Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

AK Parti Odunpazarı’na Teknik bir Aday ismi mi ? Düşünüyor

18.09.2023
A+
A-

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Yerel seçimlerin heyecanı şehri kaplamış durumda..Siyaset,İş,Spor hatta Kültür ve Sanat çevreleri den bir çok isim Belediye Başkan adaylığı,Belediye Meclis üyeliği  aday adaylığına başvurabilmek için hesap yapıyor, istişareler yapıp Kulislerde destek ve nabız yoklamaları yapıyor.MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in dünkü İl Kongresinde değindiği gibi Cumhur ittifakı Eskişehir’i bu sefer kati suretle istiyor ve doğal olarakta en fazla yoğun çaba Cumhur ittifakında, MHP İl Başkanı İsmail Candemir’ de Kongreleri bitirdik şuan tüm mesaimiz Yerel seçimler dedi.AK Parti’de ise adeta Aday adaylığı bolluğu var. Özellikle Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığı için şimdilik bir futbol takımı kuracak kadar isim geçiyor, dün bir arkadaş AK Parti’de Odunpazarı için ismi geçen 11 tane isim saydı

Ankara’da hatrı ve çevresi olan bir arkadaşım, AK Parti 2014 ve 2019’da Odunpazarı Belediyesi’ni kaybederken gösterdiği adaylar esnaf yada iş insanı kökenli adaylardı, hele Nevzat Önder için ” Çarşı Esnafı” vurgusu ön plandaydı.Ama bu sefer birçok İl ve ilçe Belediyeleri’nde olacağı gibi Odunpazarı’na da teknik,hatta mühendis kökenli bir Aday düşünulüyor şeklinde yorumda bulundu.Bunun en büyük etkenlerinden birinin 6 Şubat tarihinde ülkemizde Yaşanan Yüzyılın felaketi olarak bilinen Deprem Felaketi sonrasında etkin rol alabilecek , Kentsel dönüşüm projelerinde tecrübe sahibi, teknokrat isimler üzerinde durulacağı iddiası ağırlık basıyor. Çünkü Yılmaz Büyükerşen’in 2013′ ten beri savsakladıgı   Afet Riski taşıyan 8 Mahalle’de Kentsel dönüşüm yapılacak olan 8 Mahalle’den 6 si Odunpazarı Bölgesinde….

Hâl böyle olunca da hemen bir İsim ön plana çıkıyor. O da İlimizde 8 yıldır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü olarak görev yapan Hikmet ÇELİK…..Hikmet Çelik yaptığı hizmetlerle göz doldururken . Bugüne kadar CHP’li Belediyelerin kamu yatırımlarını engellemeye yönelik girişimlerini boşa çıkarıp hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıp gerek teknik yaklaşımı gerektiğinde de mahkeme yoluyla onların hukuksuz kararlarını iptal ettirmesiyle bilinen Hikmet Çelik şehrimizin genç, çalışkan ve cesur bir bürokratıdır.

Hazineye ait olup Büyükşehir Belediyesi’ne Hizmet alanı olarak tahsisli olduğu halde Belediye tarafından, hukuksuz bir şekilde ticari alana çevrilmek istenen Emniyet Müdürlüğü karşısındaki eski belediye garajının ciddi paralar dökülerek ünlü bir markete peşkeş çekilmesine müsaade etmeyerek tekrar eski fonksiyonuna dönüştürülmesini sağlamıştır.

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA GÜÇLÜ TALİP 

Vadişehirdeki 1.Etap 598, 2. Etap 428, 3. Etap 1035, 4. Etap 1048 olmak üzere toplam 3109 konut, ayrıca 6 adet ticaret, 1’i ilkokul, 1’i ortaokul olmak üzere 2 adet okul binası ve 2 adet Camii inşaatından oluşan TOKİ projesi, 2022 yılında Odunpazarı Belediyesi tarafından mühürlenmiş, yapımı engellenmeye çalışılmış, tam bu noktada  Başarılı bürokrat  Hikmet Çelik ’in devreye girmesi ve inşaat ruhsatlarının Çevre, Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenmesi sayesinde TOKİ mührü sökerek işin devamını sağlamış durumda…

ŞEHİR ARİSTOKRASİSİDE TEKNOKRAT BAŞKAN İSTİYOR

AK Parti’de ismi Odunpazarı Belediye Başkan aday adaylığı için geçen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik böylece Odunpazarı Belediyesi’nin bu derece büyük bir kamu projesini durdurma çabalarını boşa çıkarmış, bir an önce büyük ümitlerle konutlarına yerleşmeyi bekleyen vatandaşlarımızın da gönlünü kazanmıştır.

ODUNPAZARI’NA TEKNİK ve GÜÇLÜ ADAY 

,Attığı cesur adımlarla şehrimizin barınma sorununun çözülmesine ve vatandaşlarımızın depreme dayanıklı, güvenilir konutlara bir an önce yerleşmesine büyük katkı sağlamıştır. Aynı şekilde Millet Bahçesinin yapımına karşı çıkan ve engel olmaya çalışan Odunpazarı Belediyesi’ne karşı Hikmet Çelik yine devreye girerek buradaki inşaat ruhsatlarını Müdürlük olarak düzenlemiş, tüm süreci yakından takip etmiş, inşaatların devam etmesini sağlamış ve vatandaşlarımızın şehrin merkezinde yeşil alanla, doğayla buluşmasına önemli katkılarda bulunmuştur.

Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin yanı başında Muttalip Mahallesinde bulunan 1800 kişilik Doğan Aslan Bey Yüksek Öğrenim Yurdu’nun yapımı da yine büyükşehir belediyesinin engellemelerine takılmış, belediyenin temelsiz, gereksiz, art niyetli yaklaşımları ile 4 yıl geciktirilmiş, bu süreçte devlet milyonlarca lira zarara uğratılmıştır.

Bu noktada, da Hikmet Çelik in İl Müdürlüğü döneminde devam eden davanın kazanılmasıyla yurt yapım projesi hızlıca ihale edilmiş ve inşaatlara başlanmıştır. 2021 yılında biten ve 8 bloktan oluşan bu yurtlar, gerek pandemide gerekse 6 Şubat Depremi sonrasında binlerce gencimizin ve depremzedenin barınma ihtiyacını karşılamaktadır.

Çevre ve şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik’in şehrimize katkılarından sadece birkaç örnek, bu örnekleri daha da çoğaltabiliriz.

Kendisi bu şekilde CHP’li Belediyelerce yapılmaya çalışılan birçok hukuksuz, rant amaçlı girişimlere mani olmuş, yıllardır şehrimizin çıkarlarını cansiperane savunmuştur. Şehrimizde doğup büyümüş ve şehri  çok iyi tanıyan, Odunpazarı bölgesinin eksiklerini iyi bilen Hikmet ÇELİK’in aday yapılması durumunda Belediye Başkanlığını da bilgi, teknik birikimi ve tecrübesiyle en iyi  Odunpazarı bölgesinin de kendisinin vizyonundan nasibini almasını ümit ediyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.