Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Gelibolu’nun Yahudi savaşçıları

Gelibolu’nun Yahudi savaşçıları Çanakkale deniz ve kara Muharebeleri bütün dünya Milletlerinin Türk Milletini
imha etmek için el birliği yaptığı kanlı savaşlardan biridir. Bilinmeyen ya da az bilinen hadiselerden biri ise Siyonistlerin İngiliz askerleriyle birlikte Britanya bayrağı altında Türk Milletini yok etmek için Gelibolu’ya asker
göndermeleri ve savaşmalarıdır. Vladimir Jabotinski adında iyi eğitim görmüş fanatik bir Siyonist Osmanlı Türk
devletinin Rus Yahudilerini Filistin’den çıkarması Mısır’a yerleştirmesiyle birlikte harekete geçerek Londra’da bir kitap yayınlar. Ona göre; Belanın kökleri küçük Asya (Anadolu) arazisindeki Türklerdir. Jabotinski Siyonizm uğruna hukuk öğrenimini yarıda keserek İskenderiye’ye gelir eski bir Rus subayı ve ıslah olmaz bir Siyonist olan tek kollu Trumpeldor ile tanışır ikisi bir araya gelerek bir Yahudi birliği tesis etmeye karar verirler.

1915 yılının mart ayında İskenderiye’de ki zengin Yahudilerle bir toplandı düzenlerler. Küçük bir grup karşı çıkmış olsa da Toplantı sonunda Britanya İmparatorluğu çatısı altında Yahudi askeri birliği kurulması kararı çıkar. İngiliz işgal kuvvetleri komutanı General Maksvel gönüllü Yahudi birliğinin kurulmasına Şartlı onay verir Siyon gönüllü birliği Filistin’de değil Muharebelerin devam ettiği Çanakkale cephesinde kullanılacaktır. Siyonistler Filistin için Süveyş kanalı cephesinde değil de Gelibolu cephesinde savaştırmak Jabotinski yi hayal kırıklığına uğratır küser Roma’ya döner. Trumpeldor ise durumdan memnundur. Osmanlı Türklerine karşı her cephede savaşmak Yahudileri Siyon’a (Kudüs’e) götürecek, onu da ideallerine kavuşturabilecek tek yoldur ve her şey mübahtır. General Maksvel gönüllü Yahudi birliğinin başına Yahudi kültürüne hayran bir adamı Yarbay John Henry Patterson atar Trumpeldor da Binbaşı rütbesiyle onun yardımcısı olacaktır. Yarbay Patterson, 700 kadar gönüllü Yahudi’yle birlikte İskenderiye Limanından İngiliz toplanma bölgesi Limni adasına hareket etmeden Baş haham La Pergola tarafından Yahudileri Mısırdan çıkararak vadedişmiş topraklara götürebileceğini ümit ettiği için onu ll. Musa ilan eder. Limni adası Gelibolu çıkarması öncesi 29 İngiliz Tümeni askerleri tarafından savaş hazırlıkları telaşındayken Yahudi gönüllüleri karşılar. Yahudilerin görevi savaşan askerlere Katırlarla mühimmat taşımak olduğu için ikiye bölünür. Birinci birlik Anzak bölgesine ikinci birlik Yarbay Patterson emrinde Seddülbahir cephesine gönderilecektir.

Siyon Birlikleri çıkarmanın başlamasından iki gün sonra 27 Nisan 1915’de yardım isteyen yaralılar ve cesetlerle dolu Seddülbahir sahillerine çıkarlar. Yahudiler Türkleri öldürmeye gelmişken böyle bir durumla karşılaşmaları hiç beklemedikleri bir durum olduğu için şok içinde korkulu anlar yaşarlar. Korku dağları beklerken onlara verilen görev Tekke koyundan Zığındere ’ye kadar olan bölgede savaşan askerlere mühimmat taşımak gerekirse savaşa katılarak korku dolu vahşi kinleriyle Türk askerlerinden hınç almak olsa da güvendikleri dağlara karlar yağar çünkü ünlü İngiliz 29 Tümeni taş gibi Türk savunması karşısında çaresizdir, askerler cepheden kaçabilmek için fırsat kollamaktadırlar. “Arapları düşman belleyen Samimiyetsiz Yahudi sevici Türk aydınlarına duyurulur. Bütün Hristiyan alemi Yahudi düşmanıyken onlara kol kanat geren Eyyubi, Memluk ve Osmanlı Türklerine karşı Yahudiler yemek yedikleri kabı pisletmiş İngilizlerle bir olup Çanakkale de Türklere karşı acımasızca savaşmışlardır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.