Site Rengi

DOLAR 32,5874
EURO 34,7793
ALTIN 2.506,64
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Halkların Demokratik Kongresinin Eskişehir Tabanı

12 Haziran Pazar günü İstanbulun göbeği Kadıköy’de etnik kürtçüler “Gemlik Yürüyüşü” adı altında yaptıkları eylemde pkk elebaşına katil apoyu kutsadılar.aponun tecridi sona ermeliymiş.Faşizm kürdistana mezar olacakmış gibi tahrik edici söylemlerler.Söylediklerini yazarak reklamlarını yapmayayım.Egede Yunanistan, Güneyimizde pkk-ypg, içeride de bunlar.Hepsini üst üste koyarsanız bunların eşgüdüm halinde olduğunu görürsünüz.
Terörist apoya özgürlük eylemini organize eden bileşenlerden Halkların Demokratik Kongresi ilgimi çekti.Çekme nedeni Eskişehir ile bağlantısı.HDK kendi sitelerinde açıklama yapmış. Eşsözcüleri, Yönetim kurulu ve çok sayıda üyesi pkk elebaşı apoya özgürlük diye bağırırken gözaltına alınmışlar.
HALKLARIN DEMOKRATİK KONGRESİ
Halkların Demokratik Kongresini açmak istiyorum.Kendi İnternet sitelerinde yayınladıkları, çeşitli zamanlarda yaptıkları kongre kararlarından örnekler sunuyorum.

-HDK halklar, ezilenler, emekçiler, sol ve sosyalist kesimler için seçenek olma özelliğini yavaş yavaş kazanmaktadır.

-Siyasi operasyonlar Kürt halkına yönelik olmakla sınırlı kalmayıp, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren ve Kürt halkıyla dayanışma içinde olan kesimleri de içine almaktadır.

-Suriye’ye müdahaleyi meşrulaştırmak için de toplumu Kürt meselesi üzerinden ikna etmeye, milliyetçiliği yükseltmeye çalışmaktadır. PKK lideri Öcalan’a yönelik tecridin devam etmesi, ciddi sorunlara yol açmaktadır.

-Çözümsüzlüğe terk edilen Kürt sorununda kalıcı bir barışın sağlanması ve Kürt halkının tüm sorunlarının demokratik çözüme kavuşturulması için mücadele.

-1915’in Ermeni ve Süryani Soykırımı (SEYFO) olarak anılması için HDK Halklar ve İnançlar Komisyonunun alt komisyonu oluşturulur. Komisyona HDK nin tüm bileşenlerinden temsilciler ve bağımsız HDK lilerden oluşur.

-Kürt Halkının Haklarını Anayasal Güvenceye Alan Adil ve Kalıcı Bir Barış Kuruluncaya Kadar, Barış Mücadelesine Devam…

-Yerel yönetimlerde öz yönetim.Demokratik özerklik
(Pkknın 2015 Haziran ayında Diyarbakır Sur, Nusaybin, Lice, Hakkari de öz yönetim ilan ederek iç savaş çıkartmaya çalıştığını hatırlatıyorum.)

-Kürt halk önderi Öcalan’a yönelik tecridin devam etmesi, cezaevlerinde tutsaklara yönelik insanlık dışı uygulamalar……..

– Kürt özgürlük hareketinin silahlı mücade gücü(pkk).
Uzun uzun ideoloji ve amaçları ile bildiriler.
-Rojava’da gelişmekte olan politik devrim, bizlere yeni bir toplumun imkansız olmadığını müjdeliyor. Rojava deneyimi, Ortadoğu’da demokratik ve devrimci mücadele için halklara gösterilebilecek gerçek ve gerçekleşebilir bir model sunmaktadır.

Onların terminolojisine göre Kürt ve Türk solunun bileşenlerinin ortak platformu. Bana göre de bunlar barış, özgürlük,çevre, işci ve kadın haklarının arkasına saklanan pkknın legalize temsilcileri. Sebahat Tuncel’in bir ara eşbaşkanı olduğu, kürtçü faşist bir oluşum.

HDK’nın ESKİŞEHİR TABANI

Gelelim Eskişehir bağlantısına. Halkların Demokratik Kongresi taban buldukları Eskişehirde 9 Ekim 2011 tarihinde Süder düğün salonunda toplantı gerçekleştirir. Halkların Demokratik Kongresinin Eskişehirde ki tabanının yaptığı bir yürüyüş fotoğraflanır.Açık kaynaklar.
Eskişehirin yerel basınında daha önce yayınlanan o fotoğrafta ki iki kişi dikkatimizi çekiyor.
Bunlar Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Kpsssiz, sınavsız Devlet memuru yaptığı Şenol Durur ile yine Odunpazarı Belediyesinde çalışan Cumhuriyet Halk Partisinin İl Başkan yardımcısı Kazım Durur.Hatta bu Kazım Durur’un “Lice’de direniş var, İran da Kürtler katlediliyor, Rojova’da katliam var” diye kendi sosyal medyasından paylaşımları olmuştu.İran, İran da Lice de kim kime direniyor……. Net ve açık olan 40 yıldır Lice’de Türk Ordusuna karşı aponun itleri direnmeye çalışıyor.
Şu an Odunpazarı Belediyesini Solcu Kazım Kurt ve bu çakma sosyalist yoldaşları beraber komün şeklinde yönetiyorlar.Yönetme şekilleri eş başkanlık mı, eş olmayan başkanlık mı bilmiyorum.Bildiğim artık burjuva hayatı yaşıyorlar. Pahalı marka giyinip, lüks araçları ile akşamları villalarına gidiyorlar.
ESKİŞEHİR’İ TESLİM EDENLER VE ALANLAR
Eskişehirin sağcısı, solcusu vatanperverdir.Mustafa Kemal Atatürk’ü sever sayar.
Odunpazarı Belediyesinin Solcu Başkanı Kazım Kurt ve çakma sosyalist yoldaşları her milli bayramlarımızda İzmir Marşı çalan otobüs gezdiriyorlar. Bilboardlarda bizim Başbuğumuz Mustafa Kemal’i kullanıyorlar.Şehit babalarına baston hediye ediyorlar. Şehitlere yemek verdik diye fatura atıyorlar önümüze.
Halkların Demokratik Kongresinin bayrakları ile yürüyüş yapacaksınız. Bize de Atatürkçülük, vatanperverlik satacaksınız.
Değerli Cumhuriyet Halk Partililer partinizi kimlere teslim ettiğinize iyi bakın…….
Ben Kazım Kurt’un beni yönetmesine layık değilim. Layık olanlar, layık şekilde yönetiliyorlar. Buna demokrasi diyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.