Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Afet çalışmalarında kapsayıcı bir rol alacak ‘Disiplinler Arası Bir Bakışla Afet Yönetimi’ kitabı yayımlandı

Afet çalışmalarında kapsayıcı bir rol alacak ‘Disiplinler Arası Bir Bakışla Afet Yönetimi’ kitabı yayımlandı
07.10.2023
A+
A-

Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun’un editörlüğünde hazırlanan ‘Disiplinler Arası Bir Bakışla Afet Yönetimi’ adlı kitap Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinden Nobel Yayınları tarafından Bilimsel Kitap kategorisinde yayımlandı.

Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altın editörlüğünde hazırlanan kitap, afet yönetiminin çeşitli disiplinlerle bilimsel çalışmaları bir araya getirerek, ekonomiden sosyal hizmetlere, psikolojiden iletişime kadar bir dizi farklı alanı kapsıyor. Salih Altun, 6 Şubat Depremi sonrasında dönemin Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız tarafından Kriz Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak görevlendirilmiş ve ayrıca Vali Ayyıldız ile birlikte bir süre Hatay Samandağ’da çalışmalara katılmıştı.

Kitapta, Salih Altun’un yanı sıra, Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Doç. Dr. Serdar Yener, Dr. Öğr. Üyesi Gizem Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Erkan Kurnaz, Dr. Öğr. Üyesi Feyza Beki, Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, Esra Çömezoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa İslamoğlu gibi değerli yazarlar ve akademisyenlerin makaleleri de yer alıyor.

Afet yönetimi alanında çalışanlara yardımcı olacak

Kitap, afet yönetimi konusunda çalışan profesyoneller, akademisyenler ve konuyla ilgilenen herkes için önemli bir kaynak niteliği taşıyor. ‘Disiplinler Arası Bir Bakışla Afet Yönetimi’, afet yönetimi alanında çalışanların ve ilgilenenlerin bilgi ve anlayışlarını genişletmelerine yardımcı olacak bir eser olarak öne çıkıyor. Yazarlar kitabın maksadının afet yönetimine dair geniş bir perspektif sunmak ve farklı disiplinlerin bu alanda nasıl birlikte çalışabileceğini göstermek olduğunu belirtti. Yayımlanan kitap Salih Altun tarafından Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız’a ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’a takdim edildi.

‘Disiplinler Arası Bir Bakışla Afet Yönetimi’ kitabı, seçkin kitapçılarda ve online satış noktalarında bulunabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.