Site Rengi

DOLAR 32,3763
EURO 34,7656
ALTIN 2.429,79
BIST 9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 18°C

AK Parti’de Kimler nereye Aday oluyor ve Çok bilinmeyenli Denklem

17.06.2023
A+
A-

Ufukta Yerel Seçim var. Yaklaşık yüz gün sonra seçim sathı mailinin tam ortasında olacağız. Şehrimizde CHP mevcut Belediye Başkanlarını muhtemelen yeniden aday gösterecek, Kaybettiği ilçelerde de İnönü hariç bir önceki adayları yeniden sahaya sürecek gibi gözüküyor. Kimse Hoca’nın son dönemiydi aday olmaz filan demesin,bir kez daha 88 Yaşında CHP’ nin EBB Adayı olacağından kuşku yok

AK Parti’nin Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkan adayı kim olur şimdiden kestirmek zor ama kulislere yansıyan kişi sayısı çok fazla.

AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı çok bilinmeyenli bir denklem.Burhan Sakallı, M. Dündar Ünlü, Zihni Çalışkan, Celalettin Kesikbaş,Nadir Küpeli, Salih Koca bir çırpıda söylenebilecek isimler … TÜBİTAK Başkanı Prof Dr Hasan Mandal, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız süprizlerini de eklemek gerekiyor.

Burhan Sakallı’nın başarılı geçen Belediye Başkanlığı,MKYK üyesi olma ve son seçimlerdeki performansı kendisine önemli bir avantaja sağlıyor.

Kimi kulislerde Büyükşehir için ismi geçen Zihni Çalışkan’ın Tepebaşı’na aday olabileceği iddia ediliyor.

Başarılı ve çalışkan ESO ve EOSB Başkanları AK Parti Genel Merkezinde ismi konuşulan ve ziyaret edilip fikirleri sorulan adaylardan.Ama AK Partiye duydukları aidiyet tartılışılır.Kesikbaşın sosyal demokrat temeli negatif algılansa da ilerde ne gösterir bilemeyiz.

Dün Yerel bir Gazete’de Dündar Ünlü’nün “Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını düşünüyorum” dediği yazıldı,güçlü bir alternatif olabilir, AK Partinin kuruluşundan itibaren görev yapmış tecrübeli bir isim bu konuda ilerleyen süreçte görüşlerimi yazacağım.

Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için ismi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de geçen Dündar Ünlü,Hasan Tuç, Ahmet Sivri ve Halit Halaç isimleri konuşuluyor. Detaylandırmak gerekir ise Dündar Ünlü’nün adaylığını Burhan Sakallı’ nın istediği,Hasan Tuç un yeniden aday olmak istediğini, Ahmet Sivri’nin şimdiden adaylık ve imaj konusunda profesyonel kişilerle çalışmaya başladığı konuşuluyor.

Diğer yandan Cumhur ittifakı ortağı MHP’nin Tepebaşı İlçe Başkanı Uğur Yüceses ve Leman Sivri’nin ittifakın Tepebaşı adayı olmak için gayretli olduğu konuşuluyor.

 

AK Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan adaylığı için ise Murat Özcan, Hamid Yüzügüllü,Süleyman Ekşi, Hikmet Çelik’ Hasan Hüseyin Köksal, Pınar Turhanoğlu Gücüyener,Ali Acar,Veli Görkem Pala isimleri geçiyor.14 Mayıs Seçimlerinede üç kadını Milletvekili adayı gösteren AK Parti Odunpazarı’na bir Hanımefendi’yi aday göstermesi ihtimal dahilinde, bu arada Volkan Doğan’dan hâlâ bir sürpriz bekleyenler de mevcut….

Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclisin de ,AK Parti Grup Başkanı olan Murat Özcan’ın Mecliste Kazım Kurt’ la olan mücadelesinde gösterdiği performans kendisini öne çıkartıyor.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid bey’in Büyükşehir Meclisine misafir edası ile katılması, partisiz ve bağımsız Belediye Başkanlığı hissiyatı ile mensubu olduğu AK Parti’yi kendi gölgesine alarak,sadece kendi tanıtımına yönelik çalışması adaylık şansını çok zayıflatıyor.

Çalışkan ve mütevazi Çevre ve Şehircilik il Müdürü Hikmet Çelik’in nabız yokladığını da ekleyelim.

Veli Görkem Pala ve Hasan Hüseyin Köksal ikilisinin Emirdağ lobisinin adaýi olmak için çaba sarf ettikleri gözle görülebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.