Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Atatürk kim ? Siz kim ?

Birinci Dünya Savaşından sonra İmparatorluğun elinde kalan son topraklar da kaybedilmiş,can havli ile Anadolu sınırlarına çekilmişsin.Düşman başkent İstanbul ve Anadoluyu işgal etmiş.Emperyalistler ile imzalanan Sevr ile Ermeni ve Kürt Devleti kurulacağı kabul edilmiş.İmparatorluk fiilen çökmüş ve tarih sahnesinden çekilmiş.Bu gerçeğe rağmen Osmanlı İmparatorluğunun tarihten çekilmesinin ve çökmesinin nedenini Gazi Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına bağlayanların akıl sağlığından şüphe ederim.Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Türkleri geldikleri Orta Asya’ya süpürmek”isteyen emperyalist güçlere karşı ölüm-kalım mücadelesi yapan milletin lideri ve Başbuğudur.

Son Türk Devletinin kuruluş gününün ve Cumhuriyetimizin çoşku içerisinde kutlanması gurur verici.Ancak çoşkuyu ve hizmeti sadece konser ve şarkı-türkü olarak anlayan CHP’li Belediyelerimiz bu kez kurban kesimine girer gibi ortak şarkıcı ile değişik bir şeye imza attılar.

Belediyeleri hangi parti yönetir ise yönetsin;Reklam,eğlence,konser,festival, adı altında harcadıkları paranın her kuruşu yazıktır.Sonuçta Chpli Belediyeler her zaman ki gibi Eskişehirlilerin Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi üzerinden bol bol siyasi rant çıkardılar.

Madem ki CHP’li Belediye Başkanlar Türk Milliyetçisi ve büyük vatanperver Gazi Mustafa Kemal Paşa hazretlerinin adını,şanını kullanıyorlar.Kendilerinin Aziz Atatürk’ün izinden gittiklerini iddia ediyorlar.Acaba öylemi irdelemek gerekiyor.

Yılmaz Hocamın yönetim ve siyasi tavrına karşı olmam, ona karşı adaletsiz olmamı gerektirmiyor.Partisinin kürtçü ve bölücü pkknın legal temsilcisi HDP ile dansına hiç katılmadı.

Ahmet Ataç bu radyoda Mustafa Kemal’in itleri diyen Sırrı Sakık’ın partisi”HDP”ye oy istedi.Atatürk’ün ilan ettiği Misak-ı Milli sınırları içerisinde bağımsız kürt devleti kurma adına çocuk dahi öldüren pkknın legal temsilcisi kabul edilen HDP’ye oy işte,dön “Yaşa Mustafa Kemal Paşa”diye tempo tut.Garip bir Atatürkçülük ve vatanperverlik anlayışı…..

Herkesin beraber yaşadığı beş kişinin ortalaması olduğu söylenir.Kazım Kurt’un etrafına bir bakın lütfen…..”Lice’de direniş”diyen var.Daha önce yerel basında çıkan fotoğraflar da gördüğümüz gibi halkların demokratik kongresinin flamalarını taşıyanlar var.Yüzlerine kime ait olmadığını bilmediğimiz çaput parçaları ile kapatan var.Ne ararsan mevcut……Ama yoldaşlar Türk Milliyetçisi ve vatanperver Atatürk’ün izindeler………

Kazım Kurt, güzelim Hamamyolu’nun ortasına oturttuğu her türlü estetikten yoksun köprüye Atatürk’ün”Yurtta Barış,Dünyada Barış”sözünü yazdırmış…Geçen gün yandaş ve candaş olduğu medya grubunda “Ben partimin militanıyım”sözü olarak kabul edilebilecek şeyler söylediği iddia edilebilir.

Düşünün militanlığını yaptığı partisinden bile hizipçilik yaptığı için iki kez atılmış …TOKİ ile kavgalı,Kamu kurumlarıyla kavgalı, Muhtar ile kavgalı,yönettiği her meclis kavgalı, parti içerisinde birileri ile hep kavgalı,Yılmaz Hoca ve Ahmet Ataç ile kavgalı.Nerede ise gölgesi ile kavga edecek…..Fakat “Yurtta ve Dünyada” barış taraftarı….. Zannedersiniz Kazım Kurt günümüzün Mevlana ve Yunus Emre’si. Allah Deniz Baykal’ı nur içersinde yatırsın.Kazım Kurt’u partisinden ihraç ederek bize büyük bir iyilik yapmış..Fakat Yılmaz Hoca….Bu günahı çok zor öder..

CHP Cumhuriyeti kurmadı,Cumhuriyeti kuranlar CHP’yi kurdu.Fakat gelenin ve gidenin Selahattin Demirtaş’ı selamladığı CHP’yi değil.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.