Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Ortatepe’den Adalar mevkiindeki yıkım kararına tepki

Ortatepe’den Adalar mevkiindeki yıkım kararına tepki
16.01.2024
A+
A-

Yenilik Partisi İl Başkanı Serkan Ortatepe Adalar Mevkii ile ilgili yıkım kararına yönelik açıklamada bulundu.

Buradan yetkililere sesleniyoruz. Deprem tehdidi altında olan bölgenin elbette ki sağlamlaştırılmasını biz de isteriz ama bunu yaparken hiçbir mülk sahibinin, esnaflarımızın mağdur edilmemesi de bir o kadar önemli. Yıllardır yıkılacak olan bölgede esnaflık yapan kardeşlerimiz bu yıkım gerçekleştiğinde ne yapacaklar? İş yerlerinin kapalı kaldığı süre boyunca mağduriyetleri nasıl giderilecek? dedi.

Serkan Ortatepe;Üstelik yeni yapıların ne zaman teslim edileceği de belli değil? Bu yapılar teslim edildiğinde aynı şekilde şu anki esnaflarımıza ayrıcalık tanınacak mı o da belli değil. Yani neresinden tutarsanız tutun bu iş tam bir muamma. Aynı şekilde mülk sahipleri de büyük bir mağduriyet yaşayacak. Anlaşılan o ki uzunca bir süre bu bölgede dükkanı veya konutu olan mülk sahipleri kira gelirleri ile ilgili sıkıntıya düşecek. Konutundan çıkmak zorunda olan ev sahipleri konusunda da kimse kimseye bir açıklama yapmıyor.

Herhangi bir destek yapılacak mı belli değil. Bunları elbette oturduğumuz yerden söylemiyoruz, o bölgede görüştüğümüz mağdur edilecek vatandaşlarımızın aklındaki soru işaretleri bunlar. Bir soru işareti daha var tabi kafalarında. Bu mağduriyet sonrası yetkililerin onlardan hangi yüzle oy isteyeceğini merak ediyorlar dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.