Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

AK Parti’de Yerel Seçim Nasıl Kaybedilir Tezleri

28.08.2023
A+
A-

Son seçimde Her şey Reis Bey’in aleyhindeydi.İçeride hayat pahalılığı, Kira, Eğitim, Adalet,Mülteciler,Bürokrasi, Parti içerisinde ki AKP’li fırıldaklar,yıpranmışlık,zayıf teşkilatlar vs vs vs ve üstüne çok büyük deprem felaketi.Dışarıda ABD,Ab, fetullahın ajan örgütü,PKK,YPG ile say say bitmeyecek bir çok faktör… …….                               Dürüst ve açık olalım. Reis Bey’in tekrar seçilmesinin başlıca nedeni Milletin ona duyduğu sevgi ile Devlet Bey’in dik ve onurlu duruşudur.Bütün olumsuzluklara rağmen Reis Bey’i iktidara taşıyan “Ana taşıyıcı ” Cumhuriyet Halk Partisi’ni yöneten çapsız siyasetçilerin de haklarını teslim etmek gerektiğini ekleyeyim.

Dönelim Eskişehir’e,Bugün itibari ile 25 yıldır Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten Yılmaz Büyükerşen ailemde ve sülalemde sadece büyükannem’in görebildiği 88 yaşında.Egzajere etmek için söylemiyorum.Büyükannem son derece dinç ve aklı yerinde olmasına rağmen çocuk gibi.Kendisinden ilgi dağıldığı için torunlarının çocuklarını kıskanıyor.Bırakın 1 milyonluk kenti yönetmeye talip olmayı,kimi zamanlarda kendi ihtiyaçlarını görmek için yardım alıyor.Onun bu hallerini gördükçe çok üzülüyorum fakat süreç maalesef böyle.Büyükannemle aynı yaştaki Yılmaz Hocam bir beş yıl daha istiyor.Kendisinin son 15 yıla sığdırabildiği Hamam müzesi,Şeker Fabrikası’nın önünde ki tramvay ile araçların aynı anda geçemediğı mühendislik harikası ve Atatürk Lisesi önü kavşak düzenlemesi!!!!!!!

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Camii cemaatinden amcaların ve Çanakkale’ye bilmem kaçıncı defa giden kadınlarımızın sayesinde 20 yıldır Belediye Başkanı.Bir zamanlar Sakarya Caddesinde bulunan bir binanın dışını Ahmet Ataç’ın yaşlı bir amcamızın elini öperken çekilen resmi süslerdi.Vallahi ve Billahi o amcamız Ataç’tan 2 yaş küçüktü.Ama Ahmet Ataç Hocamızdan genç daha 77 yaşında…

Vur patlasın,çal oynasın Belediyeciliği yapıyor.Kıbrıs,Avrupa ve Küba’ya çalışma ziyaretleri……O genç kalmayacak da ben mi genç kalacağım…..

10 Yıldır Odunpazarı Belediyesi’ni yöneten Kazım Kurt’un Belediyesini nasıl ve kimlerle beraber yönettiğini Eskişehir de bilmeyen yok.Milletvekili adayı olmuş kaybetmiş.Tekrar aday olmuş yine kaybetmiş.Partisinden iki kez uzaklaştırılmış.Politikada dikiş tutturamamış. Baroya Başkan adayı olmuş onu da kaybetmiş.

Kaybetmişte kaybetmiş………Ta ki Yılmaz Hoca elinden tutana kadar…Kısaca son derece başarısız bir siyasetçi..

Bunların karşılarında da aynı CHP gibi seçimi kaybetmek için her şeyi yapan AK Parti…..

Siyasi partiler amaç edindikleri toplumsal hedefleri gerçekleştirmek için politika üretirler.Diğer bir tanımla belli bir siyasal tutum ve davranışa yönelik örgütlü ve bilinçli ikna çabaları için probaganda yaparlar.Çağımızda probaganda maksadı ile yönetilenlere göndereceğiniz iletileri ulaştırmak için kitle iletişim ve sosyal medya araçlarını kullanırsınız.

Dünya ve Türkiye de medya bağımsızlığı yalanların en büyüğü olduğu için her siyasi güç kendi medyasını oluşturur.

Eskişehir de adına medya dediğimiz oluşumun sermaye sahiplerinin yüzde doksanı CHP’li Belediyelerden fonlanır.Chpli Belediyelerden en fazla fonu alan Bilboard,CLP İmparatoru Özgür Fethi Demirtaş’ın sahibi olduğu medya grubu CHP ve CHP’li Belediyelerin en büyük destekçisidir.Chpli Belediyelerin dizayn ettiği bu oluşumun içerisinde yazan çizenlerin çoğu Şirin Payzın,Ayşegül Arslan,Merdan Yanardağ ve Can Ataklı’dan daha militan ve fanatik kişilerdir.Bunlar çoğu Tayyip Erdoğan Ak Parti ve MHP düşmanlığına kodlanmış ve modlanmış, moda deyimle trol ve troliçedir.

Bunun karşılığında bizim gibi “‘AKP yandaşı” olanlar bir elin parmaklarını geçmez.Ama biz makbul bir yandaş değiliz ki AK Parti Milletvekili hakaret davası açar,”Basın ve Medya” sorumlusu sansür uygulamak için baskı yapar…… Bizi boğmak isteyen baronla uğraşırken birde bunlarla uğraşırız.

AK Parti’nin içerisi cellatlarına Aşık AKP’lilerle doludur.Bunlar CHP’yi yönetenler gibi seçimi nasıl kaybederiz ile ilgilenirler.Bir grubu CHP’li Belediyelerin fonladığı BRAVDA’yı son derece iyi niyetli ve çalışkan milletvekillerine angaje etme derdindedirler.

Başka bir grubu ortalığı bulandırmak için Milletvekilliği,Bakan yardımcılığı ile dünyanın en önemli beş ülkesinden Japonya Büyükelçiliği yapan halen de ABD Büyükelçisi Murat Mercan’ın ismini Büyükşehir Belediye Başkan adayı diye ortaya atarlar….

Birde AK Parti adına Belediye Başkan adayı olmak isteyen aday adayları var. Kimi de halen başkan.Siyasal kampanya planlamasının en önemli aşaması propaganda stratejisine yönelik iletişim faaliyetlerinin programlanması ve yürütülmesinden oluşur.Çünkü bu aşama belli bir stratejiye bağlı oluşturulımış mesajların seçmenlere iletilmesini içerir.

Bu aşamada kampanyanınuygulanmasında birlikte çalışılacak ajans ve danışmanların seçimleri ile

bunlarla çalışma biçimleri belirlenir.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamit Yüzügüllü ve Ahmet Sivri kendi stratejilerine ait mesajları iletmek için CHP’li Belediyelerin yandaşı ve gönülden candaşı Özgür Fethi Demirtaş’ın şirketleri ile anlaştığı iddia ediliyor.

İroniye bakın Hamit Yüzügüllü’nün Odunpazarı,Ahmet Sivri’nin AK Parti’nin Tepebaşı Belediye Başkan aday olmalarını sağlayacak tanıtımları CHP’li Belediyelerin kontrolü altında ki grup yapacak………Çok merak ediyorum köşelerinde,manşetlerin de,TV de 7/24 CHP’li Belediye Başkanlarına övgüler düzenler onlara karşı AK Partili bir Belediye Başkan adayını refere ederken ne diyecekler????

Bizim patron CHP’li Belediyelerle hem iş yapıyor hemde onların gönüldaşı.Bizde özgürün tanıdığı kadar özgürüz.Üstüne CHP’li Başkanlarla yandaş,gönüldaş,candaş ve yoldaşız.Ama ekmek parası derdine Ahmet Sivri ve Hamit Yüzügüllü çok iyi bir Belediye Başkanı olur mu”Diyecekler……

Her iki Belediye Başkan aday adayına sonsuz başarılar diler. Özgür Fethi Demirtaş beyefendiye de takdirlerimi sunuyorum.Allah mutlu beraberliklerini hiç ayırmasın…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.