Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 20°C

FIRILDAKLAR, BARON, REKTÖRLER OTUR AĞLA, KALK AĞLA

05.12.2022
A+
A-

AK Parti içerisindeki AKP’li rüzgar gülleri AK Parti’nin Eskişehir’deki elitlerini eleştirmemize çok içerliyorlar.Diğer taraftan vicdan,izan, ahlak ve adalet duygusunu kaybetmemiş AK Parti’li ve Ülkücü arkadaşlarımızın moral ve destek veren mesajları fırıldaklara,Eskişehire korku salan, insanları sindiren,medya baronuna, onun emir erlerine, siyasi yandaşlarına,candaşlarına karşı verdiğimiz mücadele için moral kaynağı oluyor.Fırıldaklar diyor ki “Bravda ve Baron Ö.F.D’nin emir erleri ne rezalet yaşanırsa yaşansın CHP’li Belediyeleri eleştirmiyormuş.Biz niye AK Parti’nin yanlışlarını yazıyormuşuz”Bizden adaletimizi,ahlakımızı, vicdanınımızı terk etmemizi istiyorlar.Onlar gibi paraya ve bağlı oldukları siyasi partinin temsilcilerine güce Rab muamelesi yapıp, fırıldaklara tapmamızı istiyorlar.

Mesela 16 şirketli baronun ve Bravdanın şeyleri ülkede ki haksız, hukuksuz her şeye karşılardır. Kadın haklarına duyarlılar, hayvan hakları denilince hepsi birer “Panter Emel”dir vs vs vs……Fakat karşı oldukları olgular Eskişehirde ki CHP’li Belediyelerde yaşanırsa dilleri midelerine kaçar…Hissiz duvar olurlar…. Bizden bunlar gibi İki yüzlü,riyakar, vicdansız, adaletsiz olmamızı isteniyor…Utanma duygularından arınacakmışız…..

Yakın zamanda AK Parti’li Konya ve Mamak Belediyesinde hayvanlara yapılanlar ortaya çıktığında tırnaklarını çıkaran Baronun ve Baravdanın sevgi pıtırcıkları Odunpazarı Belediyesi’nin Hayvan Barınağında yaşananlar ortaya çıktığında ortadan kayboldular.

Bunlar vicdanlı insan taklidi yapan “Bağımsız Gazeteciler”Biz bunlar gibi vicdanınımızı, ahlakımızı, adaletimizi utanma duygumuzu emanete bırakmadık.

En önemlisi bizim edindiğimiz Rab adaletsizliği ve kötülüğü yasaklar, onların edindiği Rab para ile sempati duydukları örgütün ve siyasi partinin liderleridir veya Belediye Başkanıdır.

Bizim aklımız ve vicdanımız hiç kimsenin emir eri değildir.

Reis Bey layüsel, hatasız ve noksansız mı????

Asla hatasızlık ve noksansızlık Allah’a mahsustur. Reis Beyi seviyoruz diye,Reis Bey atadı diye Anadolu, Osmangazi ve ESTÜ’nün rektörlerini seveceğiz, kabulleneceğiz kör ve sağır olacağız diye bir kaide mi var.

Ölçümlemesi güvenilir kuruluşlar dünyada ilk 1000 ve 3000 bine giren üniversiteleri sıraladılar.Türkiyeden çok az üniversitenin yer aldığı sıralamada bizimkiler yoktu.

Dünya sıralamasını bırakın URAP 2022 sıralamasında 183 Türk Üniversitesi arasında Osmangazi 29 Anadolu 39 ESTÜ 66.sırada yer bulabildi.

Bu sıralamalar asla başarı kabul edilemez. Neden buralarda olduğumuzun cevabı için üniversiteleri kimlerin nasıl yönettiğine bakmak gerekiyor.

Kimler mi yönetiyor. Herkesin anlayabileceği şekilde tane tane tekrar anlatayım.Alanında Profesör ünvanına sahip bir kişi Anadolu Üniversitesinde Rektör Yardımcısı olarak üniversiteyi idare ediyordur. Kendileri deri koltuğu işgal ettiği zamanda Anadolu Üniversiteden ayrılarak Eskişehir Teknik Üniversitesi kuruluyor. O rektör yardımcısınında bağlı olduğu fakülte de yeni kurulacak üniversiteye geçecek bölümler içerisindedir. Rektör yardımcısı sırf döner sermeyeden olmamak için makamını ve gücünü kullanarak kendisi ve eşi için adrese teslim kadro açarak Anadolu Üniversitesinde kalmaya çalışır. Ama rezalet ortaya dökülünce kadro iptal edilir. Onlar da mecrubiyet karşısında ESTÜ’ye geçmek zorunda kalır.

5 sene sonra mecburiyet karşısında ESTÜ’ye geçen hocayı Reis Bey’e Rektör olarak atattırdilar.

Reis Bey’in her atadığı kişiyi bire bir tanıyacak diye bir şartı mı var. Muhakkak birileri referans oldu. Ben kimin bu ismi refere ettiğini merak ediyorum.

Kendisinin ve eşinin menfaati için Rektör Yardımcılığı sıfatını kullanan bir kişinin, Rektör olarak ESTÜ’de aldığı ve alacağı her karar. Atadığı her kişi soru işaretidir.Bu kişiye Nabi Avcı’mı, Harun Karacan’mı, Emine Hoca mı yoksa Naci Gündoğu’mu referans oldu.Kim ve neden referans oldu….

Bu Rektör ataması Reis Bey’in en büyük rakibinin kendi partisinin olduğununda delilidir.”

AKePe ve MeHaPe kodrolaşıyor” diyenlere ESTÜ’nün Rektörünü örnek gösterin.

Kendisinin Yılmaz Hocaya bağlılığı daim ve kaimdir.Siyasi görüş olarak AK Parti ve MHP’ nin kapısının önünden bile geçmemiştir.

Eğer ki bu kişi AK Parti’li veya MHP’li olsaydı Rektör Yardımcılığı zamanında yaşanan rezalet sonrası Eskişehirdeki şeyler ortalığı birbirine katardı.

Anadolu Üniversitesi Rektörünün Reis Beye referansını tahmin edebiliyorum ve üzülüyorum.

Fuat Hoca göreve başladığı 2020 yılından bugüne Anadolu Üniversitesi URAP sıralamasında istikrarlı şekilde aşağıya iniyor. 28-32 bu yılda 39.sırada.Bu başarızlığın nedeni hocanın astığı astık, kestiği kestik tavrı ve seçtiği çalışma arkadaşları.Herkes Anadolu Üniversitesinde kimin ne olduğu iyi biliyor.Üniversitenin akademisyen kadrosu ve çalışanları ne demek istediğimi gayet iyi anlıyorlar. Şimdilik bu kadar olsun. 

Üniversitelerin başarı değerlendirmesini rektörlerin makam odası üzerinden yapılmış olsa dünyaki ilk 183 üniversite bizimkiler olurdu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü’nün makam odasını görmenizi isterim. Bizde bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.İslamı referans alıyorsanız öğretide lüks ve şatafat yoktur. Eğer batı medeniyetine yakınsanız Avrupa ve Abd’de ki premier üniversiteleri yönetenlerin çalışma ofislerini görseniz şaşırırsınız.Batılı rektörlerin yönetim merkezlerinin adı çalışma ofisidir ve çok sadedir.Orada rektör ve dekanın misafirine ikramını kendi yaptığını görürsünüz.

Otur ağla, kalk ağla…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.