Site Rengi

DOLAR 32,4756
EURO 34,7626
ALTIN 2.478,14
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C

Odunpazarı Belediyesi 2020 Faaliyet Raporunun Şifreleri

Sevelim sevmeyelim, Yılmaz Büyükerşen Eskişehir’in son 40 Yılına damga vurmuştur. Bunun son 20 Yılında  Chp’de kiminin üstünü çizmiş siyasi hayatını bitirmiş. Kiminin altını çizmiş, siyaseten bitmiş tükenmiş adamları makam sahibi  yapmıştır.
Örneğin, Erman Gölet’in üstünü çizerken,  siyaseten bitmiş tükenmiş Kazım Kurt Beyi önce Milletvekili sonra Belediye Başkanı yapmıştır.
Maalesef, Yılmaz Hocanın en büyük projesi olan  Kazım Kurt ve adamları,Yılmaz  Hocanın Eskişehir’e bırakacağı  en  büyük enkaz olarak Eskişehir’in tarihine geçecektir.
Yılmaz  Hoca bize enkaz bırakırken kendisi de  Kemal Tahir’in Kurt Kanununda ki  “Kurtlukta düşen yenir” kanununa uygun şekilde  Kazım Kurt tarafından  yenmiştir.(Bknz.Chp Eskişehir İl Kongresi)
Odunpazarı Belediyesinin 2020  faaliyet raporu ile ilgi bilgileri alın okuyun ve Eskişehir adına ağlayın.
Mark Twain”Rakamlar yalan söylemez, insanlar rakamlarla yalan söyler’demiş. …
 Aslında Kazım Kurt Beyin demogojilerinden çok sıkıldım.Fakat herkesi susturdular,biz de susarsak üstümüzde şaibe oluşur.
 Nasıl sustuklarını da sabrederseniz rakamlar üzerinden göreceksiniz.
HANİ KENDİ IŞINIZİ KENDİNİZ YAPIYORDUNUZ
2020 yılında 131,5 Milyon TL’lik  mal ve hizmet alım yapılmış. Bunun 99,3 milyon TL’si  hizmet alımı.Tamir bakım giderlerine 2,7 milyon TL harcama yapmışlar.
Toplam da 103 Milyon Liralık hizmet satın almışlar.
Park ve bahçeler bütçesinin de  yarısını hizmet alımının da kullanmışlar.
 Hani kendi işimizi kendiniz yapıyordunuz.
 3 Milyon liralık ne tamir ettirdiniz…..
ARILAR VE SOLUCANLARDA MI FİRAR ETTİ
Odunpazarı Belediyesi  kendi çiçeğini   üretiyor diye balon uçurmuştunuz.
 Palavrayı bırakın da şu üretim yeriniz nerede gösterin…
Her şeyleri balon….
Arı Köy vardı nerede arılar firar mı etti, Vişne ağaçlarınıza ne oldu, solucan gübresi üretiyordunuz, solucanlarınız bile mi artık size dayanamıyor….
100 KREŞ 100 YILDA BİTERMİ(!)
100 kreş yapacacağım diye sallamıştınız.
2 yılda sıfır kreş…..
Aradan 7 sene geçmiş, Odunpazarın’da  Burhan Sakallının üstüne bir Arnavut kaldırımı bile koymaktan acizler..
KİM BU  DOĞRU TEMİN FİRMALAR
Ak Partinin  Odunpazarı Meclis üyesi Şükrü Akbıyık  “Doğrudan alımlarda hep aynı firmalardan teklif alınıyor, iş ile ilgili olmayan firmalardan da alım yapılıyor” diyor.
 Demek ki Eskişehir’de o kadarcık firma varmış….
Sayın Meclis üyesi tespit ettikleriniz için  lütfen müfettiş talep edin.
Bu aynı firmalar ve sahipleri kimler bilmek Eskişehir’de ki iş yapan her tüccar ve esnafın hakkı…
ÖZEL KALEM HARCAMALARI KİME ÖZEL
Yine Sayın Meclis üyesinden aktaralım
 “01.01.2014 ila 31.12.2020 tarihleri arasında görev yaptığınız dönem arası Özel Kalem, Basın Yayın, Kültür Müdürlüklerince 97 Milyon TL kaynak kullanıldığınız harcamaların büyük kısmının özellikle reklam, hediye, yeme içme ile otel harcamalarından oluştuğu anlaşılmıştır.”Kulakları çınlasın Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Özcan 2019 senesinde” “Belediye çay ocağı Belediyeye 1Milyon 600 bin Liralık fatura kesmiş,ne çay ocağıymış ” Bunların işi saz, caz demişti”Sonra linç edilmişti hatırlıyoruz.
        BU OTELLER KİMİN ?
Acaba bu otel ve yeme içme  harcamalarının faturaları kaç otele ait….
Bence iki otel…
Peki Bu Otellerin sahipleri hangi Özel  müdürün kaçıncı akrabası Bu otellerde kimlerin gönlü  Şen oluyor kimlerin viskisi  kadehte Durur gibi durmuyor
Biliyorsunuz bu üç müdürlükten iki tanesinin müdürü, kadın Muhtara şiddet uygulamaktan ceza alan kişi. Kadına şiddete karşı duyarlı olan Başkanımız Kazım Kurt Beye bu kişiyi  görevden alacakmısınız diye soran Meclis üyesine muhteşem gülüşü ile cevap yok diyerek koruduğu, kolladığı  kişi.Tekrar edelim görevden a-la-maz.
Gelelim mihenk noktasına 2020 yılında Odunpazarı Belediyesi 520 bin Liralık dezekfektan vs yardımı yaparken, buna mukabil Led ekran ve Bilboardlara reklam parası olarak 3 milyon 300 bin Lira ödüyor. Halka giden  520 bin Lira belli de, 3.3 milyon Lira kime gitmiş…. Biz çok iyi biliyoruz kime gittiğini… Onlar da bizim bildiğimizi iyi biliyorlar. Üstüne biz de soralım Odunpazarı Belediyesi yerel televizyonlara ne kadar para ödedi acaba  Belediye Başkanı TV den ona buna laf yetiştirmek için Odunpazarı Belediyesi kaç para ödedi…
IYİ Kİ ÖZGÜR BASIN VAR
Maaşlı Danışman-gazeteci ne diyordu “Eskişehir’de iyi ki özgür basın var” Üstüne özgür basın susturulamaz tayfası var, eski Halkın Kurtuluşcuları var, Belediyecilerle akşam sofralarında dostluk tazeleyenler var, özgürün basını var.
Reklam var, led var, bilboard var, TV var, otel var, rakı-balık var.
 Hepsini toplarsan Bravda var.
İddia ediyorum, Bravda’da  Belediyeleri özellikle Odunpazarı Belediyesini eleştiremezler  sonra da köşelerinden ahlak, etik ve dürüstlük pazarlarlar
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.