Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

2023’TE KİMLER PARLEMENTER OLARAK ATANACAK

29.12.2022
A+
A-

Eğer seçimler normal zamanda yapılır ise, altı ay sonra Parti Genel Başkanları tarafından atanacak parlamenterlerin meclise gitmesi için noter görevini yerine getireceğiz.Demokrasi halkın yönetim haklarını kendi rızası ile kendisinin belirleyeceği kişilere devretmesidir.Fakat bizim ülkede ki demokrasi ve yönetim anlayışı çok değişik. Altı ay sonra noterlik yapacağımız seçim öncesi;Siyasi parti üyelerinin partilerini ve kendilerini kimin temsil edeceği konusunda söz hakkı var mı????? Yok…..

Halkın kendisini parlamentoda temsil edecek kişilerin kim olacağı konusunda herhangi bir tercih hakkı var mı??? O da yok….. Halkın bu hakları olmadığına göre bizim sisteme demokrasi denilemez. Bir ülkede halkın yönetime katılımını sağlayarak demokratik yönetimi tesis etmenin ön şartı siyasi partilerde “Parti içi Demokrasiyi” yerleştirmekten geçer.

Demokrasiyi tesis edecek siyasi partilerde oligarşik otokrasi hakim olduğundan dolayı “Parti içi Demokrasi” gelmesi imkansızdır. Kendisine ait yönetim yetkisini devredecekleri temsilcilerini belirleyecekleri sürece dahil edilmeyen halkı “Demokrasi” ile yönetiyoruz diyerek kandırmayalım.

Bence sistemi revize edelim. Nasıl olsa seçilecek olanları mutlak “tek seçiciler” belirliyor. O halde siyasi partiler prosedür gereği boşuna önümüze aday isimlerini koymasın.Seçim sonrası siyasi partiler aldığı oy oranına göre atamayı gerçekleştirsin.

Hep yazıyorum biz yaşamıyor olsak aslında çok eğlenceli bir ülkemiz var.

Altılı masayı oluşturan partilerin Reis Beye en büyük eleştirisi ülkeyi anti-demokratik şekilde tek başına yönettiği. Başta CHP ve İyip olmak üzere diğer partiler çok mu demokratik yönetiliyor.Küçük bir oligarşi tarafından otokratik genel başkanlar tarafından yönetilen partiler ile “Demokrasi ve Demokratik Yönetimi” ağzından düşürmeyen kürtçü-faşist terör örgütü pkknın kontrolünde Hdp diye bir parti var. Bunlar ülkeye demokrasi getirecekmiş… Tam komedi…..

Eskişehirde kimlerin parlamenter olarak atanacağı herkesin merak konusu.Bravdanın siyasi dehaları toto oynamaya başladılar. Atanacak parlamenterleri AK Parti, CHP ve İYİP arasında paylaştırıyorlar. BRAVDA’nın siyasi dehaları eski tikkocular, halkın kurtuluşcuları, Emepçiler,Kürtçü Hdp ve Selahattin Demirtaş hayranları ağırlıklı olduğu için MHP ve Ülkücü düşmanlıkları sonsuzdur. Ondan dolayı parlamenter atamalarında MHP’yi dışarıda bırakıyorlar.

Çok ağır ekonomik sıkıntıdan geçmemize ve AK Parti’nin yanlışlarına rağmen bu millet Reis Beyi seviyor.AK Parti’nin kırdığı, üzdüğü, yok saydığı kırgın ve kızgın kitlelerin AK Parti’ye ders verirken Reis Beye zarar gelmemesinin yanında Devlet Beye vefalarından dolayı oy verecekleri tek parti Reis Bey ile ittifak halinde ki Milliyetçi Hareket Partisidir.Bu çıkarıma göre

Eskişehirde ki altı parlamenterin dört tanesinin sahibi AK Parti,CHP,MHP ve İyip’dir.Onun için garantilenmiş 1.sıralar çok değerli.

AK Partinin birinci sıra adayının mevcut parlamenterler içinden olmayacağının müjdesini şimdiden vereyim.Nabi Hoca, Harun Karacan ve Emine Hanım yeni dönemde Parlamentoda olmayacaklar.

Ancak Harun Karaca’nın kulisleri tam gaz devam ediyor. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlunun yaptığı zik-zaklar Reis Beyin nazarında itibarının azalmasına yol açması Harun Karaca’nın en büyük dezenvatajı. Karacan şansını Berat Albayrak ve Binali Yıldırım üzerinden denemeye devam ediyor. Harun Karacan’ın Binali Yıldırım’ın aynı zamanda Birlik Vakfının kurucuları arasında olduğunu unuttuğunu düşünüyorum.Harun Karacan istediği kadar zorlasın 1.sıra için hiç bir şansı yok.Siyasi matematiğe göre bıçak sırtında gidecek bir seçimde Harun Karacan 1.sıraya atanmasının anlamı AK Parti’nin Eskişehirde siyasi intiharı ile eşdeğerdir.

AK Partinin 1.sıra atanmışı gür beyaz saçlı iki kişi arasından seçilecek.

Chpartisinde tekrar parlamenter olmak isteyen hatta Adalet Bakanı olacağını iddia eden Kazım Kurt’un hayallerini Kemal Kılıçdaroğlu ve Yılmaz Hoca bitirdi.

Kendisi ve yoldaşları uyurken üstleri açıldığında değişik rüyalar görüyorlardı. Yılmaz Hoca, siyasi mezarlıktan çıkardığı Kazım Kurt’u aldığı yere geri bırakacak.

Kazım Kurt’un siyasi ruhu için “El Fatiha”diyorum. Chpnin 1.sıra adayının ismi Yılmaz Hocanın cebinde.CHP’nin 1.sıra atanmışı”Eril”…… Eskişehir’li ve Eskişehirde oturuyor.Atanmışın gençliğinde güzelliği ile meşhur bir kadın olabileceği ihtimalinide ekarte etmemek gerekir.Yılmaz Hoca güzel olan her şeyi sever ve sürprizlere bayılır. Esas sürpriz Ali Babacan’ın partisi seçime CHP listelerinden girerse yaşanacak.

HDP’ye çok yakın duran Ali Babacan’ın DEVA’ sının adayı, Hdpnin seçmenininde gönül rahatlığı ile oy vereceği kişi olursa Hdp’nin Eskişehirde seçime girmeme veya seçmenini baskılamama ihtimali çok yüksek.

Hdp’lilerin gönül rahatlığı ile oy vereceği DEVA’nın adayının listede iyi bir yere atanmasının önünde ki tek engel o kişinin Yılmaz Hocadan ömür boyu men cezası almış olması. O kişinin kim olduğunu bulmak için 2004 yılına gitmenizi tavsiye ediyorum.

İYİP’in 1.sıra parlamenter ataması çoktan yapıldı. Bu şanslı kişi helikopterini Meral Akşenerin hizmetine ve emrine sunan Eskişehirspor’un eski başkanı.

Bu şanslı kişinin parlamenter olma isteğinin altında yediği kazığın etkisi büyük.Kendisinin başkan adayı olduğu Sanayi Odası seçimlerinde Harun Karacan’dan yediği kazığı unutması mümkün değil. Yıllar önce uzaktan şahidi olduğum, Karabayır’da bir düğün ortamında Harun Karacan ile kafa kafaya geldiklerinde söylediklerini yapacak mı göreceğiz.

MHP hiç bir zaman demokrasi havarasi olmamıştır. Partinin ruhu “Lider-doktrin-teşkilat” üzerinedir. Nurullah Sazak Bey devam edecek görülüyor ve söyleniyor.

Rahmetli Ecevit’in 80 öncesi Hükümetin de İçişleri Bakanlığı yapan Hasan Fehmi Güneş’e 12 Eylül hakkında görüşünü soranlara “İhtilal denize düşen kızı kurtardı fakat kurtardığı kıza tecavüz etti” demişti.Darbelerin tecavüzüne uğrayan demokrasimizin hali maalesef bu. Sonuçta demokrasi çok kötü bir rejimdir. Fakat mevcut sistem ve rejimler arasında en iyi rejimdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.