Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 17°C
Çar 20°C
Per 19°C

İntihar Vakalarından Rant Etmeyi Düşünmek mi

24.10.2023
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği Otobüs Terminalinde Güvenlik Görevlisi olarak çalışan R.A isimli Belediye personeli deprasyona girip intihar etmiş, Olayı bilenler, intihara götüren sürece tanık olanlar R.A nın son dönemde ciddi şekilde Mobbinge uğradığı hatta fazla mesai noktasında bile hâk ihlaline uğradığını iddia ediyorlar. Tabi bunlar sadece iddia…. Olayın iç yüzünü ortaya çıkarmak ve kamuoyunu bilgilendirmek Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda.

Konuyla ilgili Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez ve Prof Dr Ayşen Gürcan ‘ ın Tweet attığını yada tüm sosyal medya üzerinden negatif bir paylaşımıni göremezsiniz.AK Parti ve MHP’ İl ve ilçe Başkanlarından “Bu ölümden Büyükşehir Belediyesi mobbing uygulaması  neticesinde intihara sürüklenmiştir” gibi bir açıklama göremezsiniz hatta İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun da böyle bir açıklaması söz konusu değil, Çünkü onlar bilirler ki intihar münferit bir olaydır ve buna teşebbüs eden kişi de maalesef hastadır, rahatsızdır.Konunun Bilimsel verilerini merak edenler,Google amcadan öğrenebilirler.

Gelelim Anadolu üniversitesi nde bir öğrencimizin intiharı ve ondan bir hafta sonra başka bir gencin kaldığı yurtta intihar haberine…

Maalesef mal bulmuş magribi gibi CHP’li Üç Belediye Başkanı ve üç Milletvekili ardı ardına mesajlar atarak öğrencilerin intihar sebebinin iktidar Partisi,hatta Devlet yönetimidir kabilinden açıklamalarda bulundular. Buna İyi Parti’nin Büyükşehir Belediyesi adayı da dahildir.Hatta fitili ateşleyen şahıs diyebiliriz,onun cevabını başka bir Gazeteci arkadaşım verdiği için tekrara düşmeyeceğim.

Bu arada İkinci intihar vakasının nedeni henüz belli değil ancak ilk intihar eden kişinin nedeni ekonomik gerekçeler değil.Nerden biliyorsun derseniz Cumhuriyet savcılığının raporunu okuyun derim..

Hatta Gencin ailesi oturduğu şehir de variyetli sayılabilecek bir durumda ve kendi sektöründe viral olmuş kişiler.

Hal böyle olunca İntiharın etkenlerden birinin bu eylemin dillendirilmesi, basın yayın organlarında tüm detaylarıyla yer bulması, malesef bu hastalığa meyilli insanları bilmeyerek tesvik etmiş oluyorsunuz.

Artık CHP’li arkadaşlarda şunu öğrenmeli,Daha 5-6 ay önce elinde kuru soğan ile kamera karşısına geçip ” Sizi bir soğana muhtaç eden iktidar dan kurtaracağım” diyen Genel Başkanınız, Cumhurbaşkanı adayınız tüm uğraşlarına rağmen seçimi nasıl kaybetti hepimiz görmüş olduk.

Üretin Siyaset üretin, Hizmet üretin, Proje üretin, Gençleri Barlar sokağı çöplüğünden kurtaracak,pırıl pırıl dimağlarını bilime, Teknolojiye, Kültüre sanata,Zanaata teşvik edecek projeler olsun….

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.