Site Rengi

DOLAR 32,5216
EURO 34,9599
ALTIN 2.438,77
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

KADINA KARŞI ŞİDDETİ EN İYİ ODUNPAZARI BELEDİYESİNİ YÖNETENLER BİLİR

25.11.2022
A+
A-

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısı ile mesaj yayınlamış.
10 Bin TL’lik Burberry gömlekli halkçı Başkan “Şiddetin boyutu,nereden geldiği, vahşileşmesi her geçen gün bir önceki günü aratır durumda. Diyerek devam etmiş.
“AKP iktidarı kadına karşı şiddeti bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık türü olarak ve devletlere kadınların şiddetten korunması için çok ciddi sorumluluk yükleyen bu anlaşmanın kadınlar için yaşamsal öneme sahip olduğunu unutuyor.”
Sevgili Peygamberimizin söylediği rivayet edilen bir söz vardır” Utanmanız yoksa herşeyi yapabilirsiniz”bunun içerisine boş boş konuşmayıda ekleyebilirsiniz. Türk Dil Kurumuna göre “Utanmak” Onursuz sayılacak veya gülünç olacak bir duruma düşmekten üzüntü duymak, mahcup olmak, sıkılmak, çekinmek olarak tanımlanır.
Bir insanın söylemlerine değil eylemlerine bakacaksınız. Söylemlerinde ağzını doldura doldura kadına şiddeti lanetleyen ve İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasını kınayan Kazım Kurt; Kadına şiddet uygulayan, kadını sokağın ortasında döven,yerlerde sürükleyen kişilerin hamisi ve yoldaşıdır.
Kazım Kurt’un sınavsız, kpsssiz torpil ile memur ve müdür yaptığı Özel Kalem Müdürü Şenol Durur Kırmızıtoprak Mahalle Muhtarı Hidayet Elbir’e sokağın ortasında saldırmaktan ve şiddet uygulamaktan hapis cezası almış fakat cezası maalesef ertelenmiştir. Mahkeme ceza mı ödül mü ne olduğu belli olmayan eyleminden dolayı manevi tazminata mahkum etmiştir.Paran kadar dövebilirsin…….
Kazım Kurt’un açıklamasında kadın cinayetlerinin neden-sonuç ilişkisine yer veriyor. “İstanbul Sözleşmesi yürürlükten kaldırılmayıp tam olarak uygulansaydı ya da katillerden biri kravat taktığı için iyi hal indirimi almasaydı bu kadınlar bugün aramızda olabilirdi”
Adam haklı.Sokağın ortasında kadına şiddet uygulayan Özel Kalem Müdürünün cezası kravat taktığı için ertelenmemeliydi. Cezasını çekmeliydi.Kazım Kurt’un önermesinden devam edelim.
Kendileri hukukçu olduğu için suç-ceza bağlamında hukuk sistemine eleştiri getiriyor.

Ona göre kadın cinayetlerinin artmasının nedeni İstanbul sözleşmesi yürürlükten kalkması ve kendisinin özel kalem müdürü gibi kravat takanların sistemin ağından kurtulması.
O kişi hukuk sisteminden kurtuluyor da Kazım Kurt’un elini tutan mı var…. Hukuk işlemiyor diye sızlanan kendisi ne yapıyor????? Özel Kalem Müdürüne sıkı sıkı sarılıyor üstüne bir müdürlük daha veriyor.Kendisinin beyanına göre “Bu durumda bir sıkıntı görmüyormuş”……..

Peygamberimize selam ve salat olsun.Utanmanız yoksa herşeyi yapar üstünede tüy dikersiniz.Kazım Kurt gibi politik aktörlerin yönettiği ülkeden hiç bir beklentim ve umudum yok.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.