Site Rengi

DOLAR 32,3362
EURO 35,1790
ALTIN 2.246,74
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 14°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
14°C
Parçalı Bulutlu
Sal 9°C
Çar 9°C
Per 7°C
Cum 8°C

BAŞKAN KAZIM KURT ÖZ YÖNETİM Mİ İLAN ETTİ???????

06.08.2022
A+
A-
Ortaçağ Avrupasındaki inanca göre Kral, Tanrının iktidarını, Tanrı adına yürütür.
Thomas Hobbes 15.Yüzyılın sonunda Leviathan isimli kitabı ile Tanrının iktidarını yeryüzüne indirir.
Hobbes kuramını” Devletsiz bir toplumda “kaos” olmaksızın “düzen” içinde yaşamak mümkün olabilir mi? sorusunun  üzerine kurar.Ona göre devlet, en başta insanların mal ve can varlıklarını korunması için gereklidir.
Bireyler de sözleşme ile  hakları ve güçlerini, hak ve özgürlüklerini korumak için  oluşturulan devlete devreder. Siyasal liberalizm ve toplum sözleşmesinin temelini Thomas Hobbes “Leviathan” ile atar.
16 Devlet kuran Türk tarihinde “Devlet”ögesini önemini anlamak için Orhun Anıtlarında Tonyukuk’a, Orhan Beye, Fatih Sultan Mehmed’e, ve  son Türk Devletinin kurucusu Mustafa Kemal’e bakarak görebilirsiniz.
 Devlet yönetimi içerisinde yer alan Odunpazarı Belediyesi’nin Başkanı Kazım Kurt’un Cumartesi günü sergilediği tiyatro Kemal Sunal’ın oynadığı “Zübük” filmi kadar damağımızda tat bırakmış olsada hala şaşkın ve kızgınım.
 Şaşkınlığım Kazım Kurt’un topladıkları emekçilerin  yüzlerine “Cumartesi tam gün çalışmayı size ceza olarak verdim, şimdi kaldırıyorum” diye zırvalamasına.
Zırvalarken yanında bulunan İşci Sendikası temsilcisinin bu lafa sırıtması.
Bir işveren ben kızdım, işciye ceza verdim diyor, İşcinin haklarını korumakla yükümlü sendikacıda bu lafa karşı  mahcubiyet ve utanma hissini terk ederek  sırıtıyor.
Kızgınlığım ise AK Partillere İl Başkanı, Odunpazarı İlçe Başkanı, Yerel Yönetimlerden sorumlu yöneticisi, Gençlik Kolları Başkanı “Hukukçu” olan Ak Partiden bu zırvalara tek ses çıkmaması.
 
Diğer bir şaşkınlığım “Öz Yönetim” ilanı gibi kendini kanun koyucu yerine koyarak  emekçilere ceza veren Kazım Kurt’u vesayet denetimi ile  yükümlü İçişleri Bakanlığına bağlı Vali ve Kaymakamının sessizliği.
Süleyman Soylu  her gün Belediye Başkanları ne zırvaladı, kim kendi kendine özerklik ilan etti diye kontrol edecek değil.
  Devletin  kanun koyma ve ceza verme   gücüne ortak olanları İçişleri Bakanlığına ben mi rapor edeceğim.
Kontrol etmeyeceksek, Devletin gücüne herkesi ortak edeceksek her  Belediye Başkanına kanun koyma ve ceza verme yetkisi verelim olsun bitsin.
Devlet yönetimininde zafiyetin ne gibi  sonuçlara gebe olacağını en iyi  15 devlet yıkıldığı için 16.devleti kuran Türkler bilir..
Muhalefet edemeyenler ve yönetemeyenler yerine ben sorayım.
Siz kimsiniz de hiç bir kanuni dayanak olmadan  emekçiler çalışma cezası ve gözdağı  veriyorsunuz. Siz efendi de çalışanlarınız köle mi…..
Çakma solcu Kazım Kurt’un “Size ceza verdim, şimdi de kaldırdım” sözü ile  Odunpazarı Belediyesinde çalışan insanlara gözdağı vermektedir.Bu açık tehdittir.
Hangi sıvıyı tüketiyorsanız dikkatli tüketmek gerekiyor..Önünüze gelen her sıvıyı içmeyin.Yaz sıcağında  bol sıvı tüketmek gerekir anlıyorum. Ama sadece su, başka bir sıvı ile karıştırılmamış sek su için .
Bu zırvalıkların nedeni  sıvı tüketiminden kaynaklanmıyorsa sorun daha büyük.
O zaman 10 bin liralık Burberry gömlek giyen çakma solcu Kazım Kurt ve sonradan zenginleşmiş sosyalist yoldaşları kendilerini Halkların Demokratik Kongresinin kararlarına fazla kaptırmışlar.
Çakma Yoldaşlar… Odunpazarı Belediyesinde “Öz Yönetim” mi, özerklik mi ilan ettiniz.
Belediye sizin çalışma kampı mı ki emekçilere çalışma cezası veriyorsunuz. 2015 Yılında Halkların Demokratik Kongresinin bileşenleri Güney Doğuda öz yönetim ilan etmişti.Onlarda  Odunpazarı Belediyesini yöneten yoldaşlar gibi ceza veriyorlardı.Bir işci, Belediye Başkanından özeleştiri alıyordu.Sürecin sonunda Türk Devleti Öz Yönetim kuran soytarıları  kazdıkları hendeklere gömerken, Odunpazarını yöneten yoldaşlar, yüzlerini  parti cephesinin çaputlarını ile  kapatırken, kahırlarından da   twetler atıyorlardı”Lice’de direniş var, Kobene’de katliam var” diye.Oldu olacak halk mahkemeleri ve öz yönetim kolluk kuvveti  de kurun.Meydan nasıl olsa  boş.Herkes güzellik uykusunda.
Bunlar Türkiye hukuk devleti değil diye naralar atıyorlar. Baksan hukuk devletinde hiç bir Belediye Başkanı kanun koyamaz, ceza veremez, çalışanlarını dolaylı tehdit edemez. Odunpazarı Belediyesinde çalışan herkesin hak ve özgürlükleri hukukun ve devletin güvencesi altında olması gerekir.Çalışanların güvencelerini sağlamakla sorumlu devlet yönetimi ve hukuk adına rol alan aktörleri göreve davet ediyorum.
Türkiye muz cumhuriyeti olmadığı gibi, Eskişehirde Kazım Kurt ile yoldaşlarının değneksiz gezdikleri köyü değil.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.