Site Rengi

DOLAR 32,5445
EURO 34,9707
ALTIN 2.428,30
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Eskişehir Nazarına Göre Kılıçdaroğlu Sözde mi Özde mi Genel Başkan?

12.01.2021
A+
A-

Türkiye, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği “sözde cumhurbaşkanı” ifadesini konuşuyor. Peki bu müddei kişi kendisi sözde genel başkan mıdır? Bunun yanıtını Eskişehir arzına yani yerel manada arayalım istedim. Ülke geneliyle ilgili argümanlar benim işim değil, onu yaygın medya köşe yazarları ve editörleri ya da siyasi aktörleri araştırsın!

Rivayet odur ki; 2013 kasım ayının ortalarında yani 2014 Yerel Seçimleri öncesi, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, beraberinde Eskişehir Milletvekili Bedii Süheyl Batum ve il yönetim kurulu üyesi ile beraber CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu bir grup CHP milletvekillerinin de hazır bulunduğu ortamda ziyaret eder. Konu bellidir: Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı orada Erman Gölet’e; ‘Odunpazarı adayımız sensin’ denilir. Kim tarafından? Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından… Hatta Süheyl Batum konu ile ilgili basın açıklaması bile yaptı. Sonra n’oldu? Büyükerşen CHP Liderini aradı: “Ya o ya ben!” dedi. Erman Gölet’le beraber 5 aday adayına rağmen hâl-i hazırdaki milletvekili istifa ettirilip CHP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı yapıldı. Peki riyasetindeki bir büyükşehir belediye başkanına bile söz geçiremeyen bir genel başkanı, “sözde” mi yoksa “özde” mi genel başkandır?

Ve yine aynı Erman Gölet’e: “Partiye küsme” diye, ilk genel seçimlerde seçilecek sıradan milletvekili olma sözü verilmişken -bu sıra 2 ya da 3’tü sanırım-. Partiye üye bile olmayan büyükşehir bağlantılı bir avukat, Yılmaz hocanın oluru, direktifi ve tavsiyesi ile listeye konurken Erman Gölet ancak 4.sırada yer bulmuş. Bu duruma içerleyen Muharrem Şenel ise gidip bağımsız vekil adayı olmuştur. Şimdi verdiği  kendi sözün ardında duramayan bir lider “sözde” mi yoksa “özde” mi genel başkandır?

2011 yılında DSP’li  Büyükşehir Belediye Başkanı’nı partisine davet eden Kemal Kılıçdaroğlu, Kentpark’ta onun ayağına gidip resmî daveti yapmış ve teamül gereği bir partiye katılım töreni parti genel merkezi ya da TBMM Grup Toplantısında yapılıyorken katılım töreni Eskişehir’de olmuş Yılmaz Hoca, Kemal Bey’in iki katı süre konuşmuş ve âdeta ‘CHP Eskişehir Teşkilatı tabir-i caizse Büyükerşen’e katıldı’ diye espri konuşu yapılmıştı. Bu pencereden bakınca Kemal Bey “sözde” mi yoksa “özde” mi genel başkandır?

Ben bu tartışmaya sadece Eskişehir penceresinden bakıp birkaç örnekle şekil vermek istedim. Ben yerel bir köşe yazarıyım, varın gerisini siz hesap edin! Daha 80 tane şehir ve yüzlerce CHP’li belediyede Kemal Bey’in sözü nasıl çiğneniyor, kimler sözünü yerde bırakıyor, kimler kendisine yön veriyor, yönetiyor; bilemem!
Sadece Eskişehir arzından bakınca kim sözde, kim özde, kamuoyu çok rahat görebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.