Site Rengi

DOLAR 32,4855
EURO 34,6930
ALTIN 2.405,19
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Az Bulutlu
Eskişehir
18°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 12°C
Paz 18°C

Eskişehir İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri Başladı

15.08.2019
A+
A-

İşverenler ile iş arayanları bir araya getiren Eskişehir İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri'nin 8'incisi, düzenlenen törenle açıldı.

İŞKUR İl Müdürlüğünce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Spor Salonu'ndaki törende bir konuşma yapan AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, sanayici ile öğrencilerin buluşturulması gerektiğini belirterek, öğrencilerin organize sanayilere ve sanayi odalarını gitmesi gerektiğini kaydetti.

Alın terinin yerini akıl terinin aldığını ifade eden Karacan, şöyle konuştu:

"Teknoloji yoğun bir dünyada yaşıyoruz. Türkiye'nin 2023'ünü, 2053'ünü, 2071'ini gençlerle gerçekleştireceksek onlar sanayiyi ve ticareti bilmek zorunda. Bizim de onları tanımamamız gerekiyor. Ülkemizin bundan sonraki sürecini yönetecek gençlerin dünyaya adapte olması lazım. Gençler iş dünyası ve sanayiyle tanışmalıdır. Türkiye'nin gelişmesine katkı sağlamak isteyenlerin elini değil, gövdesini taşın altına sokması lazım." 

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş ise eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğuna değinerek, insanların kendini geliştirerek bir birey olmanın dışında vatana, millete fayda sağlamaya çalışması gerektiğinin altını çizdi.  

İŞKUR İl Müdürlü Hasan Yoldaş da işveren ile işçiyi bir araya getiren etkinliğin 8'incisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan etkinlikte, katılımcılar stantları gezdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.