Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Kahrolsun Muharrem İnce ve Memleket Hareketi

05.06.2021
A+
A-
“Embedded” Türkçe’deki yaygın kullanımıyla “İliştirilmiş gazetecilik”  ABD’nin Irak’ı işgal politikasını  kamuoyunda  medyayı kullanarak kendi politikaları doğrultusunda daha etkin bir şekilde yönlendirme amacıyla geliştirilmiş bir iletişim stratejisidir.
Yine  Amerikan
İngilizcesinde ‘embedded’ kelimesi  gömülü anlamına geldiğinden ‘Enbedded journalist’   ‘ordu ile aynı yataktaki gazeteci’ tanımı da yapılmaktadır..
Bunu her egemene  uyarlayabilirsiniz.Mesela “Hükümet ile yatakta”, “Belediye ile yatakta” “Reklam verenle yatakta” gibi… Sonuçta egemen güç bilgiyi kontrol etmek, bilgiyi yönlendirmek, bilgiyi mümkün olduğunca kontrol altına alma çabası içerisindedir.

Eskişehir’de de egemen güç Chp Belediyeleri ve Belediye Başkanlarıdır.
Belediyeler ellerinde ki güçle fonlaladıkları Eskişehir basınının editöryal hakimidir.
Eskişehir basınında bizim site gibi “Akepeli ve Mehapeli”gerici  bir kaç dijital medya hariç tamamı fonlanır.
Biz gericiler hariç tamamı Belediye ve Chp’nin Embedded” gazetecilerdir. Bunlar  köşelerin de, sayfaların da Chp’li Belediyeleri yöneten elitler hakkında tek kelime dahi edemezler.
 Bravda’nın özgürün izin verdiği ölçüde ki
” Özgür Basın Susturulamaz Tayfası” ve” Özgürün Basını” Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi’nin İl Başkanı üzerinden tarafsızlık ve özgürlük çığlıkları atıyorlar.
İl Başkanı Ahmet Çetin “Tarafsız Basın Mensupları” demiş, gruba almamış vs vs vs vs..
İletişim Fakültelerin de
eleştirmenin, en temel  özgürlük olduğu öğretilir. Gazetecilerin kafalarının özgür olmasının anlamı, gazetecilerin mesleği icra ederken “etik” kuralları dışında  kendilerine hiçbir engel koymamalarını gerektiğidir. İdeolojik oto sansür ve fonlanmanın ağır sansürü altında ki insanlar nasıl tarafsız ve eleştirel olabilir.
Sayın Memleket Partisi  İl Başkanının tarafsız demesine niye bu kadar alınıyorlar ki…. Zannedersiniz ki hepsi Pulitzer Ödüllü gazeteci.
Yaygaranın büyüğü Eskişehir de Chp’nin Büyük Konge delegeliğini  yapan tarafsız gazetecinin!!!! yönettiği gazete ile Chp’de yöneticilik yapanların,aşırı sol partilerle haşır neşir olanlarla, eski halkın kurtuluşcularının yönetiminde ki özgürün basınından geliyor.
Biraz da değerli bir İl Başkanının “Çakma Ahmet Hakan” diye tanımladığı kısımdan.Hınçla saldırıyorlar.
Ak Parti ve MHP ‘den kopanların kurduğu partilerin bu kadar komplike  bir  saldırıya uğradığına şahit olamazsınız çünkü  mümkün değildir.Diğer taraftan Chp’den ayrıldığı için Muharrem İnce’nin partisine saldırmak serbest bırakılmış ki hınçla yaygara koparıyorlar.Yarın tamam derler herkes köşesine çekilir. Saldırmalarının nedeni İl Başkanı üzerinden Memleket Hareketini itibarsızlaştırmak.
Aslında bu yaygaraya ve yapanlara  büyük anlamlar yüklememek lazım.Eleştiri hakkınızın  savunuyorsanız, Chp’li Belediyeleri ve dokunulmaz  elitlerini niye eleştiremiyorsunuz. Yoksa onlar haşa  yarı-Tanrı’mı… Tek kelime edemezsiniz, ettirmezler. Aklımızla dalga geçiyorlar….
Muharrem İnce bunları ne kadar ürkütmüş…..

Yılmaz Hoca’nın yönetim ve siyaset  tarzı ile kesişen hiç bir ortak noktamız yok. İsteyen de  Yılmaz Hocaya “Buda Heykeli” muamelesi yapabilir.
Fakat Yılmaz Hoca’nın Bravda mensuplarına hakettikleri saygı ve davranışı gösterdiği için takdir ediyorum.
Bravda’nın büyük düşünürlerinden bir tanesi ne demişti”Kendini gazeteci olarak tanıtan”…Büyük düşünür ve gazetecinin tanımına bizde ek olarak “tanıtana” diyelim.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.