Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C

30 Ağustos Resepsiyonu İzlenimlerim !

31.08.2023
A+
A-

Eskişehir Valiliği’nin mutad olarak düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili Protokol Kutlaması ile Resepsiyona Haber Ötesi adına iştirak ettim. İzlenimlerimi sizlere paylaşmak istedim.

“Güç olan kahramanca ölmek değil, kahramanca yaşamaktır” der ya Cenab Şehabettin, Bu ifadenin vitrini gibiydi dünkü organizasyon.

Eskişehir Valiliği’nin düzenlemiş olduğu 30 Ağustos Zafer bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen resepsiyonda Eskişehir’in yaşarken kahramanlıklara imza atanları ile beraberdik.

Şahsımızı da onlardan addeden Sayın Valimize teşekkür ediyorum.

Bu organizasyon aynı zamanda ilimize yeni Atanan Valimiz Hüseyin Aksoy beyefefendi ile tanışma zemini gibiydi.

Eskişehir’in tüm oda başkanları, STK temsilcileri, Siyasi temsilciler, ilçe Belediye başkanlarımız ve Kaymakamlarımız ile birlikte hem Sayın Valimize ve eşi hanımefendiye hoşgeldiniz dileklerimizi ilettik,

Hem de Zafer Bayramının gururunu hep birlikte yaşadık.

Tüm konukları bizzat tek tek karşılayan Vali Hüseyin Aksoy ve eşinin nazik ev sahipliğinde program, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz için okunan kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sonrasında Sayın Valimiz günün anlam ve önemi ciheti ile bir konuşma yaptılar.

Misafirlere tek tek Türk bayrağı hediye edilirken,

Onuncu yıl marşınin bir ağızdan söylenmesi ile pasta kesildi.

Samimi sıcak ve yerel seçim arifesinde tüm siyasi iradelerin göz göze gelmesi, el sıkışabilmesi, yüzeysel de olsa sohbet edebilir olması gayet şıktı.

Program bitip ayrılırken zihnimde dolanan şu mısralar dilime döküldü,

Ezan oldum DİNMEDİM. Bayrak oldum İNMEDİM. Şehit oldum ÖLMEDİM. Adım MÜSLÜMAN, Soyadım TÜRK benim.

30 Ağustos 1922 sonrası malesef yakın geçmiş diyebileceğim taze Zafer 15 Temmuz 2016 da gerçekleşen darbe girişimini püskürtmek de milletçe hepimiz için büyük bir Zafer.

Milletimizin yürekliliğini bizim bizzat yaşadığımız gördüğümüz bir Zafer.

KAHRAMANLAR sadece bir kez ölür derler.…. GERÇEKTE ŞEHİT OLUR, ÖLMEZLER…….. KORKAKLAR ise hergün ölür……….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.