya gelebiliyorlar?
Süreci yakından takip ediyor ve gelişmeleri an be an izliyoruz. Bakalım bu işin sonucu nasıl bir zemine oturacak?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.