Site Rengi

DOLAR 32,5188
EURO 34,8976
ALTIN 2.433,22
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 17°C

Tepebaşı Belediyesi Başkan ve Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusu

Tepebaşı Belediyesi Başkan ve Yöneticileri Hakkında Suç Duyurusu
24.08.2023
A+
A-

Tepebaşı Bölgesinde özel bir işletmenin ortakları Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundular.

Tepebaşı Belediyesinde, Belediye Başkanlık makam  şoförlerinden bir kişinin  Belediye’de yapılan usulsüzlüklerin, alınan rüşvetlerin, Belediye kaynaklarının nasıl kişisel ihtiyaçlar için kullanıldığını anlatması üzerine, vatandaş olarak konuyu bazı makamlara iletmem neticesinde, belediye tarafından işletmemiz usulsüz şekilde ve üzerinde tahrifat yapılarak yapı tatil zaptı düzenlenmiş ve kaçak yapı gerekçesi ile usulsüz şekilde yıkım ve idari para cezası uygulanmıştır denildi

İşletmemizi işletmeye başladığımız günden bugüne kadar bir çok belediye müdürü ve çalışanları gelmiş ve eğlenmiştir. Madem kaçak yapı neden bu şahıslar gelip eğlenmiştir.???

Alınan bu usulsüz kararlara karşı yargı sürecimiz devam etmesine rağmen adete intikam almak için bu süreçlerin bitmesini beklemeden 18.08.2023 tarihinde saat 10:00’da belediye ekipleri yanlarına çok sayıda kolluk kuvvetini ve kendilerine yakın gazetecileri de alarak ESKİŞEHİR’de bir ilke imza atmış ve usulsüz şekilde aldığı encümen kararları ile işletmemizde yıkım işlemlerini gerçekleştirmiştir.

İşletmemiz Turizm Bakanlığı ve Belediye tarafından verilen halen ruhsatlı bir işletme olup halen faaliyet göstermektedir. Ancak bir takım yerel gazetelerde ise, sanki işletmemizin tamamı yıkılmış ve korsan işletme gibi ticari itibarımızı zedeleyecek şekilde haberler yapılmıştır. Tarafsız gazetecilikle bağdaşmayacak şekilde gerçeğe aykırı ve uydurma şekilde yapılan bu haberlere ilişkin yargı sürecini başlatmak için kendilerine ihtar çekmiş bulunmaktayız.

Diğer taraftan Tepebaşı belediyesi sorumlu ve yetkilileri müvekkil şirkete karşı uygulamış olduğu yıkım işlemini Eskişehir’de başka hiçbir işletmeye uygulamamıştır. Bunun altında yatan sebepte kişisel husumettir. Öyle ki tarafımızca açılan dava da yapı tatil zaptının usulsüz olduğu ileri sürülünce, bu zaptı usulüne uygun hale getirmek için yani işyerinde yıkım yapabilmek için yapı tatil zaptı bile tahrif edilmiştir. Yani açıkça resmi evrakta tahrifat yaparak TCK kapsamında suç işlemeyi bile göze almışlardır.

Eskişehir ilinde Tepebaşı Belediyesi tarafından 2000’den fazla, aynı şekilde yıkım kararı olmasına rağmen sadece işletmemizde yıkım gerçekleşmiştir. Bu durum açıkça görevi kötüye kullanmadır. Bu hususta tüm belediye yetkili ve sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk.

Belediyenin kaçak yapı olarak iddia ettiği yapılar şuan belediyenin parklarında da olan çardak/kameriyedir.

Ve Eskişehir’de birçok işletmede kullanılmaktadır. Ancak belediye tarafından bu işletmelere ilişkin aynı işlemler yapılmazken, sadece intikam alma duygusuyla hareket edilerek işletmemizde yıkım gerçekleştirilmiştir.

Savcılık tarafından yapılacak araştırma neticesinde Tepebaşı Belediyesinin bu zamana kadar aldığı fakat uygulamadığı yıkım kararlarının incelenmesi neticesinde bahsettiğimiz hususlar aydınlığa kavuşacaktır.

Nihayetinde belediye sorumluları sadece şirketimize karşı uyguladığı yıkım işlemini, Anayasa tarafından güvence altına alınan eşitlik ilkesine aykırı şekilde, kişisel menfaatler muvacehesinde ve dava sonunda haksız çıkmaları halinde belediyeyi tazminat ödeme riski altına sokma pahasına kamunun zararına hareket etmişler. Diğer gerçek ve tüzel kişiler aleyhine almış olduğu yıkım kararlarını uygulamayarak görevlerinin gereklerini yapmakta ihmal göstermektedirler. Bu husus ise açıkça TCK.’nun 257. maddesi kapsamında şüphelilerin görevlerini kötüye kullandıklarını göstermektedir.

İdare, yürütmüş olduğu kamu hizmeti işlem tesis ederken eşitlik ilkesini göre hareket etmelidir. Aksi takdirde idarenin bazı gerçek ve tüzel kişiler özelinde ayrımcılık yapması gibi bir sonuç ortaya çıkacaktır. Bu durum ise idarenin kamu gücünü kullanırken eşitlik ve tarafsızlık ilkesine aykırılık teşkil etmektedir. Nitekim bu zamana kadar örneği görülmeyen yıkım işlemini işletmemize uygulaması Belediyenin negatif ayrımcılık yaparak bir takım yetkililerinin kin ve nefret ile intikam alma duygusuyla hareket etmesinin neticesidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.