Site Rengi

DOLAR 32,4348
EURO 34,8128
ALTIN 2.439,44
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

Eskişehir’de Reis’in sırtındaki Kamburlar

15.04.2024
A+
A-

Abraham Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisinin en alt basamağında hayatta kalmak için gerekli olan yiyecek ve barınma gibi fizyolojik temel insan ihtiyaçları vardır. Fiziksel ihtiyaçlar karşılandığında, güvenlik ihtiyacı öncelik kazanır.Emniyet ihtiyaçları adalet,toplum,kişisel,mülkiyet ve iş güvenliğini kapsar.Günlük olarak karnını doyuramayan, kendisini tehdit altında algılayan insanlar;fiziksel ve güvenlik ihtiyaçları karşılanmadan başka gereksinimleri algılayamaz.Sürekli artan gıda ve kira fiyatlarına karşı ayda 10-15 bin TL’ye geçinmeye çalışan insanların karşısına “Ama uzaya astronot yolluyoruz” stratejisi ile çıkarsanız ağır mağlubiyet alırsınız.Üstüne yaptığınız gelişimi anlatamazsınız.

Son mahalli seçimlerin siyasal anlamda galibiyetin sahibi yok.Tek galibiyet sahibi insanların fizyolojik ve güvenlik ihtiyacı.Kaybeden ise toplumu iyi okuyamayan AK Parti.. O zaman sormak gerekiyor.Recep Tayyip Erdoğan gibi siyasetin ve milletin içinden gelen karizmatik bir liderin başında olduğu kurumsal siyasi parti neden ve nasıl toplumu okuyamaz.. Bu sorunun cevabını toplumdan ve gerçeklerden kopuk yönetim kadroları ve karar vericiler verecek.Herkes “Milletin mesajını aldık”diyor fakat daha hesap vereni göremedik..Hala konumlarını kaybetmeme derdindeler.

AK Parti’nin hezimet yaşadığı Tepebaşı Bölgesinde,aday tespitinde izlenen strateji açığa çıktığında Ak Partinin tüm Türkiye’de neden kaybettiğini daha iyi anlayacağız.Aday adayı Ahmet Sivri eğitim durumundan dolayı ekarte ediliyor.Diğer aday Erkan Koca hiç düşünülmüyor.

Geriye Belediye Başkanlığına aday olmak için resmi başvuru yapan Av.Pınar Turhanoğlu kalıyor.Aslına bakarsanız Av.Hanımın eğitim,tecrübe ve parti aidiyetine göre en önde olması gerekiyor.Rakibiniz,kent merkezinde en önemli başkanlığa avukat kadın aday çıkarıyor.Ak Parti adına Eskişehir sosyolojisine uygun Av.Pınar Turhanoğlu’nu aday göstererek kadın aday avantajını dengeleme imkanı ellerinde olmasına rağmen;Pınar Hanımın üstü çiziliyor.

Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için müracaatı olmayan.Eskişehirde hiç kimsenin aklına gelmemesini bırakın,kendisinin bile aklının ucundan dahi geçmediği Tepebaşı Belediye Başkan adaylığına, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü gösteriliyor…   Hamid Yüzügüllü parti disiplini gereği görevi kabul etmek zorunda kalıyor.Daha doğrusu mecbur bırakılıyor.Sivrihisar’da çok başarılı işler yapan Hamid Yüzügüllü Tepebaşında boğdurulurken; onun olmadığı Sivrihisar da CHP’ye hediye ediliyor.

Hamid Yüzügüllü Sivrihisar’da kalmış olsaydı kaybetme ihtimali varmıydı????Yoktu. Av.Pınar Turhanoğlu Tepebaşı Belediye Başkan adayı olsaydı muhtemel o da kaybedecekti.Fakat AK Parti kurumsal kimliğinin, aday tespitinde siyaset aklını kullandığı görülecekti.

Çok başarılı bir Belediye Başkanını harcayarak,Sivrihisar gibi Eskişehir’in periferde ki en büyük ilçesini kaybettirecek kadar Av.Pınar Hanım seçeneğini kimler,neden görmezden geldiler.Önemli bir Belediye’yi 74 yıl sonra CHP ye teslim edecek kadar bu seçeneği engelleyen ne olabilir..Veya siyasi deha böyle bir şey mi????

Dahası var AK Parti’nin Tepebaşı Meclis üyeliği için sunduğu listeye topu topu dört kadın aday yerleştiriliyor.Seçilme olasılığı yüksek ilk 15 arasına kadın aday tercih edilmiyor.İnanmazsınız yeni dönemde Tepebaşı Meclisinde Ak Partinin kadın Meclis üyesi yok.

Kadının olmadığı listenin başına,sahada olmayan AK Parti’nin Gençlik kollarının hayalet başkanı olan Av.Musab Tayyip Altınkaynak’ı koyuyorlar..AK Parti’nin,meclis üyesi adayı olan gençlik kolları başkanının kendisine ait hiç bir görüşü,fikri olmazmı!!!!Yokmuş ki seçim zamanı sosyal medyasından kendisine ait hiç bir görüş paylaşmadı.

Beyefendi,konforunu bozmayacak,başkasına ait paylaşımları reetweet etti..O kadar.Eskişehir’de hiç bir koltuğu olmayan AK Partililer CHP’nin trollerinden olmadık küfürleri hakaretleri yerken o ve onun gibiler konforlarını bozmadan dar pantolonları ve babet çorapları ile poz verdiler.

Bu seçim bende iki defekt bıraktı.Bir tanesi “Akademik kibir.”Diğeri çok dar takım elbise ve pantolonlarının altına giydikleri ayakkabılarını içerisine babet çorap giyen tipler

Hamid Yüzügüllü’nün Tepebaşı Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinde izlenen yol AK Partinin kurumsal yapısının mutlaka sorgulanması için çok önemli örnektir.Bu seçimde çok daha iyi görüldü.AK Parti tabanının kendi teşkilatı ile arasına mesafe koyması çok büyük problemdir.Bunun nedenine örnek göstermek gerekirse; Musab Altınkaynak gibi kişilerin konforlarını bozmadan Ak Parti ve iktidarın nimetlerinden faydalanması rahatlıkla gösterilebilir.Taban külfet çekerken tavan nimetlerin üzerinde oturursa zincir kopar..

Eğer ki Reis Beye raporları siyaseti okuyamayanlar ile konforlular verecekse vay ki vay halimize..

Türkiye’ye ve Reis Beye çok yazık olur….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.