Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Tuz ve sıvı kaybını önlemek isteyenler turşu suyuna talep gösterdi

Tuz ve sıvı kaybını önlemek isteyenler turşu suyuna talep gösterdi
28.07.2023
A+
A-

Eskişehir’de artan sıcaklar sonrası tuz ve sıvı kaybını önlemek isteyen vatandaşlar turşu suyuna yönelirken, bahse konu içecek adeta yok satıyor.

Yaz aylarının gelmesiyle kavurucu sıcaklar insan hayatını etkilemeye başladı. Bu etkilerden en öne çıkanı ise terlemeden dolayı su ve tuz kaybı. Sıcak havalarda vatandaşlar da insanların en çok tercih ettiği içeceklerden biri de turşu suyu. Bilinenin aksine turşu suyuna talep yazın kışa göre daha çok oldu. Buna göre kışın güde ortalama 150 bardak satılan turşu suyu yazın 700 bardağa kadar çıkabiliyor.
Eskişehir’de turşuculuk yapan Ünal Atalay, bu talebin nedenleri ve fiyatlar hakkında, “Turşu suyuna talep var. Yazın değil de kışın daha çok tüketiliyor diye düşünüyorlar ama bizde tam tersi yazın talep ediliyor.

Sebebi ise bu sıcak havalarda özellikle şu dönemde su ve tuz kaybından dolayı insanlar bu kaybını turşu suyu ile gideriyorlar. Bir de biz bunu soğuk servis ediyoruz, bununda etkisi var. O yüzden de çok talep alıyor. Örnek veriyorum, kışın günde 150 bardak satıyorsa bu yazın 600-700 bardaklara çıktığı oluyor. Fiyatlar şimdi biz gündeme göre zam yapmıyoruz. Yaklaşık 6 aydır 10 TL” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.