Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

AHLAKSIZ ALMANLAR ve NEPOTİST KLANLAR

13.11.2022
A+
A-

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann hakkında Frankfurt savcılığı Türk eşi Zübeyde Temizel’e makamını kullanarak yüksek maaşlı iş ayarladığı gerekçesiyle “haksız menfaat sağlamak ve görevini kötüye kullanmaktan” soruşturma başlatmıştı. Feldmann’ın 2018’deki seçim kampanyasına fon sağlayan bir kurumun işlettiği çocuk kreşinin yöneticiliğini yapan belediye başkanının eşinin “aşırı derecede yüksek bir maaş” aldığı ileri sürülmüştü. Bunun karşılığında politikacının kurumun çıkarlarını ön planda tutmayı kabul ettiği iddia ediliyordu.Belediye Başkanının azledilmesi için yapılan halk oylamasında 200 binden fazla Frankfurtlu, Feldmann’ın görevden alınması için oy kullandı. Resmi olmayan sonuçlara göre halk oylamasına katılan seçmenin yüzde 95’i, Feldmann aleyhine oy verdi..

Yukarıdaki haber de menfaat sağlanan Türk olduğu için bana çok anormal gelmiyor.Faydacılık bizim içimize işlemiş ruhumuzu esir almış. Batı hayranı değilim hatta anti-kapitalistim.Ancak Nepotizme (eş, dost yakın kayırmacılığı) Alman ahlakının %95 oranında karşı gelmesine hayranlık duyuyorum.
Döner sermayeden olmamak maksadı ile Anadolu Üniversitesinden ayrılarak kurulan ESTÜ’ye geçişini engellemek için hülle yolunu tercih eden. Bunun için Anadolu Üniversitesinde ki Rektör Yardımcılığı makamını kendisi ve eşinin menfaati adına kullanan kişinin ESTÜ’ye Rektör atanmasını kamuoyu ile paylaşmamız sonrası kimi Alman Ahlakı gibi olmayan tepkiler aldık.
“Ne olmuş adam suçmu işlemiş. Kanunda böyle bir suç varmıymış”
“Herkes yapıyor”
“Bal tutan parmağını yalar” vs vs vs vs…. Balınızda, parmağınızda batsın.
Nepotizm Almanyada suç sayılırken Türkiye’de suç olmayabilir fakat ahlak, etik ve erdem içermez.
Ülkede ne kadar muhalif geçinen varsa Reis Beyin damadının bakan olmasını eleştirdi.Bu eleştiriyi siyasi zeminde yapan CHP’nin Eskişehirde ki Belediyelerine bir bakın.
Yılmaz Hoca senede 50 gün Belediyeye uğrarsa öpüp başımıza koyalım.O na vekalet eden Büyükşehir Belediye Başkan vekili Aydın Ünlüce’nin eşi Ayşe Ünlüce Belediyenin en üst bürokratı. Yılmaz Hocanın kaynının damadı ESTRAM genel müdürü. Özel Kalem Müdürü bilmem neyi.İstisnasız bütün üst düzey bürokratların eşleri veya çocukları Belediye çalışanı.Bunlar kamuya açık sınavlarlamı istihdam ediliyorlar. Tabii ki hayır makamlarını kullanıyorlar. Adama göre iş…….
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un kızı Ankara Çankaya Belediye meclis üyesi ve Başkan Yardımcısı.Geçmişte yazdılar eşler,bir birbirleri ile akrabalar, hemşeriler kardeş türküleri ile hep beraber Odunpazarını yönetiyorlar.
Tepebaşı Belediyesi çok mu farklı. Frankfurt Belediye Başkanı eşine araç tahsis etmekle suçlanıyor. Ahmet Ataç’ın eşine tahsis edilen araç kime ait soför kimin personeli.Her üç Belediyede hangi Belediye Meclis üyelerinin birinci derece yakınları Belediyelerde çalışıyor.
Dön bu tarafa Ak Parti Milletvekili Emine Nur Günay’ın kardeşi rektörlük yaptı.Ak Parti Milletvekili Harun Karaca’nın oğlu büyükelçi, Kızılay Sekreteri, THK Başkanı, santraç federasyonu temsilcisi.İşin trajedisi bu temsilcinin santraç bildiği bile meçhul.
Bir köşe yazanı İyi partinin delege seçimlerini yazdı.Yönetici bir aileden üç kişi delege adayı, İl Başkanı ve eşi aynı listede, İl Başkan yardımcısı karı-koca delege.Genel Başkanlarıda ülkeye demokrasi getireceğiz diye bağrınıyor. Bayılıyorum bunların demokrasi anlayışına.
Üniversitede kendi menfaati için kendisine kadro açan kişinin hangi ataması içinize sinecek. Büyükşehir Belediye Başkanını halk seçecek ama Belediyeyi karı-koca,kayınço,enişte,çoluk-çocuk yönetecek. Yönetici elitler mavi kan taşıdıklarından dolayı bizleri yönetmesi lütuftur.Bu lütufta mahrum kalmayalım diye çocuklarıda koltuk sahibi olacak………

Eskişehirde ki politik aktörlerin yönetim etiği hakkında bir birlerine eleştiri getirebilir mi??? Nepotizm, yönetim etik ve ahlakı konusunda kim kime ne diyebilir. Tencere dibin kara senin ki benden kara. Buyurun bizi yönetenler ve yönetmeye takipler. Seç-beğen al.
Her taraftan çürüyoruz bu çürümeye rağmen ayakta durabilmemizin tek sebebinin sadece Allah ve içimizde ki bir avuç iyi insanın olduğunu düşünüyorum.
Bu sistem içerisinde ister atanmış, ister seçilmiş kim liyakat, etik, ahlaktan bahsederse ağzının ortasına kürekle vurun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.