Site Rengi

DOLAR 32,4643
EURO 34,7320
ALTIN 2.435,54
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Artık Televolelik Şov İftarlar Yok..

26.04.2021
A+
A-

Koronavirüs bizlere çok şeyler öğretti. Tabii ki ders alana..

Bunlardan biri her yıl ramazanlarda verilen iftarlar. Belediyeler iftar çadırlarında yemek verirlerdi. İftar çadırlarında verilen yemekler genellikle aş evlerinde pişirilip çadırlara dağıtımı yapılıncaya kadar zaten soğumuş oluyordu. Ne masaya oturup orucunu açan ne de belediyeler bu taşıma suyla değirmenin döndürülmesinden memnundu. Bunu ilk yapan belediyeler de MSP’lilerdi.. Sonraları Refah belediyeleri öncülük etti.. Arkasından da diğer belediyeler bunları örnek aldı. Zaten yapılan adına da sözde sosyal belediyecilik olarak yapılan buna benzer hizmetler vatandaşların verdiği vergilerle belediye başkanlarına şov yapma imkanı sağlanıyordu.. Benzer yardımlarla seçimler kazanılıyordu.

Şov gösterileri iftarlıkların birçoğu çöpe gidiyordu.

****

Politikanın ağababalarda 5 yıldızlı otellerde iftar verirlerdi.5 yıldızlı otellerde verilen iftarlarda politik konuşmalarda hiç eksik olmazdı. Çok kızardım. Hiç inançlar sizlerin inandığı siyasete alet edilir mi? Her akşam TV lerin taraftar kanalların haberlerinde gözümüze soka soka bunları bizlere haber diye yutturuluyorlardı.

Hamaset hastalığından nedense vazgeçemiyoruz.

Masalardaki iftarlık menüsünde yok yoktu..

Hani neredeyse kuş sütü eksik. Bal tutan parmağını yalar misali akşam ezanını bekliyorlar huşu içinde. Gözler milyonluk cep telefonlarının ekranlarında. O sırada dini müzik çalıyor. İlahiler söyleniyor. İftar zamanı gelmiştir. İftar duası okunarak oruçlar açılır.

Akşama kadar oruç tutanların önlerindeki menüyü bitirebilmeleri söz konusu bile olamaz.

Olsun. İftarlık selfiler çekilmiştir. Facede, İnstagramda paylaşılmıştır.. Bende oradaydım demek için.

İşte bizim sade muhafazakâr ve mütedeyyin kesimin ekmeğini, suyunu, çorbasını aynı sofrada paylaştığı dönemden şimdi post modern muhafazakâr mütedeyyinlerin 5 yıldızı otel de verilen iftarlıklara yükselişleri.

Yeter ki balı bit tutsun, parmak nasıl yalanırmış görürsün!..

Sadece bunlarla mı sınırlıydı. İşin birde magazin boyutu da vardı. Sanatçı dümeni altında verilen iftarlar. Eminim birçoğunun ne ramazandan ne niyetten ne de iftardan haberleri var. Ama olsun. Onların da modaya kendi çaplarına uyuyor. Ellerinde utlar, kanunlar, defterler, darbukalar. Dekolte kıyafetler.

Fasıllar başlıyor.

Oruç açma usulleri de böyle.

Bu korono virüs kapsamında alınan tedbirlerle böyle iftarlıklar görmedik ama kaçak verilen iftarlıkları da bilmiyor değiliz..

En azından bu ramazan biraz daha derli topluyuz..

Siyasi şov yapmadan da oruç tutula biliniyormuş, iftar yapıla biliniyormuş..

Ben bu durumdan çok memnunum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.