Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
18°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Eskişehir de DEM’lenenler

27.03.2024
A+
A-

Herkes tarafından Pkk nın legal kanadı olduğu konusunda mutabık olunan DEM ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin kent uzlaşısı” adı altında ittifak yaptığını,DEM’in yöneticileri kendileri açıklıyor.. DEM ile CHP’nin “Kent uzlaşısına” göre,kimi yerde DEM’liler CHP’nin Belediye Meclis listelerinden seçime giriyor.Kimi yerde duruma göre DEM veya CHP zayıf aday ile seçime katılıyor.

İstanbul,Ankara gibi Eskişehir gibi yerlerde DEM adayları gölge de seçim çalışmaları yapıyor..İsimleri var ama kendileri yok…Geçen 14-28 Mayıs seçimlerinde Eskişehirde DEM’liler çok hareketliydi…Her yerde görebiliyordunuz.Şu an görününürlükleri en alt düzeyde..DEM’in İl örgütü ve Büyükşehir adayının sosyal medya hesabını incelemenizi tavsiye ederim..

Büyükşehir adayı bir toplantıda yaptığı konuşmayı yayınlamış..Aday kelime kelime “Eskişehirde 17 Büyükşehir adayı var.Adaylar şunlardan oluşuyor.AKP’sinin,MHP’sinin,İyi Partisinin,Zafer Partisinin ve türevlerinin adayları”diyor… DEM’in Büyükşehir adayı; diğer parti adaylarını aynı sınıfa sokarken,CHP adayını aynı kategoriye almıyor…DEM ve CHP adayı bir yerde diğerleri bir yerde…

DEM’in Odunpazarı Belediye Eş Başkan adayları Ferit Dilman ve İlkay Abay ile Tepebaşı adayı Elif Arslan hiç yoklar… Çağın siyaseti tamamen “Görünürlük ve reklam” üzerine. Belediye başkan adayları kendilerini tanıtmak amacı ile her platformu kullanarak internet aramalarında ön plana çıkmak için her şeyi deniyorlar.DEM’in Odunpazarı ve Tepebaşı adayları hakkında açık kaynaklardan hiç bir bilgiye ulaşılamıyor..Ne kendileri var,ne sosyal medyaları var..Hayalet adaylar…Sadece isim var..Prosedür tamamlanıyor.

Ben bu ittifakın Eskişehir’de daha önce kurulduğuna inanıyorum.Onların jargonuna göre anlatayım.Türk ve Kürt solunun bileşenlerinin oluşturduğu ittifak içerisindeki partilerden birinin İl yöneticisi, Büyükşehir Belediyesinin önemli bir şirketinde üst yönetim kadrosunda istihdam ediliyor.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yakın çevresinin hemşehricilik ve akrabalık bağları ile birbirlerine eklemlenmiş mikro milliyetçi özel yoldaşlardan oluştuğu ve Başkanlık gücünü bunlarla paylaştığı iddia edilir.. Bu Özel yoldaşların “Halkların Demokratik Kongresi”nin yürüyüşlerinde pankart taşıdığı, “Lice’de direniş var” diye tweet attıkları biliniyor. Bütün bunları üst üste koyanlar;ismi ister HDP olsun ister DEM olsun bu partilerin fikrinin Odunpazarı Belediyesini yönettiğini iddia ediyorlar..

Aynı iddia sahiplerine göre DEM’in hayalet aday çıkarması gayet doğal..Adamlar istediklerini elde etmişler,Odunpazarı Belediyesinde zaten iktidarlar..

Diğer yandan Abdullah Öcalan’a özgürlük talebinde bulunan,o zaman ki ismi ile HDP’ye oy isteyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a DEM’in vefa borcu var…Şaşırmıyorum..

Son günlerde DEM’in iplerini tutan PKK’nın mayın eşekleri Belçika’da yaşayan Türklere saldırıyorlar..Saldırıya uğrayan Türk nüfus;Eskişehirde de yoğun nüfusa sahip Emirdağlılar.

Emirdağ Afyon’a bağlı olmasına rağmen kendilerini Eskişehir’e ait hissederler.Son derece milliyetçi ve vatanperver insanlardır..PKK’nın Türkiye’nin güney doğusunda,İstanbul’da ve yurt dışında azmalarının nedeni;Türk Devletinin PKK’yı boğmasına rağmen siyasi kanadının moral bulmasıdır..

Bunlara moral aşılayanda bunlarla ittifak kuranlardır.

Tarikata karşıyız derler,tarikat derneklerine oy dilenmeye giderler.Cumhuriyetçiyiz derler Cumhuriyetin ve Türk Devletinin düşmanı PKK’nın siyasi kanadı ile işbirliği yaparlar..

Bu ülkeye kalp ile bağlı herkesin elini vicdanına koymasını diliyorum..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.