Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

Taklit Projeyi Kapmak Yerine Önce siz buyrun Kendi İşçilerinize Konut Yapın Sayın Vekil !

Taklit Projeyi Kapmak Yerine Önce siz buyrun Kendi İşçilerinize Konut Yapın Sayın Vekil !
19.07.2023
A+
A-

Bugün Bazı Yerel Gazetelerde ve İnternet Haber sitelerinde yer alan ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun basına gönderdiği bültendeki ifadeler tepkiyle karşılandı.

Nebi Hatipoğlu’nun basına servis ettiği öneriler AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Önceki dönem Enerji ve Tâbi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından seçim döneminde birçok kez dile getirilmişti. Fatih Dönmez en son Partisi’nin Bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada Sanayicilerin Çalışanlarına konut üretmesi gerektiğini fikrini öne sürmüştü.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sanayide yaşanan eleman sorununun çözümü için bir öneride bulundu. Hatipoğlu, OSB’ler ve çevresinde işçiler için yapılacak konutlar ile işsizliğin yaşandığı bölgelerden sanayi bölgelerine iş gücü kaydırılmasıyla hem işverenin eleman sorunun aşılacağını hem de işsizlik oranının düşeceğini söyledi.Hatipoğlu, sanayide yaşanan eleman sorununun çözümü için OSB’lere verilecek imar yetkisi ile OSB’ler ve çevresinde işçiler için konut üretilmesini önerdi.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesinde yıllardır binlerce işçi çalıştıran Nebi Hatipoğlu’nun bu önerisi akıllara önce İYİ de bugüne kadar siz niye yapmadınız elinizden alan mı vardı sorularını akıllara getirdi.Hatta bazı Otoriteler  “Önden Siz buyurun, Önce kendi personelinize Konut üreterek Ön ayak olun yorumlarına sebep oldu.

FATİH DÖNMEZ NE DEMİŞTİ

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Önceki dönem Enerji ve Tâbi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez , Seçim Döneminde EOSB ve ESO ziyaretlerinde bu fikirleri dile getirmiş,OSB de Madenciler ile yapılan Kahvaltılı  toplantıda da görüşlerini yinelemişti.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez  son olarak Temmuz ayının ilk haftasında Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalışan işçiler ve çalışanlara yönelik yeni toplu konut projeleri hazırlığında olduklarını, bu konu ile ilgili OSB ve EOSB başkanları ile görüştüğünü ifade etmişti.

Fatih Dönmez’in bu vaadi ve çalışmalarına bugün başka bir parti milletvekili de “Sanayi şirketlerine, lojman yapma ile ilgili bir kanuni çerçeve çizilmesi, imar yetkisinin de OSB’lere verilmesi lazım” şeklinde görüş bildirmişti.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun bu beyanatı, Fatih Dönmez’in Projesini Kapmak ve taklit etmek yerine Önce siz kendi Fabrikalarınızda çalışan İşçilerinize Konut üreterek Ön ayak olun yorumlarına sebep oldu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.