Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

GÖNÜL DAĞI DİYARI SİVRİHİSAR

22.12.2022
A+
A-

Küçük gibi görünen büyük zenginlikler var dünyamızda.Ya da şöyle ifade etmek lazım,Taşı, toprağı ve hatta tarihi zenginlik olarak nitelikli hale getiren güzel insanlar var.

Efendim bilenler bilir biz memuriyetimiz nedeni ile bu zamana kadar her dört senede bir başka şehire yerleştik.Dolayısı ile canım ülkemin aşağı yukarı her bölgesini biliriz.

Lakin çok uzun zamandır ihmal ettiğim ve adeta büyülendiğim hatta başka illerden daha çok aidiyet hissederek “bizim” dediğimiz Sivrihisar birçok kimselere göre ciddi bir zenginlik bence.

Tarihi muhafaza etmenin yanında bu zenginliğe vitrin olmak demek ciddi bir iştir.

Birkaç gün önce gerçekleştirdiğimiz ziyaretin fotoğraflarını telefonumun galerisinden silmeye kıyamıyorum.

Evet ben çok gezdim çok yerde yaşadım ama en dar en kuytu köşedeki bir sokağin bir evin önünün bile bu kadar temiz olanına hiç rastlamadım.

Esnafın evlerine gelmişiz de misafir olmuşcasına tebessüm ile süsledikleri samimiyeti, ilçe turizmine hep birlikte broşür dağıtarak verdikleri desteği işlemeden geçemem.

Seyir terasına çıkarken solda restorasyonu tamamlanmış kilise takdire şayandı.

Ve tam o lokasyondan itibaren dağların eteklerinde bir tarih kitabının arasına koyulmuş adeta ayraçlar gibiydik hepimiz.O kadar güzel ve keyifli bir açık hava heykel müzesi ki anlatamam.

Tarihte unuttuklarımızı bile bize çok keyifli bir zeminde hatırlatıyor.

Arnavut kaldırımı sokaklar, eski konakların cumbaları ve bugün bu inci gibi ilçenin gözbebegi dildarı olmuş Gönüldağı dizisi.

Sette çekimler devam ediyordu ama biz işleyiş açısından engel olmamak için veri durduk.

Seyir terası güneşe nazır, gökyüzünden yeryüzüne salınmış bir kol gibi.

Ve dillere destan ahşap direkli Ulu Camii..ümmeti iman ve ecdadına muhabbet ile yüreklendiren o güzel cami.İnsan hem namaz kılıyor hem de öylece huzurda durup bakakalıyor.

Zamanın hız kestiği güzel Sivrihisar..

Ayrılırken kaybedene kadar arkamıza baktıran Sivrihisar

Ve bugün Sivrihisar ilçesini taştan, topraktan, evden, konaktan, camiden daha ciddi bir bağ ile gönüllerde dağ gibi hayranlık ve takdiri hak eden Belediye Başkanı Sayın Hamit Yüzügüllü..

Tebrik ediyor ve sizin de Sivrihisar için en önemli zenginlik olduğunuzu düşünüyorum.

Örnek olsun, daim olsun.

Nasreddin Hoca’mın yattığı yer nur olsun.

Ahiri emanete sahip çıkmış bu toprağı örnek yapmış daha ne olsun.

Sivrihisar ilçe olsa bile şehir üstü bir temsildir.

O bir avuç gibi görünen büyük zenginlik oraya ayak basan herkes için dünyanın merkezidir.Gönlümüz neredeyse dünyanın merkezi orası.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.