Site Rengi

DOLAR 32,3782
EURO 34,7437
ALTIN 2.429,32
BIST 10.012,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 15°C

URAYSİM Alpu’da 8 bin Gence istihdam Sağlayacak !

01.08.2023
A+
A-

6 yaşında ki bir çocuk ile insan “Yaşlandıkça çocuklaşır” dendiği için 88 yaşındaki bir büyüğümüzün bile anlayabileceği şekilde tane tane anlatmaya çalışacağım.

Anadolu Üniversitesi 2012 Yılında  Eskişehir’i “Raylı sistemler ihtisas Endüstri Bölgesi’nin” Merkezi yapmak üzere proje hazırlıyor.Projenin tam adı “Ulusal Raylı sistemler Araştırma ve Test Merkezi”. Proje dünyada sayılı olan, raylı sistemler için üretilen araçların test merkezi yapılması üzerine hazırlanıyor.Projeye göre Raylı sistemler için araç üreten TURASAŞ’ın buraya taşınması planlanıyor.Organize Sanayi Bölgesi, Raylı Sistemler ile Bölgeye ve Hasan Bey Lojistik Merkezine entegresi sağlanarak OSB ile limanların bağlantısının kurulması projenin önemli ayrıntıları. İlk planda 2000,proje tamamlandığında 8 bin kişiye istihdam sağlanacağı hesaplanıyor.Proje Türkiye Cumhuriyeti’nin 11.Kalkınma planına dahil oluyor.

Projenin yapılacağı yer olarak Alpu ilçesi seçiliyor.Seçilen Alpu Ovası dediğimiz alan toplam 51.000 (Elli bir bin) Hektar.Projenin kapsayacağı,işgal edeceği yer 450 hektar.Toplam Alpu Ovasının yüzde 1’ne bile tekabül etmiyor.

Proje kamuoyuna sunulduğunda Eskişehir’de ki CHP’li Belediyeler yaygaraya başlıyorlar.Olayı mahkemeye taşıyorlar. Yerel Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı alıyor.Üst mahkemede kararı onaylıyor.

Kararı veren işlerine gelmediği zaman “AKP”nin yargı organları dedikleri Türk Yargısı.Hukukçu değilim yargının kararını tartışmak benim işim değil.

Mahkeme kararı üzerine yaşı bir “Asır”a dayanan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’in sosyal medya paylaşımı önümde duruyor.

Alpu Ovasında ki 1.sınıf tarım arazilerini kamulaştırmadan kurtardık”Kurtardık dediği arazi Alpu Ovasının yüzde 1 (Bir) bile değil. Kimden kurtarmış;Eskişehir’i gelecek yüz yıla hazırlayacak,kalkınmasını sağlayacak projeden kurtarmış. 

Bence kendi ayağına sıkmış.Biz faniler o yüzyılları göremeyeceğiz ama hocam bu gidişle o zaman da aday olacak gibi duruyor!!!!!

Yılmaz Hoca ve onun en büyük projesi olan Kazım Kurt çevreye ve insana duyarlı kişiler olsalar vallahi billahi öpüp başıma koyacağım.

SÜMER MAHALLESİ 1. SINIF TARIM ARAZİSİ DEGİLMİYDİ

Sümer Mahallesi Eskişehir’in en verimli bölgesi ve resmi olarak 1.Sınıf tarım arazisiydi.Orayı sırf imara açmak için tarım arazisinin sınıfını değiştirdiler.Yılmaz Hocam 20 yıldan fazladır 1.sınıf tarım arazisinin üstünde oturuyor.Vicdanının sızladığını da hiç zannetmiyorum.

Sögütönü’nde Tarım arazisinin ortasına eşinin adına kaçak Villa konduranda Yılmaz Hoca değilmi?

Cezayı yiyen Yılmaz Hoca.Orada ki 900 dönüm tarım arazisini imara açan Yılmaz Hoca.

ALPU OVASINA BETON SANTRALİNİ KİM KURDU!

Alpu Ovası içerisinde ki iki beton santralinin iznini ben mi verdim.Ova içerisine Büyükşehir Belediyesi’nin Makine İkmal tesislerini de mi ben yaptım.Alpu Ovası içerisinde ki Atık Tesisleri de muhtemel babama ait.

Daha geçen hafta 25 Yıl sonra aklıma kavşak düzenlemesi yapmak geldiği için ağaçları da ben söktüm.

Hamamyolunda asırlık ağaçları kesen,hamamyolunu baştan başa plastikle döşeyen Kazım Kurt’un yönettiği Odunpazarı Belediyesi değil mi?? Odunpazarı Belediyesine ait Hayvan Barınağı ve Hayvan Mezarlığı Alpu Ovası içerisinde değil mi???Lütfen verimli arazileri terk edin….

Yahnikapan Köyüne törenle 1000 adet vişne ağacı diken Kazım Kurt gidip o ağaçlar ne oldu hiç baktı mı???

Biraz samimi olun lütfen……Ne doğa ne ağaç,ne insan ne de tarım umurlarında.Umurlarında olsa yukarıda ki işleri yapmazlardı.

Allah aşkına Yılmaz Büyükerşen ve onun en büyük projesi Kazım Kurt’dan bizi kim kurtaracak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.