Site Rengi

DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Eskişehir Siyaseti mi Afyon Siyaseti mi?

29.03.2022
A+
A-

Bir haftadan fazla zamandır Eskişehir gündemini meşgul eden çok önemli bir konuyu takip ediyorum ve ibretle izliyorum.
Bir şehrin kaderinin bürokratik ve siyasi yolla nasıl nasıl katledildiğini izliyorum.
Bir yanım ‘Az bile yapıyorlar. Eskişehir siyaseti bunu fazlasıyla hak ediyor’ diyor ama öbür yanım “Bu yıl Eskişehir esnafının hâli ne olur” diye endişe içinde kalıyor.
Zafer Havalimanı / Hasan Polatkan Havalimanı kapışması yani Afyon siyaseti ve Eskişehir siyaseti kapışmasını izliyoruz.
Afyon siyaseti için bizim siyasiler kolay lokma olmuş görünüyor. Ulaştırma Bakanı Adil Karaoismailoğlu ve Binali Yıldırım ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamamış belli ki…
Burada iki temel konunun analizini doğru yapmamız gerekiyor. Birincisi “halkın desteğini alamayan hiçbir siyasi irade başarılı olamaz.” Bunu niye söyledim? Çünkü bizim siyaselerimiz Erdoğan varsa var, yoksa yok. Özgül ağırlıkları ancak yer çekimi kuvvetinin onlara sağladığı G kuvvetinden ibaret.
İkincisi ise Türkiye’nin bürokratik oligarşi ile yönetildiği gerçeğidir. Herhangi bir genel ya da yerel siyasi oluşumun başarısı bürokrasinin başarısı ile eşdir. Yani Türkçesi Eskişehir bürokrasisine sekulerlere şirin gözükmek için getirdikleri, ya da kendi sadık kapı kulu askeri olsun diye atadıkları adamlar bomboş bir teneke çıkmıştır. Sert oldu biraz diyebilirsiniz. Hadi o zaman aynı şeyi Trabzon için yapmaya kalkın da bürokrasinin gücünü hep birlikte izleyelim.
Hadi sayalım kaç tane üst düzey AK Parti tabanından yetişmiş Eskişehirli bürokrat var?
Bir elin parmaklarını geçmez. Zaten onlar da kendi çabaları ile oraya geldikleri için Eskişehir için gayret sarf etmez.
Biri yükselirken birbirinin ayağına basanlar şimdi hep birlikte düşüyor.
Peki ceremesini kim çekiyor? Tabii ki Eskişehir halkı cekiyor! Peki Eskişehir halkı bunu haketmiyor mu? Yarısından fazlası hakediyor. Çünkü 84 yaşında akli dengesi yerindedir raporu olmadan herhangi bir mülkünü satamayacak olan bir adamı getirip Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Sakallı olsa buna müsaade eder miydi ?
Hani ‘kimse ağlamasın, herkes yıllardır ektiğini bugün biçiyor’ diyeceğim ama dilim varmıyor.
Petrolcüler kralı bir vekilimiz vardı, onu yazmayı unutmuşum. Kendisini o kadar unutmuşum ki; varlığını bile hatırlayamaz hâle geldim. Onun dışındaki siyasileri eleştirebilecek bir şeyler bulabiliyoruz ama diğer vekilimiz eleştirecek bir şey dahi bulamıyoruz o da ayrı bir konu.

İnşallah AK Parti hükümeti Afyon lobisinin oyununa gelmez de bu gaflete düşmez. Yoksa bir oyun dahi kıymetli olacağı 2023 seçimlerinde Eskişehir ve Emirdağ seçmeni faturayı keser, haberiniz olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.