Site Rengi

DOLAR 32,5111
EURO 34,9079
ALTIN 2.434,99
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

AZAFLI ARAMA KURTARMA EKİBİ FAALİYETLERİNİ ANLATTI

AZAFLI ARAMA KURTARMA EKİBİ FAALİYETLERİNİ ANLATTI
18.02.2023
A+
A-

Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği Arama Kurtarma Ekibinin deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalardan ötürü Dernek Başkanı Arzuman Azaflı bir basın toplantısı düzenledi.

Derneğin faaliyetlerinden bahseden Azaflı, kısa sürede kurulan dernekleri ve arama kurtarma ekibiyle deprem bölgesinde güzel işler yaptıklarını söyledi. 20 den fazla vatandaşımızı enkaz altından kurtaran ekibiyle gurur duyduğunu belirten Azaflı “Deprem bölgesine ilk ulaşan ekibimiz çok sayıda vatandaşımızın hayata tutunmasına vesile olmuştur. Sadece arama kurtarma değil depremzedelere yardım anlamında da faaliyetlerde bulunmuş ve yardımlarına devam etmektedir. Hayat kurtaran ekibimizi kutluyorum” dedi.

Daha sonra dernek başkanı Arzuman Azaflı ve Eskişehir şube müdürü Figen Kıyaklı arama kurtarma ekibine teşekkür belgelerini ve plaketlerini sundu.

Dernek faaliyetleri detayları aşağıdadır:Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği 2020 yılının temmuz ayında Ermenistanın Azerbaycanın Tovuz iline saldırılar yaptığı dönemde kurulmuş olup ilk çalışma ve organizasyonları da savaşa ve Azerbaycanın toprak bütünlüğüne dikkat çekmek olmuştur. Dernek Başkanı Arzuman Azaflı Azerbaycan doğumlu olup 1992 yılında Sovyetler birliği dağıldıktan sonra Azerbaycandan eğitim için Türkiyeye gelen ilk öğrencilerdendir. Kendisi hala Ankarada avukatlık yapmaktadır. Dernek kurulmadan önce Arzuman Azaflı bireysel olarak yaptığı Hayır çalışmalarını daha sonra dernek üzerinden yapmaya devam etmiştir. Derneğin amacı Türk Kültürünü yaymak ve yaşatmakla birlikte aynı zamanda sosyal yardım faaliyetlerinin organize edilmesidir. Bu nedenle de dernek farklı illerden şubeler açmış hayırsever insanları etrafına toplayarak insanlara yardım etmeyi görev edinmiştir.

2019 yılından başladıkları konferans ve kültürel çalışmaları her ayın ilk cuması 18.30 da Ankarada dernek merkezinde devam ettirdiği gibi aynı zamanda öğrencilere eğitim bursu vermektedir. 2022 yılının aralık ayında dernek arama kurtarma ekibi kurmaya karar vermiş olup bu yönde çalışmalara başlamıştır. Bu çalışmalarda hedeflenen 2023 yılının mayıs ayına Arama kurtarma ekibinin tam ve organize şekilde hazır olması idi. Ancak ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle dernek hızlı bir şekilde elindeki ekipleri organize etmiş Kahramanmaraş ve Adıyaman 40 yakın arama kurtarmacı ve yardımcı göndermiştir. Pazartesi sabah 9 da Kahramanmaraşa hareket eden ekip deprem bölgesine ilk intikal eden ve arama kurtarma faaliyetine başlayan ekip olmuştur. Dernek bu sürede deprem bölgesine depremden 3 gün sonra bir tır, bir hafta da sonra 1 tır olmak üzere, ısıtıcı, battaniye, mont, eldiven ve gıdadan oluşan iki tır malzeme göndermiştir, bu malzemeleri kendi ekibi tarafından kapı kapı dağıttırmıştır. Tüm bunlara ilaveten Ankara ve Eskişehire gelen depremzedelere destek olmuştur. Halen de aktif bir şekilde yardım faaliyetleri devam etmektedir. Bunun için farklı kamu kurumları ile görüşmeleri devam ettiği gibi kamuya ait atıl kalan binaların depremzedelere tesisi ve eksiklerin giderilmesi yönündeki çalışmaları da devam etmektedir.

Derneğin ileriye yönelik arama kurtarma faaliyetlerine ağırlık vermek ve ekibi daha aktif ve teşekküllü hale getirmeye yönelik çalışmaları devam etmektedir. Tüm bunlara ilaveten kültürel ve yardım çalışmalarını da aktif şekilde devam ettirmektedir. Dernek ileriki yıllarda tüm Türk dünyasına yönelik kültürel çalışmalara da ağırlık vermeyi planlamaktadır. Bunun için de hem Türkiye’de hem de Türk dünyasında çalışmalar yapmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.