Site Rengi

DOLAR 32,5167
EURO 34,8858
ALTIN 2.451,84
BIST 9.885,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Akşener’in Tiyatral Siyasi Serüveni

23.05.2021
A+
A-
1990’lı yılların başından sonuna kadar eğitim ve iş dolayısı ile hayatımızın büyük bölümü Ankara’da geçti.
Ankara’da ki siyaset taşradan farklıdır.Ankara siyaseti, tiyatral yetenekleri mükemmel aktör ve aktrislerin sahne aldığı bir tiyatrodur. Sahnede gördüğünüz karakterleri gerçek zannederseniz hayal kırıklığı yaşarsınız.
 Ankara’da amatör ruhla  siyaset  yapılmaz hepsi olağanüstü profesyonel oyunculardır. Ankara’da iktidar savaşında profesyoneller hiç bir zaman kaybetmez.
Mesela şuan İYİ Parti  Genel sekreteri olan Cihan Paçacı 1991 senesinde Ziraat Bankasına Genel Müdür olması için İktidardaki Doğru Yol Partisine Türkeş Bey teklif ediyor, Cihan Paçacı da ANAP genel başkanı Mesut Yılmaz’dan izin alıyor..
1990 lı yıllarda   Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller arasındaki  yaşanan kavga merkez sağın çöküşüne neden oldu.
 Tansu Çiller’in etrafında değişik insanlar vardı.Mesela Ak Parti iktidarında Milli Eğitim Bakanlığı yapan Hüseyin Çelik, sonradan boşandığı eşini Ak Partiden  Milletvekili yaptıran, kendisi milletvekili olamayınca fettullaçıların tetikçiliğini yapan Mümtazer Türköne, şimdilerin hızlı muhaliflerinden Memduh Bayraktaroğlu gibi.
 O değişik insanlardan biri de Meral Akşener’di  O zamanlar da  DYP Genel Merkezine takılan sıradan tanınmayan bir siyasi figürdü.
Meral Akşener bir kadının genel başkan olmasının rüzgarı ile Çiller ailesinin çok sevdiği bir aktör oldu.
 Eskişehir’li Doğruyol Partisi nin etkili isimlerinden Yaşar Dedelek’te Çiller’lere   çok yakındı fakat asla Meral Akşener gibi Çiller ailesinin ferdi olamadı.
Meral Akşener o zamanlarda şimdiki gibi siyaseten çok hırslı ve ihtiraslıydı.
Tansu Çiller’in etrafında ki bu değişik tipler, Çiller ailesini yönlendirenlerdi.
 Hırs ve ihtirası ile Çiller ailesine oluşturduğu  güven onu 1995 senesinde Milletvekiliğine taşıdı.
İbrahim Yaşar Dedelek Beye sorabilirsiniz, o zamanlar Özer Çiller’in onayını almayan bırakın milletvekili olmayı çaycı olamazdı.
Enteresandır çok sonradan birlikte  MHP’den ayrıldığı  Ümit Özdağ Hocada Tansu Çiller’in yakınlarında yer arayan bir kişiydi.
Diyorum ya bunlar profesyonel. Devam edelim Meral Akşenerin kısa süren İçişleri Bakanlığına gelme nedeni Çilller ailesinin iyi bir askeri olmasıydı.
Akşener Özer Çiller’in talimatlarını Bakan arkadaşlarına iletmek ile yükümlüydü. 28 Şubat’da dik durduğunu söyleyenlere inanmayın, 28 Şubatta bir kişi dik durdu o da rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’ydu.
Tansu Çiller’in kaybettiğini gören Meral Akşener,siyasi ihtirası ile Çiller ailesine ihanet etmekte bir sakınca görmedi.
Meral Hanımın siyasi hırs ve ihtirası onu AK Partinin kuruluşuna götürdü fakat Tayyip Erdoğan’ın siyasi geleceği o zamanlar muallakta olduğu için bu husus Akşener’e güven vermediğinden rotayı Milliyetçi Hareket Partisi ‘ne kırmak zorunda bıraktı.
 Türk siyasetinde kadın siyasetçinin azlığı, siyaseten hırslı ve ihtiraslı kadınları bir adım öne çıkarır maalesef vitrin derdindeki partilerimiz de bunları değerlendirir. MHP ve Meral Akşener birlikteliğini  böyle değerlendirin.Tabii ki Meral Hanımın hırs ve ihtirası MHP’de de depreşti.
Dayanamayan Devlet Bey isyan ederek “Kendisini her yere aday  göstermek zorundamıyız” dedi.
Hanımefendinin aklının önüne geçen hırsı ile MHP ‘yi parçalamak isteyenlerin amacı örtüşünce bir anda ihanet hançerini Tansu Çiller’in sırtından çıkararak Devlet Beye sapladı
  Kendisinin  yakın tarihte ki MHP’den ayrılma sürecinde aklımdan çıkmayan fotoğraf eşinin kendisini teskin etme esnasında ki yüzüne yansıyan hırs ve öfkesidir.
Meral Akşener profesyonel bir Ankara siyasetçisidir.Kendisini diğerlerinden daha  farklı kılan yakıcı ve yıkıcı hırs ve ihtirasıdır.
Meral Akşenerin MHP’den kopuş sırasında sergilediği tavır ile son zamanlarda yaptığı provakatif konuşmalar, Rize’ye yaptığı ziyaret esnasında ki yaşananlar çok tehlikelidir.
Tehlike, bu tip profesyonel Ankara siyasetçisinin siyasi hırs ve ihtiraslarını gerçek zanneden bizim gibi sıradan insanların birbirlerine karşı alacağı durum.İktidarı beğenmezsiniz, hoşlanmazsınız tabii ki eleştireceksiniz fakat  tiyatral yeteneği yüksek Meral Akşener’i  ciddiye alarak birbirinizi kırmayın.Biz birbirimize lazımız.
Meral Akşener DYP’de Milletvekilliği, partisinin erime sürecinden, AK Parti kurucularına, oradan MHP’ye, MHP ‘den İYİ Parti ye yarın siyasi hırs ve ihtirası için nerede olacağını Allah bilir.
Bu tiplerin  tek derdi bulundukları yerde iktidar olmaktır. Her kurum, her kişi bu tipler için kullanışlı birer araçtır.
Hiç aklınıza geliyor mu, Meral Akşener’in velinimeti olan onu Milletvekili hatta Bakan yapan Tansu Çiller, Meral Akşener hakkında iyi veya kötü tek kelime etmiyor.
Her konuda konuşan Akşener de o günler ve Çiller ailesi  hakkında hiç konuşmuyor
acaba neden????
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.