Site Rengi

DOLAR 32,5249
EURO 34,8871
ALTIN 2.433,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C

Liyakat var ama alt Bürokrat uygulayıcılar eksik maalesef

15.04.2023
A+
A-

Zannımca muhalif duyguların yükselmesinde en önemli iki etken var. Birincisi liyakat, ikincisi ekonomi.         Dış politikaya Suriye ya da mülteci problemi hariç kimse ses çıkaramaz zira Ukrayna savaşı tahıl meselesi, one minute, Afrika liman işletmeleri ve ihracat Libya Somali katar ve Rusya daha sayabiliriz. Mavi vatan ve Libya da var tabii. Çine kalkan tren Türki Cumhuriyetler ve Turan Birliği. Kraliçe’nin cenaze töreninde Amerika’da Central parkta gezmek de bir gövde gösterisi idi zannımca.

Daha bir çok örnek sayılabilir Kıbrıs meselesini unutmadan tabii. Kıbrıs meselesi demişken oranın imar iskan ve ıslahı da ( yollar hastaneler devlet daireleri askeri hizmetler kapalı Maraş ki stratejik olarak çok önemli bir noktadır ve en önemlisi de belki de suyun götürülmesi ) yine Türkiye tarafından yapılmaktadır.

Milli Savunma ile teknoloji hamlesi, Togg, uçak İHA siha jet helikopter tank zırhlı araç yapımları vs vs… Sadece togg için 40 yazılımcı çalışıyormuş ve togg un yazılımı sadece bize aitmiş. Bu aitlik mevzusu açılınca aklıma geldi bir malın nerede hangi parçalar ile üretildiğinin günümüz dünyasında hiç bir önemi yok zira Sinai mülkiyet telif ya da isim haklarıdır önemli olan. Neyse konuyu dağıtmadan bitmiş açılmış hızlı tren hatları ile açılacak olanları da belirtmeden geçmeyelim. Süper hızlısı da yeni dönemde raya oturacakmış.

Tarım ve hayvancılıkta portre çok farklı. Eleştirilerin haklınyanları da var ama öyle bitmiş tükenmiş değiliz. Sıkıntının temel noktası küçük üreticinin bitmiş olması. Ben hatırlıyorum 15 büyükbaş 100 dönüm ekili alan yetiyor idi. Şimdi yetmiyor. Şunu da gözden kaçırmamak lazım neden yetmiyor. Çünkü artık internet TLF faturaları var doğalgaz var Netflix var şehre gezmeye gitmek ve alışveriş var. Yani mal aynı kaldı lüx arttı. Peki büyük üretici nasıl. Onlar halinden memnun çünkü devlet teşvikleri ve hibeler ile işi gayet güzel hatta sınıf atladıklarını bile söyleyebilirim.

Aslında övgü makinası gibi algılamayın yazdıklarımı derdim objektif bakabilmek gerekirse yiğidi öldüreyim ama hakkını da teslim edeyim. neyse konumuza geri dönelim.

Bu arada unutmadan ki malum ademoğlu unutmaya pek mahkum pamdemi süreci ağır bir imtihan idi devlet ve millet için.

Aşıların bedava yapılması hastanelerin hizmeti yaşlılara evde hizmet gerçekten saymakla bitmez. Amerika ve Avrupa birmkez daha insanlıktan sınıfta kaldı insanlar parası yok ise ölüme terk edildi. Türkiye sosyal devlet olma özelliğini gerçekten gösterdi.

Ardından deprem geldi tabii çok eleştiriler bilgi kirliliği ve yanlışlıklar da mevcut lakin şu an üç ay daha geçmedi ve yralar hızlıca sarılmaya başladı.rabbim bir daha bununla imtihan etmesin inşaallah.

Bu konuları ve lafı fazla uzatmadan hatalara gelelim. Liyakat demiştik ve bu konudan hepimiz fazlası ile muzdaripiz.

Peki liyakat nerede yok. Bunu sordum kendime ciddi ciddi düşündüm. Liyakat yok ise bu kadar çok ve büyük işler nasıl yapıldı. Devlet yaptı. Devlet yukarıda kendi eliyle liyakatı oturtmuş demekki. Ama aşağıya geldiğimizde bu gerçekten yok. Şöyle de diyebiliriz kanun koyucular üst tabaka liyakat tamam lakin alt bürokrat uygulayıcılar malesef eksik. Peki bu sorun mu gerçekten. Malesef büyük sorun çünkü hakkıyla adam koltuğa oturmadığı için icraatları anlatmak ve uygulamakta da eksik batık hatta bitik. Peki halka kim yakın… Bunu ciddi ciddi düşünmek lazım.

Ekonomi dolar ithalat vs. Evet kötü soğan olmuş 30 TL. Et bilmem kaç. Market zincirler cabası. Düzelir mi. Umudum var zira DOĞALGAZIMIZ PETROLÜMÜZ var bizim ve piyasaya girince zannımca ekonomi de hareketlenir diye düşünüyorum.

Çok kafa ağrıttım lakin çok var idi az yazdım. Kalın sağlıcakla

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.