Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 19°C
Az Bulutlu
Eskişehir
19°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 18°C

AK Parti’de Taşra İlçelerde Belediye Başkanı Adayları Kimler ?

20.07.2023
A+
A-

Yerel seçimlere sekiz aydan biraz daha fazla zaman kaldı.  Cumhur ittifakı sahada daha doğrusu İktidar Partisi AK Parti’de kulisler bir hayli hareketli olduğu gözlemleniyor.Bunda Çiçeği burnunda AK Parti Milletvekili Ayşen Gürcan’ın Meclis tatil olduktan sonra hemen hemen her gününü Şehir de geçiriyor olması,Halkla yakın ve sıcak temas kurması da etkili oluyor.

Daha önce AK Parti’de  Muhtemel Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkan adayları kimlerin olabileceğini yazmıştım.Bu Köşe yazımda da Dış İlçeler yada başka bir tabirle Taşra İlçeleri ele alacağım.

Cumhur  ittifakının Eskişehir Dış ilçelerinde  7 Belediyesi bulunuyor.Bunun  6 sı AK Parti’de biri MHP’de, dilerseniz önce Cumhur ittifakı Belediye Başkanlarının adaylık durumlarını bir İrdeleyelim, sonrasında 2019’da kaybettiği Belediyelerdeki durumu masaya yatıralım.

Beylikova, Sivrihisar ve Çifteler mevcut adaylarla rahatlıkla alınabilir olarak gözlemleniyor. Beylikova’da Özkan Alp, Sivrihisar’da Hamit Yüzügüllü AK Parti’den, Çifteler’de de Kadir Bıyık MHP’den ittifak ruhu korunursa rahatça seçimi alırlar diye düşünüyorum. Sivrihisar’da Hamid Yüzügüllü’nün Odunpazarı Belediye Başkan aday adayı olacağını varsayarsak o zaman Sivrihisar’da bir adaylık krizinin yaşanacağı aşikar….

Günyüzü’nde bir hayli istekli olanlar var. Günyüzü BBP lideri Destici’ nin memleketi olması hasebiyle özel önem taşıyor. Geçen dönem önemsenmeyen centilmenlik bu dönem gerçekleşirmi bilemiyorum.Mevcut Belediye Başkanı Menderes Durgut çok yetersiz,AK Parti Günyüzü’nde zaten %76 oy alıyor buna Cumhur ittifakı oylarını ilave edin %90’ı geçiyor.Kimle girse kazanır ama mevcut Belediye Başkanı belki çalıştı ama Gönüllere giremedi, Günyüzü’nde İlçe Başkanı adayım diyor,Aday adayı daha doğrusu…,iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Remzi Arayıt, İlçe Başkanı’nı yalnız bırakmıyor.Faruk Gökçe, Engin Çapar’inda isimleri de vurgulaniyor.

İnönü’de Kadir Bozkurt’un 2 defa Adaylık 2 defa da Başkanlık yaptığı ve artık inzivaya çekileceği duyumlar arasında…. İnönü için Ahmet Erdemir, Fatih Özlü, Ali İhsan Bal isimleri konuşuluyor, İlçede yaşayan Önceki dönem İl Özel idare Başkanlığı da yapan Yusuf Balcı ikna edilirse İpi göğüsler diye düşünüyorum.

Sarıcakaya Belediyesi için Mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Çam ‘ın yanında Efsane İl Genel Meclis üyesi Hüseyin çoban’ın oğlu Mustafa Çoban ve İlçe Başkanı da son derece istekli gözüküyor

Mihalgazi’de ise mevcut Başkan Zeynep hanım 2019 seçiminde ilçe Merkezinden düşük oy alması, Alpağut ve Karaoğlan mahallesi oyları ile seçimi alabildiği bilinen bir gerçek olmakta.. ve bu sefer risk olabilecegi dillendiriliyor.Mustafa Şen, hatta Eskişehirspor’ Başkanı Erkan Koca’nın da isimleri telaffuz ediliyor.

Gelelim  AK Parti’nin 2019 Yerel seçimlerinde kaybettiği ilçelere;Alpu’da 10 Yıl Belediye Başkanlığı yapan Rafet Demirtaş’ın Yeniden Aday adayı olabileceği dillendiriliyor. Bunun dışında Odunpazarı ilçe Başkan Yardımcısı Bilal Karagöz, Önceki dönem İlçe Başkanlarından Adnan Yavaş, Cengiz Filiz,Nihat Uztürk,Hasan Ay iddialı hazırlanan isimler, tabi burada en büyük avantaj CHP’li Belediye Başkanın 5 yılda pek varlık göstermemesi olarak görülüyor.

Mihalıççık’ta bir önceki seçimde MHP aday göstermişti,bu sefer O teamül devam edermi pek bilinmiyor ama mevcut AK Parti İlçe Başkanı’nın aday adayı olabilecegi, bununla birlikte eski Belediye Başkanı İsmail Uysal ‘ın bir hareket yapabileceği Coşkun Yaşar Şengül’de İsmi telaffuz edilenler arasında…..

AK Parti’nin iki seçimdir kaybettiği Mahmudiye için Bem- Bir Sen Şube Başkanı Fethullah Özsarı,SGK il Müdür Yardımcısı Mehmet Sait Göksu, Sanatçı Yaşar Aydın, önceki dönem İl Başkan Yardımcısı Mali Müşavir Mehmet Lortoglu’ nün isimleri konuşuluyor.

Han’da herkesin ittifak ettiği isim geçen dönem Harun Karacan’in aday olmasını engellediği Bekir Belceli…. Cumhur ittifakı yalnız Bekir Belceli ile kazanabilir yorumları üst perdeden dillendiriliyor.

Seyitgazi’ de ise bir Erhan Erden gerçeği var.Ziraat Odası Başkanı aynı zamanda Muhtarlar Derneği Başkanı olan Erhan Erden ‘i Seyitgazi ilçe Yönetimi hariç diğer Partiler bile kanıksamış durumda,hatta eğer Seyitgazi Cumhur ittifakı çerçevesinde MHP’ye verilse de Adaylarının Erhan Erden olacağı kulislerde konuşuluyor.Selahattin Genç,eski Kırka Belediye Başkanı Selahattin Çörez, Odunpazarı ilçe Başkan Yardımcısı Hasan Taşçıoğlu isimleride muhtemel Aday adayları arasında konuşuluyor.

Tâbi seçime henüz 8 aydan fazla süre var teamüllere göre 4 ay sonra  Büyükşehir,5-6 ay içinde de ilçe Belediye Başkan adayları açıklanacak,bu izdüşüm ve nokta tahminler nasıl gerçekleşecek göreceğiz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.