Site Rengi

DOLAR 32,4582
EURO 34,9028
ALTIN 2.437,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

Eskişehir Barosu’ndan Marjinal Açıklamaya Cevabımdır

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eskişehir İl Müftülüğü arasında düzenlenen 27.04.2023 tarihli Eğitimde İş Birliği Protokolü kapsamında Eskişehir’deki anaokul,ilkokul,ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere yönelik olarak “milli,manevi,ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin benimsetilmesi” amacı adı altında din hizmetlerinde çalışan kişilerin okullarda görevlendirildiği hususu kamuoyuna yansıyan haberlerden öğrenilmiştir.Bahsi geçen protokol başta Çocuğun Üstün Yararı ve Anayasanın laiklik ilkesi olmak üzere Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne kadar uzanan geniş bir çerçevede hak ihlalleri içermektedir.

Yukarıdaki satırda okuduklarınız Eskişehir Barosu’nun dün yaptığı basın açıklamasından bir pasaj…. 27 Nisan tarihinde yapılan bir Protokole neden bugün tepki veriliyor, Bunun olası cevabı şudur, Baro Yönetiminin tarafgir olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muhafazakar Kılıçdaroğlu seçmenini ürkütmemek için olsa gerek….

Kaldı ki Kendi Çocuklarının bile olduğu ortamda Şehrin lüks mekanlarında Alkol Sofrasında görülenlerin İmamdan,Vaizden korkması da işin başka türlü cilvesi…

Eskişehir Barosu dün Okullarda görevlendirilen İmam ve Vaizler hakkında bildiri yayınlamış……                      Evrensel hukuk, çocuk hakları ihlalidir demişler. Görende okullarda LGBT propagandası yapılıyor zanneder. Aynı baro küçük yaştaki çocukların LGBT yürüyüşlerinde en önde boyanıp istismar edilmesi halkında herhangi beyanatta bulundu mu ben hatırlamıyorum.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün amacı ailelerin izniyle çocuklara İslami bilgi verilmesi, ergenlik dönemlerinde boşluğa düşüp sapkın akınlar ve zararlı alışkanlara yönelmesinin engellemesidir. Çünkü İslam, bu tip sapkınlıkları ve zararlı alışkanlıkları yasaklar. Bireyin toplumun bir parçası olmasını, iyilik ve güzellikleri emrederek yakın akrabaya bakmasını ailesine saygı duymasını emreder.

Eskişehir Barosu LGBT’ye ses çıkarmayarak İmamlara karşı olduğunu beyan ederek İslamofobik bir yaklaşım sergiliyor. Ülkemizde ben İslamofobikim diyemeyenler ben Laik’im diyor. Sorsan kimse İslama düşman değil ama İslama saldırmak için resmen fırsat kolluyorlar.

zaman soruyorum. Eskişehir Baro Yönetimi üyeleri çocuklara kötü örnek olacak şekilde alkol tüketiyorlar mı? Alkollü mekanlarda çocukların yanında alkol tüketimine de karşılar mı? Cevabı evet ise hemen onun içinde bir bildiri yayınlasınlar lütfen. Hatta çocukların olduğu mekanlarda kendileri de alkol tüketmeyerek diğer meslektaşlarına ve vatandaşlara örnek olsunlar.

Bilimi ve sanatı rakı masalarında arayanlara Kuranı Kerim’in bilimin ta kendisi olduğuna ikna edemezsiniz.

80 yıldır Rakı masalarında bulamadıkları bilimi ve teknolojiyi beş vakit alnı secdeye gelen genç mühendislerimiz buldu.

Hayranı oldukları batı, bizim güvenlik kaygılarımızı yok sayarak ambargo uyguladı. Ama bu ambargoları işte İslam ile yoğrulmuş bilim adamı gençlerimiz aştı ve doğu da PKK denen illetti bitirdi.

Gençlerimizin parklarda yasak olmasına rağmen içip içip sarhoş olması, ulu orta zinaya yeltenmesi, parklara hayvanlar gibi idrarını yapması, kendilerini uyaran büyüklerine de ağız dolusu küfürler etmesi Eskişehir Barosunu rahatsız etmemiş ama dinini öğrenen, beş vakit elini yüzü yıkayıp abdest alıp büyükleri ile omuz omuza camide namaz kılacak, haramı helali bilecek, ağzı dualı gençlerin yetişmesine karşı çıkmışlar.

Buradan bütün aileler sesleniyorum! Okullarınıza atanan imamlara yüksek sesle sahip çıkın! Yoksa bu akıl, bilim sanat özgürlük demokrasi uluslararası hukuk laiklik falan filan masallarıyla çocuklarınızı bu sapkınların tuzağına itecekler benden söylemesi..

Ne diyelim takdir halkımızın…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.