Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C
Çar 20°C

REİS’İN PRANGALARI !

27.11.2022
A+
A-

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Fitch Ratings’in kardeş kuruluşu Fitch Solutions “Ülke Riski Analistleri” Haziran 2023’te yapılması planlanan seçimler için üç olası senaryo belirlemiş. Kuruluş, Ekim 2022 tarihinde yayınladığı raporda çeşitli senaryolar üzerinde çalışıyorlar ancak raporun dinamiğini rapordan aktaralım “Temel görüşümüz (%55,0 olasılık), Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran 2023’te cumhurbaşkanı olarak bir dönem daha kazanması, ancak partisinin meclisteki çoğunluğunu kaybetmesidir.

“Çekirdek Senaryo – Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanır, ancak AKP meclis çoğunluğunu kaybeder”.Bu senaryoda, Fitch Solutions olarak biz, görevdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adaleti Kalkınma Partisi’nin meclis çoğunluğunu kaybettiği 2015’teki genel seçimlerin tekrarlanmasını bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin aynı gün yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda, Erdoğan’ın sandıklardan marjinal bir galibiyetle çıkacağını ve Türkiye’yi uzun süreli bir siyasi kargaşaya sürüklememek için bu sonuçları kabul etmek zorunda kalacağını düşünüyoruz.”

Kredi değerlendirme kuruluşlarının kredi notlarının ülke kredibiliteleri üstündeki etkileri düşünüldüğünde bu raporlar anlamlıdır.

Raporun verilerini ülke ölçeğinde değerlendirmek için elimizde yeterli doneler olmasına rağmen Eskişehir üzerinden ölçümlemek daha mantıklı. Ülke üzerindeki derinlikli analizleri Cin Ali kültürlü BRAVDA’nın şeylerinden alabilirsiniz.

Bugün seçim olsa Eskişehir’de Reis Bey’in kazanacağını fakat AK Parti’nin kaybedeceğini düşünüyorum.

15 Temmuz 2016 tarihine dönelim. Cemaat görünümlü yapının lideri fetullahın ABD ajanları darbe girişiminde karşı Türk Devleti yaşadığı ağır travmayı atlamaya çalışmaktadır.Devlet, Devlet Bahçeli’nin desteğini alan Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ile yeniden organize olmaktadır.

Ülke 2018 seçimlerine bu şartlarda girer. Eskişehir Ak Parti Milletvekili listesi AK Parti’ye oy veren insanların içine sinmemiş olsada bu şartlarda mecburiyet karşısında oy alır.

Seçim biter fakat Milletvekilleri bir birbirlerinden incinmişlerdir…. Aralarında kan davası vardır, haşmetliler kanlı bıçaklılardır. Bu incinmişlerin kaprisleri AK Parti teşkilatlarını dağıtır, bürokrasiyi kilitler.Teşkilat ve bürokraside bir milletvekili için kan davalı olduğu başkasına selam vermek bile kellenizin gitmesi için yeterlidir.Akademisyen olmayan milletvekilinden gıyabınızda ananıza, avradınıza yediğiniz küfürde yanında promosyondur. Bu yazılanlar sayın milletvekiline aktarılırsa bizimde anamıza, avradınımıza düz gideceği aşikar. CHP, 2019 Yerel seçimlerine darma-dağınık giren AK Partinin üzerinden silindir gibi geçer.

Bir milletvekili Odunpazarı Bölgesinde partisinin kaybetmesi için her şeyi yapar.Büyükşehir Belediyesinde de partisinin adayının kendisinden fazla oy almaması için gayret gösterir. Diğerlerinin varlığı ile yokluğu bile belli değildir. 2020 pandemi ile zor günler başlar.İncinmiş Milletvekilleri yok olurlar. Hocalarımızdan bir tanesi İstanbuldan kedi paylaşır, diğeri kalemleri ile vakit geçirir.İkametgahı Eskişehirde olan Milletvekilini görene ödül verilecektir.Kendileri o kadar havalanmıştır ki ikametgahını Mars gezegenine aldırmıştır.Bu örneğe rağmen entelektüel kapasitesi sınırlı olan hatta cahilliğe daha yakın kimi şeyler ikametgah çok önemli diyor fakat hiç şaşırmıyorum………

Siyaset doğru iletişim kanallarının kullanma sanatıdır.Dijitalleşme ne kadar ilerlerse ilerlesin seçmenler için yüz yüze görüşmek çok önemlidir. AK Parti’nin Milletvekillerine bakıyorsunuz kentle ve kendi partilerinin mensupları ile kopmuşlar. Sosyal medyadan laf olsun, torba dolsun ziyaretleri, kamu kuruluşlarının yaptıkları işlerin paylaşımları, Reis Beyin paylaşımları oldu bitti.Ak Parti’nin tabanından “Benim yarama merhem oldular”Derdimi anlatacak vakit ayırdılar, diyen varsa yayınlamaya hazırım.Buna mukabil kendi çocuklarına, kardeşlerine, yeğenlerine, kayınlarına danışmanlarına, kendilerine göre makbul kişilere makamları ve koltukları vere vere bitiremediler.

Eskişehirde 4.5 sene böyle geçti.Üstüne ağır ekonomik sıkıntı.Bugün bu şartlarda mevcut milletvekillerinin dizayn ettiği bürokrasi ve AK Parti’nin başarı olması mümkün olabilir mi?????

Ülkeler darboğazdan güçlü lider ve kadrolar ile çıkabilir. 27 Kasım 2022 tarihi itibari ile lider güçlü fakat kadrosu zayıftır.2023 seçimlerinde Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider dahi zayıf kadro ve milletvekillerini taşıyamaz. En azından ben öyle düşünüyorum.Aynı senaryoyu bir 5 yıl daha yaşamak istemiyorum.Biz vatan, millet, devlet derken onlar kardeş, çocuk, kayın, yeğen danışman diyorsa aynı noktada olmamız mümkün değil. Kimse kusura bakmasın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.