Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 19°C
Sal 19°C
Çar 20°C
Per 19°C

Beceremeyen Beceriksizler !!

08.09.2023
A+
A-

Eskişehir’de adına basın denilen şey çok renkli.Ne ararsanız var.Yıllardır oturdukları köşelerinde,sahip oldukları 104 adet kelime haznesi ile derin analizler yapanlar mı ararsınız.Benim gibi yer bulduğu kıyıda köşede yazdığı üç-beş yazı sonrası kendi şeylerin de boncuk bulanlardan tutunda…Karikatürlerde salam-sosis makinasına atılan bütün ineğin salam-sosis şeklinde çıktığına öykünerek hasbelkader girdiği “Basın Yayından” “Gazeteci”çıktığını zannedenlere oradan baba parası ile yazan-çizene kadar ne ararsan var.

Gazetecilik ile soytarılığın birbirine girmediği eski zamanlarda gazete de ilk önce köşe yazan “Gazeteciler” okunurdu.O dönem Uğur Mumcu,Ahmet Kabaklı,Rauf Tamer,İlhan Selçuk,Hasan Pulur gibi baba adamlar vardı.Bu adamlar donanımlı,entelektüel ve söz sanatı uzmanlarıydı. İçlerinde Hasan Pulur söz sanatlarında daha öne çıkardı.Söylemek istediğini kimi zaman alaycı,kimi zaman benzetme ile yaparken kimi zaman da anlamayanlar için kelimeleri matkap niyetine kullanırdı.Defalarca okumanıza rağmen nefis ve leziz yazılarına doyamazdınız.

Eskişehir de ki 3,5 gazeteci içerisinde Hakkı Kutlu’yu diğerlerinden ayıran özellikler rahmetli Hasan Pulur ile aynı.

Onun yazdıkları bende Hasan Pulur tadı bırakıyor.Her yazdığı yazısını defalarca okuyorum kaçırdığım bir şey var mı diye.Son yazısı yine nefis.Benim 20 köşe yazısında anlatamadığımı nefis kelimelerle özetlemiş.

“””””Kazım Kurt da…

Kemal Kılıçdaroğlu da…

Parti içi kongre siyasetinde mahir, master degree uzman; ancak iş, vatandaşın, siyasetten hizmet bekleyenlerin taleplerine gelince, iş, iş üretmeye gelince liyakâtin dibine vuran, beceri konusunda en alt seviyeden bile not alamayacak şahıslardır…Bu tespitim tartışmaya kapalıdır, zırlamayın, koyun kafanızı önünüze bir düşünün…”””

Hakkını yemeyeyim Kazım Kurt’un delege işleri dışında beceri sahibi olduğu başka yetenekleri de var.En büyük yeteneği İş bilmezleri bulma konusunda mıknatıs gibi.Örneğin Odunpazarı Bölgesini çöp ve pislik götürüyor.Çöp toplama işini organize etmeyi becerememek ayrı bir beceri gerekir.Bunu beceremeyecek müdür,başkan yardımcısını bulmak da ayrı bir yetenek gerektirir.Başkan Kazım Kurt her türlü takdiri hakediyor.

Sabah haberlere düştü Odunpazarı Belediyesi çocuk kreşlerine fahiş zam yapmış.Vicdanlı olmak gerekiyor son üç senedir her şeyin fiyatı fahiş arttı onun için bir şey diyemiyorum.

Ancak görünen aynı temizlik işleri gibi orada da beceriksiz yöneticilerin beceriksizlikleri başrolde.

Allah’tan Murat Özcan var.Ondan ögreniyoruz.Başkan Kazım Kurt daha önce 17 kreşimiz var diyor fakat Odunpazarı Belediyesinin 7 kreşi olduğu ortaya çıkıyor.Vallahi şaka gibi.Başkan Kazım Kurt ya yönettiğini Belediyeden bi haber ya da her zaman ki gibi boşa sallıyor.Yersen……..

Odunpazarı Belediyesi’nin kreşlerine yapılan fahiş zam kadar önemli olan kreşe kabul edilen çocukların ebeveynlerin statüleri.Kamuda çalışanlar 4000. TL ödeyecekken,kamuda çalışmayanların 6000.TL ödeyecek olmalarını anlayamıyorum.

Nerede Anayasa ile güvence altına alınan “Eşitlik”ilkesi.Böyle saçmalık olabilir mi????

Amaç çalışan insanların çocuklarına bakım hizmeti vermek ise bu ayrımın nedeni ne????? Halkçı,solcu Başkan dediğin böyle olur……..Bravo

Diğer anlayamadığım kreşe kayıt olacak çocuklar için üst düzey yöneticilerden neden onay alınıyor….Yöneticiler neyi onaylıyorlar…….Yoksa bir çocuğun kreşe kayıt olması için ebeveyninin “AaKaaPe’li ve MHP’li” olmadığını mı teyitliyorlar…

Başkan Kazım Kurt, Hakkı Kutlu’nun dediği gibi “İş üretmeye gelince liyakâtin dibine vuran, beceri konusunda en alt seviyeden bile not alamayacak şahıslardır…””””

Böyle bir Belediye Başkanı’ndan liyakat ve beceri sahibi yöneticilerle çalışmasını beklememek gerekiyor.

Ne demişler “Hacı,hacıyı Mekke’de bulur”……..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.