Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 22°C
Çar 20°C

NİYET NEYSE DE AKIBET PEK HAYIR OLMADI SANKİ !

23.10.2022
A+
A-

Eskişehir de yolunda gitmeyen o kadar çok şey var ki, neresinden tutsan elinden kalıyor adeta. Hani güya en yaşanılası rüya gibi bir şehir olarak gösteriliyor ve hangi ARGE bunu neye göre degerlendiriyor hiç kimse çözemedi ama acaba bu değerlendirmeye asayiş olarak da bakılıyor mu?
Gün geçmiyor ki ama uyuşturucudan, ama cinayetten gencecik canlar toprağa verilmesin..Vaktiyle belki de yeri belli olsun, bir yerde olsun, toplu olsun, takibi kolay olsun mantığı ile dönemin belediye başkanı Tacettin Sarıoğlu tarafından yapılan barlar sokağı o dönem belki en fazla on hane iken sonrasında Belediyenin el değiştirmesi ile uçsuz bucaksız bir hal aldı.
Hatta İsmet inönü caddesi boydan boya ve hemen Özdilek AVM arkası yine alkollü mekanlar..

Ben bu değerlendirmeyi veya serzenişi İslami olarak yapmayacağım inanın.
Sadece insani olarak yapacağım.
İki tane genç kızı olan bir anne olarak yapacağım.Alkolün etkisi ile sıklıkla yaşanan kavgalar ve cinayet ile biten sonlar son bulmuyor hatta artarak devam ediyor.
Daha geçen hafta 22 yaşında bir delikanlı yine çıkan bir kavga sonrası öldürüldü. Cocuklarımıza telkin verirken bile “aklı başında ol” derken aklını başından alan, “kafayı bulmak” değilde “kafayı masada bırakmak” ve sonrasında hem kendi hayatını sağlığını ve karşisindakilerin hayatını tehlikeye atmak için düzenlenen ve büyütülen şehri kaplayan bu mekanların artık kontrolden çıktığını düşünmüyor musunuz?
Bu gidişle daha da sıkıntılı olacağa benziyor..

Sayı arttıkça takibi mümkün olmayan bir sıkıntı haline gelecek.
Bir şehrin en önemli olmazı huzurudur asayişidir..
Hak böyle iken bu şehre kim huzurlu yaşanılası der anlamış değilim.Gençlere ev sahipliği yapmak hatta evinize geldiniz demek gençliğin sağligini yardımlarını tehlikeye atmak demek değildir..Bu mesele helal haram meselesinden önce can güvenliği meselesidir.
Şehir içi trafiği gün içerisinde neredeyse her lokasyonda kilit durumdayken şehir içi yolların artık kaldırmadığını görmezden gelen ve daha hangi yolları trafiğe kapatabiliriz düşüncesinde olan belediye bugün hamam tarihi müzesini açtı. Şehir olarak müthiş bir aydınlanma yaşadık. Şahsen kimin aklına gelir ilk tellak kim ve insanlar nasıl yıkanmaya başladı.? Nasıl gurur duydum anlatamam. Bilet kesilebilecek bir zemin olsun da yakında haşmetli başkanimizin hayatını ve başarısını da resmeden, hatta heykeller ile desteklenmiş bir müze de bekliyoruz.
Bizi bu kadar sanat kesmez..Dans müzesi, alkolün tarihi müzesi ve yeşilay ın verdiği tüm mecadeleye rağmen alkolün öldürdüğü bilindiği halde üstelik o sokakta ve çevresinde yine uyuşturucu ticaretinin de cüretle yapıpabildiği bir şehirde yarınlarından umutlu olan bir Eskişehir linin içmese de sarhoş olabileceğini düşünüyorum.
Zira aklı başında biri yarının neslinin canının ve sağlığının sokak aralarınea ziyan olmaması gerektiğini akledebilir.
Selametle.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.